Имам следния неприятен проблем, при натискане и отпускане на педала на спирачката се чува едно скърцане, по-скоро посвирване.
Посвирването се чува някъде от заднта част на колата дори и когато колата не е в движение. Къде да търся проблема?
Скърцане на спирачки
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Цък! Проблема е обсъждан многократно при дискови спирачки и си е стандартно положение.
Не ми се търсят темите, но съветите бяха съвсем мъничко грес, за да не трият по тавата дирктно или облепяне със самозалепваща стъклотефлонова тъкан на това място.
Малеееее....
За таковане съм!
Искрено се извинявам!
Искал съм да напиша 'барабанни', а не 'дискови' спирачки!
Най-малкото щото при дисковите отзад липсва тая тава, за която говоря...
Не ми се търсят темите, но съветите бяха съвсем мъничко грес, за да не трият по тавата дирктно или облепяне със самозалепваща стъклотефлонова тъкан на това място.
Малеееее....
За таковане съм!
Искрено се извинявам!
Искал съм да напиша 'барабанни', а не 'дискови' спирачки!
Най-малкото щото при дисковите отзад липсва тая тава, за която говоря...
Последна промяна от radotom на Вто 14 окт 2008 23:54, променено общо 1 път.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
zmei написа:Отзад са си барабани, и свиркането се чува и когато колата е спряла така, че елиминирам търкане накладка барабан.
Хе...хе....на този въпрос най-бърз и точен отговор даде на времето VW_fenka....и засрами всички мъже във форума....мисля,че се шумът се дължеше на триенето на металната подложка на задните накладки върху ламарината на монтажната основа.....ама не ми се рови в търсачката да търся.....ако GLOVE или VW_fenka са във форума ще отговорят най-точно... има го при повечето 3-ки и не си заслужава да се занимаваш с него..
- panasonicsds
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Скърцане на спирачки
това сърцане се дължи на този ексцентрик който разтваря челюстите така че да не ти пука и при мен го има малко грес оправя работата временноzmei написа:Имам следния неприятен проблем, при натискане и отпускане на педала на спирачката се чува едно скърцане, по-скоро посвирване.
Посвирването се чува някъде от заднта част на колата дори и когато колата не е в движение. Къде да търся проблема?
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
joker написа:Хе...хе....на този въпрос най-бърз и точен отговор даде на времето VW_fenka....и засрами всички мъже във форума....мисля,че се шумът се дължеше на триенето на металната подложка на задните накладки върху ламарината на монтажната основа.....ама не ми се рови в търсачката да търся.....ако GLOVE или VW_fenka са във форума ще отговорят най-точно... има го при повечето 3-ки и не си заслужава да се занимаваш с него..
Точно това е проблема, накладките лягат на металната плоча на която за захванати всички елементи. Имат три опорни точки на самата плоча, и от там се чува това скърцане. В Auto+ се продава една тубичка за спирачни механизми за Pagid и не е скъпа ололо 5-8лв. беше, намазват се контактните повърхности и така се решава проблема със скърцането.
Joker отрепа рибата приятелю, отдавна на се бях смял така

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”