Възможно ли е изгаряне на ел.стъклата?
Възможно ли е изгаряне на ел.стъклата?
Здравейте колеги, реших да си слагам нова аларма на моя Golf-3 и за това обиколих няколко сервиза в Стара Загора. Искам алармата да може да вдига стъклата при активирането си. В един от сервизите ми обясниха, че тази екстра може да доведе до изгаряне на ел.стъклата и за това не предлагали тази екстра при тях. За това искам да попитам възможно ли е това да се случи и каква е вероятността да се случи. В друг сервиз ми казаха, че няма проблеми и ще я сложат тази екстра. Един механизъм за ел.стъклата струва към 500лв, а една машинка -60лв. в магазините на Ауто +. Ако наистина е вярно това за изгарянето, доста скъпо ще излезе в последствие тази екстра. Благодаря предварително на отзовалите се към този проблем!
- edisonov
- Автомобил: VW Golf 8 Variant
- Двигател: 2025
Моята е така от 1 година и за сега нямам проблеми с изгаряне на ел. стъклата с изключение на изтъркани четки на единия ел.мотор, но немисля, че проблема стана от автоматичното дигане на стъклата. По принцип при вдигане до горе сработва термодатчик и спира моторчето. Евентуално той ако даде фира може да стане проблем при постоянното му включване при заключване на колата, но колата си е така направена заводски и мисля, че хората са го сметнали. Имам доста познати с такива аларми на Фолксваген и Ауди и за сега никой не сее оплаквал.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Явно тея в сервиза са със 2 леви ръчички комфорта следи стъклата по "ток" или иначе казано колко Ампера дърпат и при дадена стойност им спира захранването
Нали имаш "auto up" на шофьорското (чукваш бутона и само се вдига) на него ной му казва да спре
По тяхната логика трябва мотора да се напъва цял ден докато караш колата 

- radko tarikata
- Автомобил:
- Двигател:
bgr79 написа:Абе навил съм се и ще рискувам. надявам се да няма лоши последствия. Довечера я карам да и слагат алармата. А времето ще покаже реалността. Благодаря за изказаните мнения!
колега правилно си се навил , аз съм с тоя модул и с такава аларма и да ти кажа няма никакъв проблем вдига си ми стуклата , дайе си го направих лятото да ми ги сваля даже , тва вече зажиси от алармата , моята може и да ми заключва пасивно , смисал без да заклзчвам ас , сама си се заключва , ама трябва да внимаваш с ключовете да не забеавиш , а междо другото днес си смених механиката на шофиорската врата , понеже ми се преееба нещо ролката за жилото , 55 лв , сам си я сложих , са бачта та немом го спрем бре

Колеги, вчера си сложих аларма с такава екстра. Марката е Millenium. Българска е. Има имобилайзер, вдигане на стъклата, заключване на вратите като се даде на контакт, тихо включване и изключване, паник бутон и не знам още какво
. Цената е 170лв. Надявм се да не ми се налага да посещавам алармаджиите често. Благодаря на всички отозовали се с коментари на въпроса ми.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”