Здравейте колеги,
Както всяка сутрин отивам си днес на работа, оставих си колата и когато тръгнах да си ходя към 6ч... паля и гледам, че лампата (ABS) свет постоянно... до вкъщи неогасна... става въпрос за Голф 4 '98г.
Пробвах да видя дали работи АБС-а в един пепеляк... не тръгна да рита педала... Някой има ли идея какво може да е? Някой да се е сблъсквал с подобно нещо?
Мерси
Голф 4 - Лампата на ABS свето постоянно
- kickd0wn
- Автомобил:
- Двигател:
Значи точно преди седмица и на мен ми се случи същото. Паркирам пред нас вечерта без проблем, сутринта въртя ключа и всичко изгасва без ABS датчика. На ваг-ком си показа преден ляв датчик, днес са го гледали в сервиза и за съжаление е от датчика. В автоплюс има някакъв за 28лв., който ще купя аз, иначе има и няколко други модела всичките между 80 и 100лв.
-
- Автомобил:
- Двигател:
kickd0wn написа:Значи точно преди седмица и на мен ми се случи същото. Паркирам пред нас вечерта без проблем, сутринта въртя ключа и всичко изгасва без ABS датчика. На ваг-ком си показа преден ляв датчик, днес са го гледали в сервиза и за съжаление е от датчика. В автоплюс има някакъв за 28лв., който ще купя аз, иначе има и няколко други модела всичките между 80 и 100лв.
Лошо

-
- Автомобил:
- Двигател:
Определено... но за да ни слушат, трябва и ние тях
))
Аз много се нервя... наскоро хвърлих 500лв по предницата и сега пак тропа по павета... идва ми някой път да изпсувам и слеза... отделно 1ва и 2ра някой път влизат доста трудно, отделно някой ме надраска с ключ и отделно ми изгоря зумера... Поне си оправих задната чистачка!

Аз много се нервя... наскоро хвърлих 500лв по предницата и сега пак тропа по павета... идва ми някой път да изпсувам и слеза... отделно 1ва и 2ра някой път влизат доста трудно, отделно някой ме надраска с ключ и отделно ми изгоря зумера... Поне си оправих задната чистачка!
- Ясер
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
dpetrov написа:Извода е следният... като скоча в някоя дупка, почва да свети... после пак като скоча.. спира?
Някъде се губи връзка ли?
Може в даден момент при свиване на някой от амортисьорите кабела, който излиза от подкалника и отива да колелото да губи в даден момент връзка. Провери предните, че там освен във вертикална посока се огува кабела ами има и въртене на макферсъна. Тоест бая си е двичение по тоя кабел. Имам познати, които са имали проблеми с АБС и по-тоно с окабеляването. Цепел се по някой кабел

Ама пък от друга страна като нещо не е наред и го отчете като грешка после не иска да я изтрие

Изкарвам колата и като я изрязох на 1 скорот и явно датчиците се продухаха и колата се оправи.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
dpetrov написа:Извода е следният... като скоча в някоя дупка, почва да свети... после пак като скоча.. спира?
Някъде се губи връзка ли?
Точно!
И дори нещо повече! Връзката се губи от вътрешно прекъсване в кабелите на датчиците

Там, където се получава огъване при движение на окачването (както го е написал и колегата над мен!)
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”