GOLF 4 1998 високи обороти на газ
GOLF 4 1998 високи обороти на газ
като запаля колата на бензин държи около 900 оборота и като превключи на газ вдига на около 1100. ТОва нормално ли е ?
Re: GOLF 4 1998 високи обороти на газ
От какво може да е. СМених О пръстените и оттогава стана така с високите обороти,иначе преди това си беше нормално
wasntmeer написа:като запаля колата на бензин държи около 900 оборота и като превключи на газ вдига на около 1100. ТОва нормално ли е ?
И ги задържа 1100 оборота или си ги смъква като поработи малко двигателя?
Не е нормално да ги задържа! По принцип независимо на газ или бензин не би трябвало на тихи обороти двигателя да работи над 1000 оборота. Предполагам трябва да се направи някаква настройка на работата на колата на газ.
- ivanovkbg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BKP 2007 4Motion
След като си сменил О-пръстените трябва да минеш пак настройка на газовата. И да, не е нормално на празен ход и при загрял мотор да държи такива обороти.
А мотора какъв е, колега?
А мотора какъв е, колега?
wasntmeer написа:Мерси за отговорите колеги,мотора е 1.6 sr
Моят е същия! Отиваш при газаджии да ти я настроят. В коя област си? Между другото с какъв компютър си на газовата?
- bobovo
- Автомобил:
- Двигател:
След смяната на о-пръстените беше ли пак при газаджията да ти прави настройки?Ако не си бил колегата над мен ти е дал точен отговор.
не съм бил след смяната при газаджия. Газовата ми е фобос,но незнам с какъв компютър съм.Лошото е че май в Стара Загора няма газаджия със софтуер за фобос..
- ivanovkbg
Питах те с какъв мотор си, защото и при мен го има този проблем, но е както на бензин така и на газ и се оправя от време на време. Разбрах, че е от датчика на хидравликата, но още не съм стигнал до него :D.
Днес и на бензин ми държеше високи обороти..като загря паднаха към 1000
ivanovkbg написа:Питах те с какъв мотор си, защото и при мен го има този проблем, но е както на бензин така и на газ и се оправя от време на време. Разбрах, че е от датчика на хидравликата, но още не съм стигнал до него :D.
Неразбирам много но какво общо има този датчик с високите обороти
- ivanovkbg
Нали той следи за натоварването на хидравликата-колкото по-натоварена е, да вдигне оборотите, за да не угасне колата, когато е на празен ход. По една или друго причина нещо се е развалил и сега от време на време или държи високи обороти на ПХ(1100-1200) или играят от 1300-1100. След като го откача всичко се оправя и в момента, когато го закача без никакво натоварване на хидравликата оборотите скачат на 1100 и пак си прави така.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”