Проблем относно температурата на колата
Проблем относно температурата на колата
Здравейте колеги. Скоро си взех Голф 3 1.6 Ми и забелязах че като измина 3-4 км колата ми дига 80-85 градуса и след известно време като се покачи към 90 градуса перката започва да върти и то доста бързо(вероятно на втора степен). Температурата не ми е дигала над 90 градуса. Но въпроса ми е защо толкова бързо ми дига колата температурата за 3 км да загрее на 85 градуса и след още 3 км да вкючва перката? Тъй като колата е от Германия дали там не са е настроили нарочно така за да загрява по бързо като по този начин се спести разход на бензин( защото в германия лятото е 2-3 месеца и а пък зимата им е доста люта и поради тази причина са е направили да загрява по бързо). Какво мислите вие нужно ли е да сменям термостата или може по някъв начин да го регулирам. Благодаря ви предварително.
- designer1
- Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
- Двигател: CJZC 2015
Аз съм с ГТИ и за 3 км стрелката сочи също 90 градуса . Моя вентилатор оборотни степени няма , мисля че и твоя е така. Естествено ако пускаш по нанадолнище сутрин като мен вентилатора не се включва въобще. Ако катериш баир с малка скорост няма достатъчно обдухване на радиатора и заграва бързо и интервалите на вклъчване на вентилатора са по къси. Абе ръгай там ама поглеждай с едно око да неподминава 110 градуса чак тогава и дири кусури!
Мерси за сега няма да сменям термостата тя дори не минава 90 градуса или ако минава е много рядко но сега като доидат жегите ме притеснява това бързо нагряване. Ще следя температурата и ако има нещо нередно ще предприема мерки. Ако някой друг е установил същото да пише за да се консултираме взаимно дали е нормално или не. Мерси за отговорите до сега успокоихте ме 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”