Проблем с карбуратор Pierburg 2e
Проблем с карбуратор Pierburg 2e
значи колата не работи на обороти не може да поеме газта отзад гърнето пуши черен дим и предърпва.Колата е с агу.с агуто няма проблем работи добре.Ако някои може да кайе от какжо мойе да е?тампончето под карбуратора е добре!.Благодаря предварително...
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
помпата тече не винаги.но поне да е веднаж маи не трябва нали?
а тожа за ускорителната помпа какжо предстажляжа и как мога да си оправя карбуратора.имали начини или смяна.венаж сам си отворих и с ръчна помпа продухвах жиглиорите.на газ колата предарпва стария ми изпарител бесхе Landi а сегашния е нов Voltran. Трябва ли жъздушния филтър да се запусшва и колко трябжа да се запуши ако да.Колата е такси и ми трябва да харчи малко и да не предърпва.и на бензин да работи.ако някои може да ми помогне ще съм му благодарен...
а тожа за ускорителната помпа какжо предстажляжа и как мога да си оправя карбуратора.имали начини или смяна.венаж сам си отворих и с ръчна помпа продухвах жиглиорите.на газ колата предарпва стария ми изпарител бесхе Landi а сегашния е нов Voltran. Трябва ли жъздушния филтър да се запусшва и колко трябжа да се запуши ако да.Колата е такси и ми трябва да харчи малко и да не предърпва.и на бензин да работи.ако някои може да ми помогне ще съм му благодарен...

- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 15:10, променено общо 1 път.
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
въздушния филтър НЕ трябва да се запушва.
кога за последно си го сменял?
след като ти пуши черно отзад това е богата смес-трябва ти диагностика.
купи си спрей за почистване на карбуратори от OMV.
махаш кутията на въздушния филтър и пръскаш обилно в камерите и жигльорите.после палиш като държиш педала на газта до ламарината.
ще запали трудно и ще изпуши много черно през ауспуха.
след като поработи повтори операцията.
спрея трябва да ти стигне поне за 4 пръскания.
по време на операцията колата трябва да работи на бензин/на газ и да искаш няма как да стане
/
бензиновата помпа щом тече я сменяй.
успех.
кога за последно си го сменял?
след като ти пуши черно отзад това е богата смес-трябва ти диагностика.
купи си спрей за почистване на карбуратори от OMV.
махаш кутията на въздушния филтър и пръскаш обилно в камерите и жигльорите.после палиш като държиш педала на газта до ламарината.
ще запали трудно и ще изпуши много черно през ауспуха.
след като поработи повтори операцията.
спрея трябва да ти стигне поне за 4 пръскания.
по време на операцията колата трябва да работи на бензин/на газ и да искаш няма как да стане

бензиновата помпа щом тече я сменяй.
успех.
- asskoGTI
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:

сам ли го пражи тва илииии някой ти го смени???защото не знам какво е станало но съм съгласен с момчето от перник чее тва е богата смес
...начи или филатара ти е запушен,или тряба някой с дето има техника да ти настрои запалването заедно със сместа
и ти не ми каза но ако си със двигател 1.6

