Здравейте,
Проблема се изразява в следното: при първо палене за деня, сутрин рано, рано, ако не подам газ колата пробва да запали вдига до към 400-500 оборота и гасне. Ако обаче подам газ пали винаги, но пък качва оборотите на 2000 и ги държи там около 2 минути, след което ги нормализира. Ако запаля с подаване на газ, колата вдигне оборотите на 2000 и след малко я загася, след което запаля отново в повечето случаи ги държи нормални към 1000-1100 докато загрее. В последствие през деня си пали нормално освен ако не е престояла на студено целият ден.
Не е болка за умиране, но ме дразни.
Някакви идеи и насоки къде да търся проблема ?
Проблемно първо палене Г4 - РЕШЕНО
- kickd0wn
- Автомобил:
- Двигател:
Проблемно първо палене Г4 - РЕШЕНО
Последна промяна от kickd0wn на Вто 13 май 2008 8:08, променено общо 1 път.
- security_g
- Автомобил:
- Двигател:
security_g написа:и аз не знаех че трябва да се изчака докато изгасната индикациите на таблото и да се напълни с бензин помпата ама ме светнаха преди 2 месеца . 2 год. карам без да чакам нищо направо въртя и паля, ама не съм имал такъв проблем с оборотите!!!! дано да е това колега!!!!! успех
и аз не чакам никога и нямам проблем. по скоро обратното - ако понякога изчакам повече всякаш се задавя.
- security_g
- Автомобил:
- Двигател:
- kickd0wn
- Автомобил:
- Двигател:
Днес пробвах да запаля с изчакване и същата работа, въртя на контакт, чакам, всичко изгасна по таблото, чак тогава завъртях и колата не иска да запали без газ. Вдига до 300-400 оборотат и все едно киха, докато не и подадох газ не запали.
Възможно ли е да е от кабели и свещи примерно ?
Струва ми се че имам и доста висок разход, пусках вече тема по върпоса и колегите смятат, че е нормален, но аз си мисля, че 14/100 дори и в София с автоматик са много, защото я карам доста леко и освен това на дълги разстояния по 10-15км та има време и да загрее.
Възможно ли е да е от кабели и свещи примерно ?
Струва ми се че имам и доста висок разход, пусках вече тема по върпоса и колегите смятат, че е нормален, но аз си мисля, че 14/100 дори и в София с автоматик са много, защото я карам доста леко и освен това на дълги разстояния по 10-15км та има време и да загрее.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”