Възможно ли е изгаряне на ел.стъклата?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
bgr79
Автомобил:
Двигател:

Възможно ли е изгаряне на ел.стъклата?

Мнениеот bgr79 » Вто 07 окт 2008 21:18

Здравейте колеги, реших да си слагам нова аларма на моя Golf-3 и за това обиколих няколко сервиза в Стара Загора. Искам алармата да може да вдига стъклата при активирането си. В един от сервизите ми обясниха, че тази екстра може да доведе до изгаряне на ел.стъклата и за това не предлагали тази екстра при тях. За това искам да попитам възможно ли е това да се случи и каква е вероятността да се случи. В друг сервиз ми казаха, че няма проблеми и ще я сложат тази екстра. Един механизъм за ел.стъклата струва към 500лв, а една машинка -60лв. в магазините на Ауто +. Ако наистина е вярно това за изгарянето, доста скъпо ще излезе в последствие тази екстра. Благодаря предварително на отзовалите се към този проблем!

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 07 окт 2008 21:30

Ако ел. стъклата са заводските и като задържиш ключа се вдигат - няма такава опасност. Ако са слагани допълнително - зависи :wink:

Потребителски аватар
bgr79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bgr79 » Сря 08 окт 2008 14:36

Колата може да вдига стъклата от ключа като го задържа. Интересува ме като му сложа аларма, която при заключване на колата да вдига сама стъклата, дали има вероятност да изгори механизма за вдигането? Това ми казаха в един сервиз за аларми и за това питам тук.

Потребителски аватар
edisonov
Автомобил: VW Golf 8 Variant
Двигател: 2025

Мнениеот edisonov » Сря 08 окт 2008 14:51

Моята е така от 1 година и за сега нямам проблеми с изгаряне на ел. стъклата с изключение на изтъркани четки на единия ел.мотор, но немисля, че проблема стана от автоматичното дигане на стъклата. По принцип при вдигане до горе сработва термодатчик и спира моторчето. Евентуално той ако даде фира може да стане проблем при постоянното му включване при заключване на колата, но колата си е така направена заводски и мисля, че хората са го сметнали. Имам доста познати с такива аларми на Фолксваген и Ауди и за сега никой не сее оплаквал.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Сря 08 окт 2008 15:39

Имаш Комфорт модул,който се грижи да не стане това(изгарянето).

Потребителски аватар
kiko946
Автомобил: GOLF 3
Двигател: AAZ 1992 g

Мнениеот kiko946 » Сря 08 окт 2008 15:52

а некои от вас има ли следното; ....при отворена предна врата , като наттисна бутона и го пусна активира ток в системата за ел. стълата и ако искам сваям или ги дигам...склед неколко мин тока изчезва

Потребителски аватар
bgr79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bgr79 » Чет 09 окт 2008 13:54

Абе навил съм се и ще рискувам. надявам се да няма лоши последствия. Довечера я карам да и слагат алармата. А времето ще покаже реалността. Благодаря за изказаните мнения!

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Чет 09 окт 2008 16:33

Явно тея в сервиза са със 2 леви ръчички комфорта следи стъклата по "ток" или иначе казано колко Ампера дърпат и при дадена стойност им спира захранването :!: Нали имаш "auto up" на шофьорското (чукваш бутона и само се вдига) на него ной му казва да спре :?: По тяхната логика трябва мотора да се напъва цял ден докато караш колата :evil:

Потребителски аватар
LiRiX
Автомобил: SEAT LEON
Двигател: AUS 2001

Мнениеот LiRiX » Чет 09 окт 2008 20:41

Според мен няма таква опасност колега. Имаш си Комфорт модул. Няма как да изгори :roll:

Потребителски аватар
radko tarikata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот radko tarikata » Чет 09 окт 2008 20:46

bgr79 написа:Абе навил съм се и ще рискувам. надявам се да няма лоши последствия. Довечера я карам да и слагат алармата. А времето ще покаже реалността. Благодаря за изказаните мнения!

колега правилно си се навил , аз съм с тоя модул и с такава аларма и да ти кажа няма никакъв проблем вдига си ми стуклата , дайе си го направих лятото да ми ги сваля даже , тва вече зажиси от алармата , моята може и да ми заключва пасивно , смисал без да заклзчвам ас , сама си се заключва , ама трябва да внимаваш с ключовете да не забеавиш , а междо другото днес си смених механиката на шофиорската врата , понеже ми се преееба нещо ролката за жилото , 55 лв , сам си я сложих , са бачта та немом го спрем бре :roll: :lol: :lol: слагай колега и няма се плашиш от нищо , ако имаш някакъв проблем пиши

Потребителски аватар
bgr79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bgr79 » Съб 11 окт 2008 10:49

Колеги, вчера си сложих аларма с такава екстра. Марката е Millenium. Българска е. Има имобилайзер, вдигане на стъклата, заключване на вратите като се даде на контакт, тихо включване и изключване, паник бутон и не знам още какво :D . Цената е 170лв. Надявм се да не ми се налага да посещавам алармаджиите често. Благодаря на всички отозовали се с коментари на въпроса ми.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”