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
X_ZONE написа:помпата тече не винаги.но поне да е веднаж маи не трябва нали?
За да запушиш възд. филтър трябва да нямаш смесител.При теб как е подаването на газ към карбуратора? Газта иска чист въздушен филтър максимум 5000км за нашите пътища.
Така от разстояние не мога да ти дам съвет без да гледам и чувам. Но по принцип може да се затвори до 1/3 отворът на въздушният филтър. Зависи от смесителят и начинът на подаване на газ.Трябва регулировка и ако не си спец няма да може да се оправиш сам.
На газ задължително от 3-5 градуса изпреварване спрямо когато се кара само на бензин.
За всеки случай я си провери дали бензиновият вентил затваря притока когато си на газ!! Черен дим много богата смес давене не вдигане на обороти е от много богата смес / бензин + газ/ .Не казвам, че е сигурно но има вероятност.
Карбуратора не може да се скапе като караш на газ. Ако запалваш на бензин и обръщаш на газ като постопли/не е задължително лятото/, но е възможно запушване на отвори на жиглиорите.
така и така не можах да си оправя карбуратора,опитах и с спрей и майстор и най накрая си купих карбуратор втора употреба.Незнам още как работи и е без смукач.Сега което искам да питам е за газта досега ми беше дупчен карбуратора сега мисля с смесител.но този смесител е маи важен и искам да знам каква да си взема и каде се слага,дали аз мога да си сменя?
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
X_ZONE написа:така и така не можах да си оправя карбуратора,опитах и с спрей и майстор и най накрая си купих карбуратор втора употреба.Незнам още как работи и е без смукач.Сега което искам да питам е за газта досега ми беше дупчен карбуратора сега мисля с смесител.но този смесител е маи важен и искам да знам каква да си взема и каде се слага,дали аз мога да си сменя?
Щом ти е бил дупчен карбуратора защоне газа по- рано бе човек.
Много е възможно щутцерът който влиза в карбуратора да се е разхлабил и завъртял настрани. По принцип се прави зарязване на щутцера под ъгъл примерно 30-45 градуса ,като отдолу е изрязаната част. Имал съм случай да се разхлаби щутцера и завърти чака , че изрязаната част да дойде отгоре и мъки мъки докато се сетя да погледна.
Щом си с щутцер в карбуратора не е необходимо позапушване на тръбата на въздушният филтър.
За смесителят трябва да отидеш в сервиз за монтаж на АГУ та .Там имат подходящи.
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
Избързал си малко ,но.......
свали твоя карбуратор и махни маркучите през,които е влизал пропан-бутана.запуши дупките с болтове/предполагам,че имат резба/
купи си подходящата плочка/смесител/ и я постави върху карбуратора.
смесителя представлява алуминиев цилиндър с височина около 3-4 см.
след като сложиш смесителя върху карбуратора го залепи с най-обикновен силикон по ръбчето за самия карбуратор с цел да не смуче въздух отстрани.постави маркучите за газта в отворите отстрани на смесителя,сложи кутията на въздушния филтър и си готов за центровки......
успех
свали твоя карбуратор и махни маркучите през,които е влизал пропан-бутана.запуши дупките с болтове/предполагам,че имат резба/
купи си подходящата плочка/смесител/ и я постави върху карбуратора.
смесителя представлява алуминиев цилиндър с височина около 3-4 см.
след като сложиш смесителя върху карбуратора го залепи с най-обикновен силикон по ръбчето за самия карбуратор с цел да не смуче въздух отстрани.постави маркучите за газта в отворите отстрани на смесителя,сложи кутията на въздушния филтър и си готов за центровки......
успех

- Doctora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
X_Zone,
Аз съм с пиербург и на мен ми прави такива проблеми.
Ще ти кажа един чалъм с които няма да си решиш проблема напълно, но поне ще се почуства разлика.
Значи ,ако ти е двукамерен карбуратора ,едната камера е ускорителната а другата си е с клапата с термо прожинката.
Значи ускорителната камера се раководи от една вакум помпа. Проблемът може да идва от там че карбъраторът ти е разцентрован или вече повехтял и сместа му идва бедна.
Затова пробвай да махнеш маркучето за тази вакъм помпа от към самата помпа и пречупи това маркуче така ,че да не смуче въздух от него. След това запали колата и тя трябва да си заработи със стабилни обороти.
Помпата представлява клъгло черно пластмасово полу коносче.намиращо се под кутията за въздушния филтър
Аз съм с пиербург и на мен ми прави такива проблеми.
Ще ти кажа един чалъм с които няма да си решиш проблема напълно, но поне ще се почуства разлика.
Значи ,ако ти е двукамерен карбуратора ,едната камера е ускорителната а другата си е с клапата с термо прожинката.
Значи ускорителната камера се раководи от една вакум помпа. Проблемът може да идва от там че карбъраторът ти е разцентрован или вече повехтял и сместа му идва бедна.
Затова пробвай да махнеш маркучето за тази вакъм помпа от към самата помпа и пречупи това маркуче така ,че да не смуче въздух от него. След това запали колата и тя трябва да си заработи със стабилни обороти.
Помпата представлява клъгло черно пластмасово полу коносче.намиращо се под кутията за въздушния филтър
е да ама като махне това марку4е и спира4ките няма да са му хубави.....
принципно с този тип карборатори колата губи мощност и работи като на 3 цилиндъра ,когато на тази вакумна помпи4ка и се пробие мембраната,тя е капсолована и ремонт няма .. единственния вариант е да си купи нова която е на цена около 60 лева в зависимост от магазана ...но трябва да знае 4е тази помпи4ка е ОСНОВНА за пиербург 2е , без да работи тя и моно инжекциона неможе да се осигури напулно
принципно с този тип карборатори колата губи мощност и работи като на 3 цилиндъра ,когато на тази вакумна помпи4ка и се пробие мембраната,тя е капсолована и ремонт няма .. единственния вариант е да си купи нова която е на цена около 60 лева в зависимост от магазана ...но трябва да знае 4е тази помпи4ка е ОСНОВНА за пиербург 2е , без да работи тя и моно инжекциона неможе да се осигури напулно
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
noel написа:е да ама като махне това марку4е и спира4ките няма да са му хубави.....
Абе пич ти да не си археолог от къде я изкопа тая тема от 2005г.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”