Koрите на вратите!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Vask0
Автомобил: VW Arteon
Двигател: CUAA

Koрите на вратите!

Мнениеот Vask0 » Пет 28 мар 2008 1:10

Колеги здравейте!Значи може да има такава тема ама не е видях!Ако има искам да се извиня предварително!Искам да се обърна към колегите който имат Голф 4!Има ли някой на който да му скърцат тапицерите!И ако има как си е решил проблема!Значи имам чувстото че горната част на тапицерията, от нея е цялата работа ама не съм сигурен!Благодаря предварително!

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 28 мар 2008 12:44

И моите предните скърцат не много но като мина по неравности и се обаждат и дразни.Мисля да сваля корите и да видя дали щипките са здрави и ако не са да ги сменя не са скъпи и евентуално да ги намажа по ръбовете с някаква смазка и отделно да смажа всички движещи компоненти вътре във вратата мисля че тази профилктика би трябвало да помогне друг вариант май няма.

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Пет 28 мар 2008 13:18

Четворката е супер в сравнение с тройката.Ако някой каже при тройките как стои вьпроса сьс щипки,упльтнения и тем подобни ще е много полезно,че не се тьрпи вече.

katri71
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katri71 » Пет 28 мар 2008 14:04

Какви са тез скрупули бе колеги,бичиш музиката на 6 и ни скърцане се чува в купето,ни нищо.
Иначе всяка година трябва да рискуваш по 2 дена да сваляш кори и т.н и само още проблеми може да си докараш от цялата работа.
Аз моето Vento като ги го взех от Германия 3 месеца никакъв звук нямаше,ама след 3-4 месеца каране по нашите хубави пътица, ела го чуй сега скърца,тропа от всички врати

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 28 мар 2008 14:11

kilima написа:Четворката е супер в сравнение с тройката.Ако някой каже при тройките как стои вьпроса сьс щипки,упльтнения и тем подобни ще е много полезно,че не се тьрпи вече.

Се същото е положението и при 3ка и при 4ка - просто доскоро 4ките беха все още нови и не се усещаше толкова дразнещо.При двете работи едно доста елементарно и ефективно решение/освен всичките проверки на откачени части и щипки/ - регулиране на затварящия механизъм на вратат и обилно пръскане с ВД-40 там където контактува пласмаса с метал.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 28 мар 2008 15:06

Абе аз като го знам че скърца и на 16 да я усиля музиката пак не става инъче ВД40 върши работа временно поне при мен но те и самите матеряли стареят и си скърцат няма спасение.Като си карам колата по хубав път нищо не се обажда жалко то е че такива в България няма много :roll:Ама то пак си зависи от много неща,от годините на автомобила,от налин на напасване и качество на използваните матеряли и т.н.За съжеление VW не се славят с добро напасване и навсякаде като минус се отбелязват шумовете в купето и разлуфтените седалки ко да праиш съдба,все пак е кола за народа.

Последна промяна от forski на Пет 28 мар 2008 15:21, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 28 мар 2008 15:14

forski написа:Абе аз като го знам че скърца и на 16 да я усиля музиката пак не става инъче ВД40 върши работа временно поне при мен но те и самите матеряли стареят и си скърцат няма спасение.Като си карам колата по хубав път нищо не се обажда жалко то е че такива в България няма много :roll:

Именно тва е проблема - Голфа е що годе евтинджос кола и е спестено от качеството на сглобки и механизми с идеята ,че се карат по нормални пътища.Регулирай добре механизмите и сложи ВД-40 и ще държи доста повече и ще дрънка много по-малко/щото вратите няма да се клатят от вибрацийте на паветата/.
P.S.За да ви успокоя малко за дрънкането - новите мерцедеси от по-ниски класове /A C E/ също се раздрънкват като дойдат тука :lol: .

