Помпа за чистачки - Голф 2
Помпа за чистачки - Голф 2
Здравейте колеги, помпата на предните чистачки нещо не ми работи. Като дръпна ръчката за чистачките нито пръска нито чистачките се движат
като откача помпата от буксите работят само чистачките при дърпане на ръчката...

- jeko01
- Автомобил: pasat B5
- Двигател: AFN 1.9 TDI
ok
колега споредмен някаде ти окасява , иди на някой добър жичкаджия и всичко щесе оправи. 

- Andrey
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Щом при откачена помпа ти работят чистачките, проблема май не е в лостчето а в помпата. Първо откачи помпата и я вържи с две жички на акомулатора за да видиш дали работи. После - в зависимост от резултата - или почистваш, или нова. Не беше много скъпа към 10 лв. доколкото си спомням.
Може и нещо друго да е, но нищо не струва а пробваш.
Може и нещо друго да е, но нищо не струва а пробваш.
- magician
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Първо виж дали стига ток да помпата.Ако захранването е наред, свали помпата и я развърти-възможно е да е клеясала/затлачена/или да са попаднали боклуци в нея.Ако оста се върти на ръка вероятно е изгоряла,но не пречи да я пробваш.
Ако е блокирала я развърти внимателно и след това я почисти-аз се сблъсках преди години с тоя проблем и след раздвижване и почистване-още си работи.Мисля,че се сваляше само с дърпане,но беше отдавна...
Ако е блокирала я развърти внимателно и след това я почисти-аз се сблъсках преди години с тоя проблем и след раздвижване и почистване-още си работи.Мисля,че се сваляше само с дърпане,но беше отдавна...
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
anrus написа:Нагорели са контактите в бутона на чистачките. Свали лоста и зачисти леко пъпките с пиличка.
Залагам 99% че е това

Когато контакта е нагорял , той естествано не работи добре , но като го разтовариш ( махнеш помпата

Трябва да се почисти ... , аз пила не бих ползвал защото ще замине покритието на пъпките и ще стане още по-лошо , малко спиртец може би

- aitapeapea
- Автомобил:
- Двигател:
Да използвам темата:
При мен помпата спря да работи. Чистачките са ОК. Проверих помпата с две жици от акумолатора и тръгна. Значи извода ми е - помпата е ОК, лостчето също би трябвало да е наред(чистачките бачкат). Защо обаче не бачка системата? Опитах се да проследя жиците но не успях. Каде може да е проблема?
При мен помпата спря да работи. Чистачките са ОК. Проверих помпата с две жици от акумолатора и тръгна. Значи извода ми е - помпата е ОК, лостчето също би трябвало да е наред(чистачките бачкат). Защо обаче не бачка системата? Опитах се да проследя жиците но не успях. Каде може да е проблема?
- lorenco13
- Автомобил:
- Двигател:
за чистачките
колеги и аз имам подобен проблем неми работише и праскането и чистачките като драпна лостчето смених го с друго и проблема се реши но сега излезе друг неработи задната чистачка но в момента времето непозволява ремонти защото неспира да вали! някои ако е имал сащия проблем да сподели как го е решил
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”