Фабрична аларма на Голф 4
Фабрична аларма на Голф 4
Здравейте.От почти месец съм собственик на Golf4 и наскоро започна да ме мъчи едно проблемче.А то е:след като съм спрял слизам и пускам алармата(допълнително монтираната)и след няколко минути се задейства обаче другата аларма(фабричната).Проблема се появява само когато съм карал колата не по-малко от 15-20 мин. и съм пускал парното(макар и слабо).30-40мин. след като съм спрял колата проблема изчезва и алармите си бачкат както трябва.Според мен таблото се затопля от парното и при по-рязкото изстиване пукат пластмасите при което явно се задейства някой шоков датчик на заводската аларма.Благодарство на всеки който изкаже мнение по проблема. Вече изчетох целия форум, но не намерих такъв куриоз.
- astragt
- Автомобил: b8 alltrack
- Двигател:
Re: Фабрична аларма на Голф 4
dogggg написа:Здравейте.От почти месец съм собственик на Golf4 и наскоро започна да ме мъчи едно проблемче.А то е:след като съм спрял слизам и пускам алармата(допълнително монтираната)и след няколко минути се задейства обаче другата аларма(фабричната).Проблема се появява само когато съм карал колата не по-малко от 15-20 мин. и съм пускал парното(макар и слабо).30-40мин. след като съм спрял колата проблема изчезва и алармите си бачкат както трябва.Според мен таблото се затопля от парното и при по-рязкото изстиване пукат пластмасите при което явно се задейства някой шоков датчик на заводската аларма.Благодарство на всеки който изкаже мнение по проблема. Вече изчетох целия форум, но не намерих такъв куриоз.
Да нямаш обемни датчици?
- astragt
- Автомобил: b8 alltrack
- Двигател:
dogggg написа:Снощи закачихме колата на лаптопа и с VAG-COM я прегледахме навсякъде.Грешки в имобилайзера и централното нямаше,всичко изглежда наред.Чудна работа.
Някоя от предишните ми коли имаше обемни датчици към алармата и се държеше така след като съм я карал с пуснат климатик и я паркирам на слънце. Друго, което се сещам е ако има датчик, които да ти следи за консумация на ток /повечето аларми имат/ и ако имаш отечка нещо или ти разрежда акумулатора знам ли, странна работа.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”