Помпа за чистачки - Голф 2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
TERAX
Автомобил:
Двигател:

Помпа за чистачки - Голф 2

Мнениеот TERAX » Нед 27 апр 2008 21:30

Здравейте колеги, помпата на предните чистачки нещо не ми работи. Като дръпна ръчката за чистачките нито пръска нито чистачките се движат :shock като откача помпата от буксите работят само чистачките при дърпане на ръчката...

Потребителски аватар
jeko01
Автомобил: pasat B5
Двигател: AFN 1.9 TDI

ok

Мнениеот jeko01 » Нед 27 апр 2008 21:35

колега споредмен някаде ти окасява , иди на някой добър жичкаджия и всичко щесе оправи. :wink:

Потребителски аватар
anrus
Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
Двигател: RF-1988 и 1P-1991

Мнениеот anrus » Вто 03 юни 2008 12:45

Нагорели са контактите в бутона на чистачките. Свали лоста и зачисти леко пъпките с пиличка.

Потребителски аватар
Andrey
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andrey » Вто 03 юни 2008 14:29

Щом при откачена помпа ти работят чистачките, проблема май не е в лостчето а в помпата. Първо откачи помпата и я вържи с две жички на акомулатора за да видиш дали работи. После - в зависимост от резултата - или почистваш, или нова. Не беше много скъпа към 10 лв. доколкото си спомням.
Може и нещо друго да е, но нищо не струва а пробваш.

Потребителски аватар
magician
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот magician » Вто 03 юни 2008 19:13

Първо виж дали стига ток да помпата.Ако захранването е наред, свали помпата и я развърти-възможно е да е клеясала/затлачена/или да са попаднали боклуци в нея.Ако оста се върти на ръка вероятно е изгоряла,но не пречи да я пробваш.
Ако е блокирала я развърти внимателно и след това я почисти-аз се сблъсках преди години с тоя проблем и след раздвижване и почистване-още си работи.Мисля,че се сваляше само с дърпане,но беше отдавна...

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Вто 03 юни 2008 20:47

anrus написа:Нагорели са контактите в бутона на чистачките. Свали лоста и зачисти леко пъпките с пиличка.

Залагам 99% че е това :) . Помпата при двойката взема захранване директно от този прекъсвач (ръчка , бутон) , а не през реле затова често нагаря . От същия контакт се взема и сигнал към релето за чистачките .
Когато контакта е нагорял , той естествано не работи добре , но като го разтовариш ( махнеш помпата :) ) , чистачките започват да работят .

Трябва да се почисти ... , аз пила не бих ползвал защото ще замине покритието на пъпките и ще стане още по-лошо , малко спиртец може би :idea: .

gorom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gorom » Сря 04 юни 2008 20:25

При мен също този проблем се реши като се почисти при лосчето , беше доста мръсно и не даваше добър контакт, сега са като нови, и аз пила не бих ползвал.

Потребителски аватар
aitapeapea
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aitapeapea » Вто 09 сеп 2008 14:20

Да използвам темата:

При мен помпата спря да работи. Чистачките са ОК. Проверих помпата с две жици от акумолатора и тръгна. Значи извода ми е - помпата е ОК, лостчето също би трябвало да е наред(чистачките бачкат). Защо обаче не бачка системата? Опитах се да проследя жиците но не успях. Каде може да е проблема?

Потребителски аватар
lorenco13
Автомобил:
Двигател:

за чистачките

Мнениеот lorenco13 » Съб 27 сеп 2008 20:57

колеги и аз имам подобен проблем неми работише и праскането и чистачките като драпна лостчето смених го с друго и проблема се реши но сега излезе друг неработи задната чистачка но в момента времето непозволява ремонти защото неспира да вали! някои ако е имал сащия проблем да сподели как го е решил

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”