Проблем с карбуратор Pierburg 2e

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
X_ZONE
Автомобил:
Двигател:

Проблем с карбуратор Pierburg 2e

Мнениеот X_ZONE » Съб 03 сеп 2005 22:55

значи колата не работи на обороти не може да поеме газта отзад гърнето пуши черен дим и предърпва.Колата е с агу.с агуто няма проблем работи добре.Ако някои може да кайе от какжо мойе да е?тампончето под карбуратора е добре!.Благодаря предварително...

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Съб 03 сеп 2005 23:07

Братле, прегледа ли архива? Има хиляди теми за тия карбуратори :shock:

Потребителски аватар
X_ZONE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот X_ZONE » Пон 05 сеп 2005 0:01

просълзиха ми се очите но нищо не можах да намеря.значи искам и да кажа че понякога ми тече бензин от бенз.помпа.Днес бях при майстот и ми каза цхе ако колата работи на гас карбуратора се деформирало?ако някои може да ми помогне ще съм му благодарен!

Потребителски аватар
asskoGTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот asskoGTI » Вто 06 сеп 2005 0:04

ако ти тече помпата постоянно значи няма да е зле да я смениш струва между 20 и 40лв.
и понеже не караш колата на бензин карбуратора може да се е разцентровал на бензин
много чест проблем при 2Е е ускорителната помпа!!! имай го на предвит
с кои двигател си 1.3 или 1.6

Потребителски аватар
X_ZONE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот X_ZONE » Вто 06 сеп 2005 22:27

помпата тече не винаги.но поне да е веднаж маи не трябва нали?
а тожа за ускорителната помпа какжо предстажляжа и как мога да си оправя карбуратора.имали начини или смяна.венаж сам си отворих и с ръчна помпа продухвах жиглиорите.на газ колата предарпва стария ми изпарител бесхе Landi а сегашния е нов Voltran. Трябва ли жъздушния филтър да се запусшва и колко трябжа да се запуши ако да.Колата е такси и ми трябва да харчи малко и да не предърпва.и на бензин да работи.ако някои може да ми помогне ще съм му благодарен... :!:

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Вто 06 сеп 2005 22:35

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 15:10, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Сря 07 сеп 2005 8:32

въздушния филтър НЕ трябва да се запушва.
кога за последно си го сменял?
след като ти пуши черно отзад това е богата смес-трябва ти диагностика.
купи си спрей за почистване на карбуратори от OMV.
махаш кутията на въздушния филтър и пръскаш обилно в камерите и жигльорите.после палиш като държиш педала на газта до ламарината.
ще запали трудно и ще изпуши много черно през ауспуха.
след като поработи повтори операцията.
спрея трябва да ти стигне поне за 4 пръскания.
по време на операцията колата трябва да работи на бензин/на газ и да искаш няма как да стане :D /
бензиновата помпа щом тече я сменяй.
успех.

Потребителски аватар
asskoGTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот asskoGTI » Пет 16 сеп 2005 17:16

:lol:хахааха като си сменил изшпаритела
сам ли го пражи тва илииии някой ти го смени???защото не знам какво е станало но съм съгласен с момчето от перник чее тва е богата смес
...начи или филатара ти е запушен,или тряба някой с дето има техника да ти настрои запалването заедно със сместа
и ти не ми каза но ако си със двигател 1.6 :) нема да е зле да го покарваш малко и на бензин тва твойто VW

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 16 сеп 2005 19:52

X_ZONE написа:помпата тече не винаги.но поне да е веднаж маи не трябва нали?
а тожа за ускорителната помпа какжо предстажляжа и как мога да си оправя карбуратора.имали начини или смяна.венаж сам си отворих и с ръчна помпа продухвах жиглиорите.на газ колата предарпва стария ми изпарител бесхе Landi а сегашния е нов Voltran. Трябва ли жъздушния филтър да се запусшва и колко трябжа да се запуши ако да.Колата е такси и ми трябва да харчи малко и да не предърпва.и на бензин да работи.ако някои може да ми помогне ще съм му благодарен... :!:

За да запушиш възд. филтър трябва да нямаш смесител.При теб как е подаването на газ към карбуратора? Газта иска чист въздушен филтър максимум 5000км за нашите пътища.
Така от разстояние не мога да ти дам съвет без да гледам и чувам. Но по принцип може да се затвори до 1/3 отворът на въздушният филтър. Зависи от смесителят и начинът на подаване на газ.Трябва регулировка и ако не си спец няма да може да се оправиш сам.
На газ задължително от 3-5 градуса изпреварване спрямо когато се кара само на бензин.
За всеки случай я си провери дали бензиновият вентил затваря притока когато си на газ!! Черен дим много богата смес давене не вдигане на обороти е от много богата смес / бензин + газ/ .Не казвам, че е сигурно но има вероятност.
Карбуратора не може да се скапе като караш на газ. Ако запалваш на бензин и обръщаш на газ като постопли/не е задължително лятото/, но е възможно запушване на отвори на жиглиорите.

