Не мога да си затворя шибедаха!! Помощ!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Не мога да си затворя шибедаха!! Помощ!

Мнениеот icefire » Съб 17 май 2008 13:08

И така, отварям аз шибедаха назад - всичко си е ок, но като се опитах да го затворя - не ще! от едната страна тръгва да се прибира, но от другата се е запънал и не помръдва! Моля ви колеги давайте идей какво да правя че нямам гараж, а довечера може да завали :( :( :(

Става дума за Голф 3

Потребителски аватар
iceberg9
Автомобил: Passat B8 2 TDI 4Motion 240
Двигател:

Мнениеот iceberg9 » Съб 17 май 2008 13:10

сигурно се е заклинил, натисни го с ръка назад преди да почнеш да го затваряш... и след това леко пробваи .

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Съб 17 май 2008 13:11

iceberg9 написа:сигурно се е заклинил, натисни го с ръка назад преди да почнеш да го затваряш... и след това леко пробваи .

Ми пробвах, ама така не стана.. :(

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Съб 17 май 2008 13:24

счупил се е!така става когато се счупи един водач на шибидаха.непомня как но навремето когато карах кола с шибидах (за последно, повече никога) успях да го затворя.за електрически ли става въпрос?

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Съб 17 май 2008 13:31

да, за електрически. Успях да го затворя като го дръпнах силно от единия край, в който се беше запецнал. Моторчето не е изгоряло, но като се затвори шибедахът, от едната страна е хлътнал надолу.. Това ли е белегът за счупен водач? Аз сменях целия шибедах преди 4 години. Тогава бяха счупени водачите,но не беше хлътнал..

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай

Мнениеот IvanMan » Съб 17 май 2008 13:32

мисля че при мен беше така, аз моя го ремонтирах при един майстор-за водача, въже и труд ми взе 150 лв. (преди 5-6 г.).

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Съб 17 май 2008 14:41

Значи в момента ситуацията е следната: Моторчето работи, шибедахът може да се отваря нагоре и надолу. Назад може също, но не иска да се прибира - става само с дърпане на ръка от единия край и въртене с манивелката.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай

Мнениеот IvanMan » Съб 17 май 2008 15:16

мисля че и при мен беше така отваряше се но няма затваряне.

Потребителски аватар
iurimil
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iurimil » Съб 17 май 2008 18:08

Сваляш тавана за да разглобиш целия механизъм.
Като го отвориш ще видиш за какво става дума.

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Съб 17 май 2008 21:34

не сваляи нищо,виж кото го отваряш назад има едни кръгли гумени тампончета на заключващия механизъм които не му позвиляват да ходи свободно назад,ако са се изхлузели(само са набити на края на кривата желязна шпилка и като паднат и тя пропада с около милиметър два и неможе да го повдигне и отключи за да тръгне в релсата) или износени,ако са те си изрежи нови от тънко маркуче! моя като го подигнах и тръгна но като се пребере докраи и заключи :evil: няма тръгване назат докато не го подигна с отверката ,и бяха именно тези безобидни гумички,и не забравяи да го смазваш :P УСПЕХ,дано е това,че се прави лесно,но ми трябваха 2 часа докато ги забележа тез тампони(виждат се когато шибидахе е в положение нагоре.дано съм ти бил полезен!

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Съб 17 май 2008 21:34

не сваляи нищо,виж кото го отваряш назад има едни кръгли гумени тампончета на заключващия механизъм които не му позвиляват да ходи свободно назад,ако са се изхлузели(само са набити на края на кривата желязна шпилка и като паднат и тя пропада с около милиметър два и неможе да го повдигне и отключи за да тръгне в релсата) или износени,ако са те си изрежи нови от тънко маркуче! моя като го подигнах и тръгна но като се пребере докраи и заключи :evil: няма тръгване назат докато не го подигна с отверката ,и бяха именно тези безобидни гумички,и не забравяи да го смазваш :P УСПЕХ,дано е това,че се прави лесно,но ми трябваха 2 часа докато ги забележа тез тампони(виждат се когато шибидахе е в положение нагоре.дано съм ти бил полезен!

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Нед 18 май 2008 20:31

nikolai_an написа:не сваляи нищо,виж кото го отваряш назад има едни кръгли гумени тампончета на заключващия механизъм които не му позвиляват да ходи свободно назад,ако са се изхлузели(само са набити на края на кривата желязна шпилка и като паднат и тя пропада с около милиметър два и неможе да го повдигне и отключи за да тръгне в релсата) или износени,ако са те си изрежи нови от тънко маркуче! моя като го подигнах и тръгна но като се пребере докраи и заключи :evil: няма тръгване назат докато не го подигна с отверката ,и бяха именно тези безобидни гумички,и не забравяи да го смазваш :P УСПЕХ,дано е това,че се прави лесно,но ми трябваха 2 часа докато ги забележа тез тампони(виждат се когато шибидахе е в положение нагоре.дано съм ти бил полезен!

Мерси пич ама не е от това.. аз от тая страна съм си изрязал тампонче от маркуч още отдавна, пък и сега не е такъв проблемът, защото той назад си върви идеално, ама прибирането е проблематично (меко казано :Р )

А дали мога да намеря само водач? Преди 4 години се вътрих с цял шибедах.. и сега хич не ми се иска пак.. а и е супер много работа да го ***...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”