Скърцане на спирачки

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
zmei
Автомобил:
Двигател:

Скърцане на спирачки

Мнениеот zmei » Пон 21 апр 2008 9:51

Имам следния неприятен проблем, при натискане и отпускане на педала на спирачката се чува едно скърцане, по-скоро посвирване.
Посвирването се чува някъде от заднта част на колата дори и когато колата не е в движение. Къде да търся проблема?

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Пон 21 апр 2008 10:11

накладки за смяна или не връщат прожините на спирачките и надкладкатите трият постоянно най-лесно проверка на постоянно триене пипни и двете джанти едната трябва да е по-топла и ще разбереш коя задържа а ако скоро си сменял надладки още не са олегнали по-барабана

zmei
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zmei » Пон 21 апр 2008 10:19

Накладките са си ок. така си взех колата, но свалях барабана на едното колело за да видя накладките в какво състояние са.
Свиркането го прави на място, когато колата е спряла и ми се струва, че при одпускането на педала.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 21 апр 2008 10:20

Цък! Проблема е обсъждан многократно при дискови спирачки и си е стандартно положение.
Не ми се търсят темите, но съветите бяха съвсем мъничко грес, за да не трият по тавата дирктно или облепяне със самозалепваща стъклотефлонова тъкан на това място.

Малеееее.... :banghead: :banghead:
За таковане съм! :oops: :oops: :oops:
Искрено се извинявам!
Искал съм да напиша 'барабанни', а не 'дискови' спирачки!
Най-малкото щото при дисковите отзад липсва тая тава, за която говоря... :oops:

Последна промяна от radotom на Вто 14 окт 2008 23:54, променено общо 1 път.

zmei
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zmei » Пон 21 апр 2008 10:36

Отзад са си барабани, и свиркането се чува и когато колата е спряла така, че елиминирам търкане накладка барабан.

Потребителски аватар
megatone
Автомобил: Golf 3 1.8 ABS
Двигател:
Контакти:

Мнениеот megatone » Пон 21 апр 2008 13:59

и при мен го има, ама не ми пука 8) при прибирането си накладките скръцват някъде но не мисля че е толкова фатално или пък дразнещо

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 21 апр 2008 14:16

zmei написа:Отзад са си барабани, и свиркането се чува и когато колата е спряла така, че елиминирам търкане накладка барабан.

Хе...хе....на този въпрос най-бърз и точен отговор даде на времето VW_fenka....и засрами всички мъже във форума....мисля,че се шумът се дължеше на триенето на металната подложка на задните накладки върху ламарината на монтажната основа.....ама не ми се рови в търсачката да търся.....ако GLOVE или VW_fenka са във форума ще отговорят най-точно... има го при повечето 3-ки и не си заслужава да се занимаваш с него..

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Пон 21 апр 2008 16:36

Да и при мен се чува нещо като развалена пружина, все едно тел опъваш някакъв гаден шум отзаде от барабаните, като се пусне спирачката, но още не съм му обърнал внимание. Спирачките не задържат, само при пускане се получава някакво триене явно...

Потребителски аватар
panasonicsds
Автомобил:
Двигател:

Re: Скърцане на спирачки

Мнениеот panasonicsds » Нед 12 окт 2008 23:11

zmei написа:Имам следния неприятен проблем, при натискане и отпускане на педала на спирачката се чува едно скърцане, по-скоро посвирване.
Посвирването се чува някъде от заднта част на колата дори и когато колата не е в движение. Къде да търся проблема?
това сърцане се дължи на този ексцентрик който разтваря челюстите така че да не ти пука и при мен го има малко грес оправя работата временно

Потребителски аватар
peshonp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peshonp » Пон 13 окт 2008 9:34

и аз,и аз го имаааам :) ама му свикнах :)

Потребителски аватар
icemenn
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icemenn » Пон 13 окт 2008 14:05

и аз го имам.аз видях какво къде църка сложих му грес спря за 100 км градско и пак почна.вече му свикнах и чак кеф ми прави да отпускам спирачката :lol:

vlado1981
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vlado1981 » Пон 13 окт 2008 14:19

има едни клинчета с пружинка и шайба които прибират накладките, при мен от там бяха проблемите щото бяха поизгнили, смених ги и не скърца вече.

kaspara11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kaspara11 » Пон 13 окт 2008 15:02

Такъв проблем имаше преди и на Вентото еей.. прайш го и след няколко километра пак почва и накрая тъй си остана и така 2 години без никакви проблеми тъй чи да ни ти пука особено :D

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Скърцане на спирачки

Мнениеот mariovasi » Пон 13 окт 2008 22:12

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Пон 13 окт 2008 22:54

joker написа:Хе...хе....на този въпрос най-бърз и точен отговор даде на времето VW_fenka....и засрами всички мъже във форума....мисля,че се шумът се дължеше на триенето на металната подложка на задните накладки върху ламарината на монтажната основа.....ама не ми се рови в търсачката да търся.....ако GLOVE или VW_fenka са във форума ще отговорят най-точно... има го при повечето 3-ки и не си заслужава да се занимаваш с него..

Точно това е проблема, накладките лягат на металната плоча на която за захванати всички елементи. Имат три опорни точки на самата плоча, и от там се чува това скърцане. В Auto+ се продава една тубичка за спирачни механизми за Pagid и не е скъпа ололо 5-8лв. беше, намазват се контактните повърхности и така се решава проблема със скърцането.

Joker отрепа рибата приятелю, отдавна на се бях смял така :respect

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”