Потребителски аватар
X_ZONE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот X_ZONE » Пет 16 сеп 2005 22:38

така и така не можах да си оправя карбуратора,опитах и с спрей и майстор и най накрая си купих карбуратор втора употреба.Незнам още как работи и е без смукач.Сега което искам да питам е за газта досега ми беше дупчен карбуратора сега мисля с смесител.но този смесител е маи важен и искам да знам каква да си взема и каде се слага,дали аз мога да си сменя?

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Съб 17 сеп 2005 9:32

X_ZONE написа:така и така не можах да си оправя карбуратора,опитах и с спрей и майстор и най накрая си купих карбуратор втора употреба.Незнам още как работи и е без смукач.Сега което искам да питам е за газта досега ми беше дупчен карбуратора сега мисля с смесител.но този смесител е маи важен и искам да знам каква да си взема и каде се слага,дали аз мога да си сменя?

Щом ти е бил дупчен карбуратора защоне газа по- рано бе човек.
Много е възможно щутцерът който влиза в карбуратора да се е разхлабил и завъртял настрани. По принцип се прави зарязване на щутцера под ъгъл примерно 30-45 градуса ,като отдолу е изрязаната част. Имал съм случай да се разхлаби щутцера и завърти чака , че изрязаната част да дойде отгоре и мъки мъки докато се сетя да погледна.
Щом си с щутцер в карбуратора не е необходимо позапушване на тръбата на въздушният филтър.
За смесителят трябва да отидеш в сервиз за монтаж на АГУ та .Там имат подходящи.

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Съб 17 сеп 2005 9:33

Избързал си малко ,но.......
свали твоя карбуратор и махни маркучите през,които е влизал пропан-бутана.запуши дупките с болтове/предполагам,че имат резба/
купи си подходящата плочка/смесител/ и я постави върху карбуратора.
смесителя представлява алуминиев цилиндър с височина около 3-4 см.
след като сложиш смесителя върху карбуратора го залепи с най-обикновен силикон по ръбчето за самия карбуратор с цел да не смуче въздух отстрани.постави маркучите за газта в отворите отстрани на смесителя,сложи кутията на въздушния филтър и си готов за центровки......
успех :wink:

Потребителски аватар
Doctora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Doctora » Съб 17 сеп 2005 16:35

X_Zone,
Аз съм с пиербург и на мен ми прави такива проблеми.
Ще ти кажа един чалъм с които няма да си решиш проблема напълно, но поне ще се почуства разлика.
Значи ,ако ти е двукамерен карбуратора ,едната камера е ускорителната а другата си е с клапата с термо прожинката.
Значи ускорителната камера се раководи от една вакум помпа. Проблемът може да идва от там че карбъраторът ти е разцентрован или вече повехтял и сместа му идва бедна.
Затова пробвай да махнеш маркучето за тази вакъм помпа от към самата помпа и пречупи това маркуче така ,че да не смуче въздух от него. След това запали колата и тя трябва да си заработи със стабилни обороти.
Помпата представлява клъгло черно пластмасово полу коносче.намиращо се под кутията за въздушния филтър

noel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот noel » Вто 30 окт 2007 21:42

е да ама като махне това марку4е и спира4ките няма да са му хубави.....
принципно с този тип карборатори колата губи мощност и работи като на 3 цилиндъра ,когато на тази вакумна помпи4ка и се пробие мембраната,тя е капсолована и ремонт няма .. единственния вариант е да си купи нова която е на цена около 60 лева в зависимост от магазана ...но трябва да знае 4е тази помпи4ка е ОСНОВНА за пиербург 2е , без да работи тя и моно инжекциона неможе да се осигури напулно

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Вто 30 окт 2007 22:05

noel написа:е да ама като махне това марку4е и спира4ките няма да са му хубави.....
принципно с този тип карборатори колата губи мощност и работи като на 3 цилиндъра ,когато на тази вакумна помпи4ка и се пробие мембраната,тя е капсолована и ремонт няма .. единственния вариант е да си купи нова която е на цена около 60 лева в зависимост от магазана ...но трябва да знае 4е тази помпи4ка е ОСНОВНА за пиербург 2е , без да работи тя и моно инжекциона неможе да се осигури напулно

Абе пич ти да не си археолог от къде я изкопа тая тема от 2005г. :?: :!:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”