Потребителски аватар
Vask0

Мнениеот Vask0 » Пет 28 мар 2008 15:26

Еми ще се захвана в неделя сменяне на щипки всичко!Някой ми беше казал че с дунапрен имало някаква цака ама забравих :)

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 28 мар 2008 15:30

Vask0 написа:Еми ще се захвана в неделя сменяне на щипки всичко!Някой ми беше казал че с дунапрен имало някаква цака ама забравих :)

С дунапрен или лента за уплътняване на прозорци - ама после още се разтраква щото почваш да деформираш корите.Щипките просто леко провери с ръка дали има някоя счупена/което чесно казано ме съмнява/- там обаче работата е същата като смениш щипките да не се получи да се разтрака повече.
Пак пиша - първо регулирайте механизма на вратите/има тема/ и проверете за нещо счупено и тогава правете друго - да не стане само да си загубите парите и да стане по-лошо :!: :cry:

Потребителски аватар
Vask0

Мнениеот Vask0 » Пет 28 мар 2008 15:52

Мерси,колега ще е потърса тая тема за регулиране на механизма на вратите :) Пътищата оправия няма!Все пак живееме в цървуландия!

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 28 мар 2008 16:32

so.sec написа:
Rabbit_TDI написа:
forski написа:Абе аз като го знам че скърца и на 16 да я усиля музиката пак не става инъче ВД40 върши работа временно поне при мен но те и самите матеряли стареят и си скърцат няма спасение.Като си карам колата по хубав път нищо не се обажда жалко то е че такива в България няма много :roll:

Именно тва е проблема - Голфа е що годе евтинджос кола и е спестено от качеството на сглобки и механизми с идеята ,че се карат по нормални пътища.Регулирай добре механизмите и сложи ВД-40 и ще държи доста повече и ще дрънка много по-малко/щото вратите няма да се клатят от вибрацийте на паветата/.
P.S.За да ви успокоя малко за дрънкането - новите мерцедеси от по-ниски класове /A C E/ също се раздрънкват като дойдат тука :lol: .

E не съм съвсем съгласен... не защото се чуствам лично обиден разбира се... :lol: Но Голф е една от най-скъпите в класа си - сравнявай алтернативата на Опел, Рено, Пежо, Фиат, Сеат, Шкода..... единствено Ауди А3 е малко по-скъпо и пак не с много... и вече БМВ и Мерцедес.

така че в крайна сметка не караме фиати или рено... това не е обяснение. а че от ефекта на скапаните пътища нищо не спасява също е вярно.

При Ауди и БМВ не става така :wink: - виж за Мерцедесите след 97-98 е почти същото/малко по леко заради по-доброто окачване/.При италианските и френските коли е още по-зле /въпреки че и те просто си тропат/ :cry: .Иначе Голфа си е от евтинаж материали па макар и най-скъпи в класа си /само за Г5 незнам как е щото не съм го карал ,ама доклокото четох в АБилд работата е същата/.За да утежна положението мога да кажа че Хюндай не тропат :shock /за справка качи се в някое такси Елантра ,или Соната/.
P.S.Забравих да спомена ,че и касетофона за по 200-300 лева е сериозен шумовредител щото си трака в гнездото и на него му тракат чарколяците.

Потребителски аватар
TURL
Автомобил: Passat
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот TURL » Пет 28 мар 2008 18:54

купуваш една шепа нови щипки и няколко квадрата дунапрен и почваш :lol: ама ако искаш да стане нещо си вземи нови щипки, има ефект, придърпват повечко от старите които напръв поглед са здрави :)

Потребителски аватар
everlastt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот everlastt » Пет 28 мар 2008 20:43

от къде могат да се вземат нови щипки за Г4

Потребителски аватар
Vask0

Мнениеот Vask0 » Пет 28 мар 2008 21:22

Ауто плус !100% Сигурен!

Потребителски аватар
Vask0

Мнениеот Vask0 » Съб 29 мар 2008 10:03

Rabbit_TDI написа:

Колега а може ли да дадеш темата с настройването на механизмите че не е намериь!Много ще съм ти благодарен!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”