виждам че има доста теми за тресене на таблото, нищо от това не помага, а и не съм сигурен че моята ситуация е същата...имам Голф 2ка - 1990г, 1.6/75bhp....проблемът е следният. При работа на място таблото тресе, работата на двигателя е спокойна, не мога да разбера от какво е. болтовете които са под чистачките ги стегнах и пак....може да е от щипките но не искам да го свалям, ако остане само този вариант тогава. казаха ми че може да е от тампона на двигателя, доколкото знам той е 1 - маслен отпред до радиатора, само той ли е, изобщо всякакви съвети приемам...благодаря предварително
П.П. Тресе при обороти около 800-900, над 1100 няма проблеми, като загрее също намалят вибрациите, но не изчезват
проблем с таблото - различен
- Ясер
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами то е ясно, че при ниски обороти ще тресе а при повишаването им двигателя се успокоява и за това изчезва вибрациите.
Освен тиа болтове под чистачките май има поне още 10 болтчета, които захващат таблото
Ако си сменял тампони на двигатела същое възможно да тресе, зашото има някой "маркови" тампони, които са по-твърди и дефако си предават вибрацията от двг-то към купето
АМа все пак не е зле да попритегнеш почти всички болтчета по таблото, дори има вариант да го успокоиш като на някои места подлагаш малко дунапрен.
Освен тиа болтове под чистачките май има поне още 10 болтчета, които захващат таблото

Ако си сменял тампони на двигатела същое възможно да тресе, зашото има някой "маркови" тампони, които са по-твърди и дефако си предават вибрацията от двг-то към купето

АМа все пак не е зле да попритегнеш почти всички болтчета по таблото, дори има вариант да го успокоиш като на някои места подлагаш малко дунапрен.
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
- sa6o_bandita
- Автомобил:
- Двигател:
табло
може да е от ниски обороти
-
- Автомобил:
- Двигател:
на мене си ми тресе при под 1000, даже гледам че май са към 800 даже може на моменти и по-ниски да са, от мн време не съм карал на бензин но мисля че и там е така, иначе днес ще ги врътна малко, защото на джетата на бащата са към 900-950, макар че там и при по-ниски няма тресене. а някой беше писал че вибрациите си ги има по принцип, то е вярно но тампоните и там други приспособления трябва да ги гасят
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”