тропане golf 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
silok
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

тропане golf 4

Мнениеот silok » Сря 23 апр 2008 10:12

колеги имам някакъв проблем. Сутрин като тръгна от колата започва да се чува едно претропване от към дясното предно окачване особенно като минавам през неравности след като покарам малко шума намалява но не спира. Някой моге ли да даде някъква идея от къде може да е този шум? :banghead:

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Сря 23 апр 2008 13:09

Предположение - тампони на носачи...евентуално и/или шарнири...трябва да отидеш да я видят...

Потребителски аватар
giotto
Автомобил: VW Passat B7 Variant
Двигател: CFFB

Мнениеот giotto » Сря 23 апр 2008 16:20

Колега и аз имах такова тропане като минавах по неравности. Оказа се тампон на стабилизиращата щанга. 2 бр. тампони + труд ми излезе 30лв.

Потребителски аватар
silok
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот silok » Сря 23 апр 2008 17:29

благодаря за отговорите ! май ще трябва да ходя да я видят :beer

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Сря 23 апр 2008 17:56

и при мене го имаше това... смениха тампони на стаб. щанга и биелетки... бързо става.. отдели време и иди да я видят...

Потребителски аватар
egoist_ok
Автомобил: Golf 4 TDI 4 motion
Двигател: ARL 2002

Мнениеот egoist_ok » Сря 23 апр 2008 19:06

giotto написа:Колега и аз имах такова тропане като минавах по неравности. Оказа се тампон на стабилизиращата щанга. 2 бр. тампони + труд ми излезе 30лв.

Колега виж задният тампон на носача, аз го имах същото и се оказа че е той, а също и тампоните на стабилизиращата щанга - смених тези тампони и всичко вече е ОК

П.С.Колега те направо са ти отрязали главата за тези тампони - нали са по 3 лв/бр.

Потребителски аватар
AERVWPOLO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот AERVWPOLO » Чет 24 апр 2008 8:10

Здравейте колеги,понеже видях че давате и цени колко излиза смяната на задните тампони на предни носач тъй като ходих на един майстор ама квартален и той ми каза че са около 15 лв бройката и по 30 лв на тампон за работа или иначе казано около 90лв всичко нормално ли е?Аз му казах че ще си помисля защото ми се видя много :wink: Дали ме шмекеросва,или наистина си е толкова?

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Чет 24 апр 2008 8:39

Ми според мен е много...за кварталния майстор! Ама защо ходите при кварталните, аз много съм се напатил от такива. Преди като карах на баща ми пасата (Б3) и все при кварталния сервиз и кво стана - е.аха й мамата на колата... Сега ако е доверен човек - ОК, ама някакви замозвани майстори...не мерси. Ако не го познаваш човека, а и да го познаваш - моят съвет е да отидеш в Хеед 91, ама ти си знаеш.

пп: И нещо много важно! Не е толкова важно колко пари ще ти вземат, то е ясно, че няма да са много, важното е да ти сложат читав тампон, защото мнооого е кофти да ти се разтропа след 2 седмици пак ;) А кварталните майстори отиват в първия магазин за авточасти и казва "Дай тампон за Г4" Ама дали е дизел, дали е Р32, няма значение и оня му дава некви тампони дето ги е взел от братята на илиянци на едро по 20 ст. парчето и нашия ти го слага...караш и се кефиш...преебва се на третата дупка и кво?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”