тракане на пoвдигачите на голф 4--решено
- security_g
- Автомобил:
- Двигател:
тракане на пoвдигачите на голф 4--решено
колеги помощ преди няколко дена ми светна лампата на маското пак(преди бях писал за тоя проблем и като смених масления датчик всичко се оправи),но вечи имам и тракане на повдигачи !!! Тракането се усилва като подам газ, няма значение дали е на студен или топъл двигател и лапата на маслото свети!!!! След извесно време спрат да чукат !!!Лампата на маслото и тя се влючва и изключва когато си иска маи?Вчера смених масло и маслен филтър имахме съмнение да не ее блокирал баипаса на маслкения филтър и да не вдига налягане обаче горе-доле същата рабато пак. Ако някои знае от какво може да е нека пише,че вече се побърках!! колата е голф 4 1.4 16v AHW
Последна промяна от security_g на Чет 28 фев 2008 19:56, променено общо 3 пъти.
може проблема ти да идва от маслената помпа аз преди години имах голф-3- 1,4 и ми правеше същият проблем докато не смених тази помпа знам че трудно се сменяше.Дано да е от нея или нещо по дребно защота иначе проблема става по голям отиваики към биелни и основни лагери но дано не е от това пак казвам
- security_g
- Автомобил:
- Двигател:
- security_g
- Автомобил:
- Двигател:
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
security_g написа:chefito написа:премери налягането де...не е скъпо...после ще го мислиме...макар че 1500лв за помпа
колега кажи ми каде в пловдив мога да ми го примерат?
епа би трябвало във всеки сервиз.../на г4 не знам как е, но на по старите се махаше датчика и се слагаше манометър и се мереше колко бара вдига мазилната системка/....лесна процедура е...
- security_g
- Автомобил:
- Двигател:
- security_g
- Автомобил:
- Двигател:
chefito написа:so.sec написа:Имаше същия проблем при мен с повдигачите още като я купих. в момента, в който смених маслото всичко изчезна...!
той по същата причина го е сменил, но не помогнало....иначе е логично///
A аз да попитам, щом казваш че е логично (не съм наясно) - нормално ли е да се случва и не говори ли за някакъв проблем въпреки всичко. Аз бая бях настръхнал дали не е нещо сериозно. Истински се зарадвах че спря със смяната на маслото, но все пак не говори ли за някакъв проблем/износване...!?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”