проблем с чистачките на голф2.
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
проблем с чистачките на голф2.
баща ми кара голф2 89 г. от известно време има проблем с чистачките вървят трудно и спират където си искат.сменено е релето на чистачките и е смазан механизма, проблема е при предните и задната чистачки.зимно време проблема става още по сериозен и на моменти въобще не тръгват.
Re: проблем с чистачките на голф2.
handycam написа:баща ми кара голф2 89 г. от известно време има проблем с чистачките вървят трудно и спират където си искат.сменено е релето на чистачките и е смазан механизма, проблема е при предните и задната чистачки.зимно време проблема става още по сериозен и на моменти въобще не тръгват.
Смазан доре, а осите под стъклото /тези за които се захваща рамото/?
- Bobcho_82
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: GU+
handycam написа:пръскано е с вд-то до където се стига без да е свалян механизма.трябва да го сваля ли?лесно ли се сваля?
Колега задължително трябва да го свалиш и разглобиш проблема е точно в осите! Като го разглобиш (ако успееш при мен беше бая зор) ще видиш за какво става въпрос. Иначе нее трудно самото сваляне сваляш раменете на чистачките, отвиваш двете гайки (там е малко зор защото имат навик да увличат резбата и става мазало....) откачаш моторчето и имаш един болт който държи механизма отдоло към купето. като го свалиш трябва да се махнат зегерките и да се извадят осите. Почистваш хубаво смазваш и сглобяваш по обратен ред.Нямам снимки на операцията но нее нищо сложно ако има нещо питай.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”