Голф 4 - Лампата на ABS свето постоянно

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
dpetrov
Автомобил:
Двигател:

Голф 4 - Лампата на ABS свето постоянно

Мнениеот dpetrov » Чет 03 апр 2008 17:48

Здравейте колеги,
Както всяка сутрин отивам си днес на работа, оставих си колата и когато тръгнах да си ходя към 6ч... паля и гледам, че лампата (ABS) свет постоянно... до вкъщи неогасна... става въпрос за Голф 4 '98г.
Пробвах да видя дали работи АБС-а в един пепеляк... не тръгна да рита педала... Някой има ли идея какво може да е? Някой да се е сблъсквал с подобно нещо?
Мерси

Потребителски аватар
Bubo
Автомобил: Audi S4 Biturbo
Двигател:

Мнениеот Bubo » Чет 03 апр 2008 18:02

Данеби да е някаква грешка,закачия на компютър. :roll:

dpetrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dpetrov » Пет 04 апр 2008 11:32

Тази вечер ще го вържа...
Благодаря..
ПС: Някой др. ако му се е случвало, нека да напише кво е станало :)

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Пет 04 апр 2008 13:26

не си е намерил някои от датчиците по колелетата и затова, или е отчел грешна скорост спрямо другите търкала :wink:

dpetrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dpetrov » Пет 04 апр 2008 15:16

Glove написа:не си е намерил някои от датчиците по колелетата и затова, или е отчел грешна скорост спрямо другите търкала :wink:

Мерси колега... най-вероятно и този датчик го е изключил, защото АБС-а не работи... тази вечер/утре като го вържи пича и каже, ще пиша какво е станало.
Поздрави

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Пет 04 апр 2008 15:30

Значи точно преди седмица и на мен ми се случи същото. Паркирам пред нас вечерта без проблем, сутринта въртя ключа и всичко изгасва без ABS датчика. На ваг-ком си показа преден ляв датчик, днес са го гледали в сервиза и за съжаление е от датчика. В автоплюс има някакъв за 28лв., който ще купя аз, иначе има и няколко други модела всичките между 80 и 100лв.

dpetrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dpetrov » Пет 04 апр 2008 15:33

kickd0wn написа:Значи точно преди седмица и на мен ми се случи същото. Паркирам пред нас вечерта без проблем, сутринта въртя ключа и всичко изгасва без ABS датчика. На ваг-ком си показа преден ляв датчик, днес са го гледали в сервиза и за съжаление е от датчика. В автоплюс има някакъв за 28лв., който ще купя аз, иначе има и няколко други модела всичките между 80 и 100лв.

Лошо :) А знаеш ли поне как се сменя колега или поне ти къде ще ходиш да го смениш? :)

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Пет 04 апр 2008 15:35

Не за съжаление, утре ще знам. Иначе във всеки сервиз трябва да могат да го сменят.

А между другото аз се бях приготвил за суми над 150лв., като ми казаха 28 направо ми олекна. Само яко набиване е в тия коли.

dpetrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dpetrov » Пет 04 апр 2008 16:19

Определено... но за да ни слушат, трябва и ние тях :)))
Аз много се нервя... наскоро хвърлих 500лв по предницата и сега пак тропа по павета... идва ми някой път да изпсувам и слеза... отделно 1ва и 2ра някой път влизат доста трудно, отделно някой ме надраска с ключ и отделно ми изгоря зумера... Поне си оправих задната чистачка!

Потребителски аватар
Mortimar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Mortimar » Пет 04 апр 2008 20:31

Ако не е от датчика на някое колело, при мен се е случвало да е от свършили задни накладки.

dpetrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dpetrov » Съб 05 апр 2008 9:40

Ами колеги, вчера както си карах и изгасна... лош контакт някъде? Много се изненадах и реших да тествам... бам една яка спирачка и си работи :o

dpetrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dpetrov » Съб 05 апр 2008 11:42

Извода е следният... като скоча в някоя дупка, почва да свети... после пак като скоча.. спира?
Някъде се губи връзка ли?

Потребителски аватар
Ясер
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ясер » Съб 05 апр 2008 18:49

dpetrov написа:Извода е следният... като скоча в някоя дупка, почва да свети... после пак като скоча.. спира?

Може в даден момент при свиване на някой от амортисьорите кабела, който излиза от подкалника и отива да колелото да губи в даден момент връзка. Провери предните, че там освен във вертикална посока се огува кабела ами има и въртене на макферсъна. Тоест бая си е двичение по тоя кабел. Имам познати, които са имали проблеми с АБС и по-тоно с окабеляването. Цепел се по някой кабел ;)

Ама пък от друга страна като нещо не е наред и го отчете като грешка после не иска да я изтрие :( Трябва да се чисти през компа. Имал съм случай зимата вкарвам един Форд Фокус за ремот и целия е в сняг. След няколко часа работа по него го изкарвам и ми се присира като виждам че е светнала лампата на АБС-а. Причината се оказа разтапящия се сняг от гумите, защото все пак в гаража е топло ;)
Изкарвам колата и като я изрязох на 1 скорот и явно датчиците се продухаха и колата се оправи.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 05 апр 2008 23:03

dpetrov написа:Извода е следният... като скоча в някоя дупка, почва да свети... после пак като скоча.. спира?

Точно!
И дори нещо повече! Връзката се губи от вътрешно прекъсване в кабелите на датчиците :idea:
Там, където се получава огъване при движение на окачването (както го е написал и колегата над мен!)

dpetrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dpetrov » Вто 08 апр 2008 10:36

Ясер, radotom дайте някакъв акъл къде да ида да го погледна това... светка и гасне когато си поиска... Да го вържа ли първо към компютър? Някой жичкаджия ли ми трябва или по-скоро сервиз? Или да звънна на vasstop? :) Дайте акъл.. :roll:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”