как се сваля кората на венто

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
darkones
Автомобил:
Двигател:

как се сваля кората на венто

Мнениеот darkones » Нед 09 мар 2008 19:37

интересуваме как се сваля тая кора щото мисля да си слагам колони и искам да я отрежа

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Нед 09 мар 2008 19:55

Ще си позволя да се самоцитирам(от тема в Кар аудио и видео -Бас на Венто?)->
FELIPE написа::D Да-а-а ...2005-та...как неусетно лети времето :woooow: ...иначе проблема го реших по следния начин->
Изображение
...без да режа кората отгоре->
Изображение
Над елипсите има заводски кръгли отвори в ламарината за говорители...е по-хубав звук щеше да има, ако елипсите бяха отгоре,ама трябва да се реже ламарината и кората.

Иначе по темaта-по мои наблюдения кората веднъж махне ли се,после много трудно може да се постави без да и се отрази на целостта.
По лесен вариант е да се реже на място с прободен трион(кора и ламарина за елипси) или с макетно ножче(само кората,като се получават заводски кръгли отвори с диаметър 16,5 см.)
На мен сърце не ми даде да режа и затова избрах горния вариант,за мен резултата е задоволителен.
П.П.Виждал съм и вариант с махната кора и бас каса в багажника,но мен лично не ме кефи поне визуално, иначе като звук е много добре...

Потребителски аватар
VW`VENTO
Автомобил: VW BORA 1.9TDI
Двигател: AHF

Мнениеот VW`VENTO » Пон 17 мар 2008 17:24

аз тъкмо 2пъти се изправях пред този проблем.Първият път беше на ладата която имахме,а след това и на мойто венто.И при двата автомобила рязахме ламарината със зеге и ножица за ламарина и в крайна сметка стана както си трябва с малко повечко усилия.На ладата рязането на ламарината беше доста по трудно понеже задното стъклото е по наколнено нямаше никакви дупки и газовата беше точно отдолу.Успех със рязането на ламарините :077:

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Съб 19 апр 2008 17:46

Колеги, ще използвам тази тема, за да не пълня форума с глупости. Искам да ви попитам дали някой се сеща от какъв автомобил е тази кора? Прилагам снимки. Има малка емблемка на VW на едно от крачетата. Въженцата за закачане за вратата на багажника се прибират автоматично. Други жокери май нямам.

Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Съб 26 апр 2008 10:53

Никой ли не знае? Айде, ако някой му трябва такава я продавам, тва е идеята, ама не знам за какво е! :oops:

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Съб 26 апр 2008 11:30

прилича ми на Голф 3 :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”