Проблем с климатроник на Голф 4 1.8Т

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
kivti
Автомобил:
Двигател:

Проблем с климатроник на Голф 4 1.8Т

Мнениеот kivti » Пон 19 май 2008 20:00

1.8Т имам, а не иска да духа студено. Духа но не е студено, миналото лято правеше студ за 2 минути, сега духа яко, но не студено. Провериха го за фреон, на ул. "Свети Наум" имат машина, имаше 860 мл. при положение, че трябва 750 + 50. Сипаха 775 мл. така било по каталог (за 1,8 обаче). После отидох при Митко на ул. "Сребърна, който всички хвалят, закачи го на неговата машина и каза, че комресора въобще не работи и трябва да се смени клапата, която много се чупела при Голф 4, досега не бях чувал за такъв проблем от други хора с Голф 4. Незнам как разбра, че е точно от клапата, но каза, че бил сигурен и иска 200 лв. за нова с включен труд.
Освен това трябва да сменя двата предни тампона, единия под мотора откъм купето другия, под скоростите. Има лека вибрация на място, когато не е на скорост. Каква марка тампони да сложа, какви са оригиналните, колко парици вървят. Колко ще струва труда питах един близък майстор 60 лв. иска за смяната на двата. Идеи от къде да ги купя?
Колата е Голф 4, 1.8Т, 150 коня, 1998 г., AGU 030044.
P.S. Ако някой знае тапицер който има оригинален плат за Голф 4 (от черния рипсен плат за външната страна на фабричното рекаро), моля да каже. Няма никъде, ходиш и в магазина на Горубляне преди 2 седмици, нямаше. Не знаят и кога ще има! Бях при 2-ма трима тапицери и те нямат. Трябва ми за детайла който подпира ребрата при Рекаро салон, но ако има повечко плат и не взема много, може и на двете седалки да сменя всичко и от свете страни. Благодаря!

Потребителски аватар
theone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theone » Пон 19 май 2008 20:36

:shock

Ти има ли нещо по тази кола което няма нужда от смяна?? Нека позная - от Италия за 8000лв на "оригинални 90 000км"? :D

Относно климатроника - отиди отново при някой за VAG-COM диагностика. Вероятно майстора това е и направил, но отиди и на друго място и сам виж каква е грешката която дава и я кажи тук. Това е като за начало според мен стъпка 1.

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Пон 19 май 2008 20:46

0888841274 Тони-има доста от този плат който ти трябва и ще ти го направи уникално :wink:

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Пон 19 май 2008 20:49

Колега не разбрах за климатика кога са го зареждали с фреон миналата година или тази? Ако е миналата значи нищо не са направили защото има теч от някъде, затова сега не духа студено, но това при положение че са го зареждали миналата година.
А за клапата и аз за пръв пръв път чувам, има вероятност да те гъбаркат.

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Вто 20 май 2008 15:01

Доколкото аз разбрах от поста е доливан фреон тази година...

Потребителски аватар
badjo-vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот badjo-vw » Вто 20 май 2008 18:40

колега тоя майстор си е за бой ако питаш мен иди при ваското да ти погледне колата

Потребителски аватар
dobrev
Автомобил: Tiguan
Двигател: TSI2013
Контакти:

Мнениеот dobrev » Сря 21 май 2008 5:30

Колега не те гъбаркат за клапата има си я и в Четвъртък ,ще ходя да ми я сменят само ,че на мен с труда ще ми вземат 120лв. .При мен обаче случаят е ,че много рядко духа студено , а в повечето случаи не работи и духа въздуха отвън и не изстудява.Но ме предупредиха, че може и компресора да е заминал като го отворят ,ще се разбере та ми е бая шугаво докато разбера какво е :?

kivti
Автомобил:
Двигател:

Къде сменят клапата за 120 лв.?

Мнениеот kivti » Сря 21 май 2008 13:00

Колега Добрев къде сменят клапата за 120 лв. и с каква ще ти я сменят? Ти с каква кола си, може твоя климатроник да е по-различен. Моля, пиши като поправят машината! Моя компресор, доколкото разбрах, е SD7V16, клапата била вътре.

Потребителски аватар
dobrev
Автомобил: Tiguan
Двигател: TSI2013
Контакти:

Мнениеот dobrev » Сря 21 май 2008 14:09

Тук в Бургас ще ми сменят клапата в Понеделник като бях ми казаха че с поръчка ще стане защото я нямали,утре ще напиша всичко как е минало един приятел ми каза за тази клапа че след като се оправи всичко ще е ок дано да е от нея проблема.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”