1.8Т имам, а не иска да духа студено. Духа но не е студено, миналото лято правеше студ за 2 минути, сега духа яко, но не студено. Провериха го за фреон, на ул. "Свети Наум" имат машина, имаше 860 мл. при положение, че трябва 750 + 50. Сипаха 775 мл. така било по каталог (за 1,8 обаче). После отидох при Митко на ул. "Сребърна, който всички хвалят, закачи го на неговата машина и каза, че комресора въобще не работи и трябва да се смени клапата, която много се чупела при Голф 4, досега не бях чувал за такъв проблем от други хора с Голф 4. Незнам как разбра, че е точно от клапата, но каза, че бил сигурен и иска 200 лв. за нова с включен труд.
Освен това трябва да сменя двата предни тампона, единия под мотора откъм купето другия, под скоростите. Има лека вибрация на място, когато не е на скорост. Каква марка тампони да сложа, какви са оригиналните, колко парици вървят. Колко ще струва труда питах един близък майстор 60 лв. иска за смяната на двата. Идеи от къде да ги купя?
Колата е Голф 4, 1.8Т, 150 коня, 1998 г., AGU 030044.
P.S. Ако някой знае тапицер който има оригинален плат за Голф 4 (от черния рипсен плат за външната страна на фабричното рекаро), моля да каже. Няма никъде, ходиш и в магазина на Горубляне преди 2 седмици, нямаше. Не знаят и кога ще има! Бях при 2-ма трима тапицери и те нямат. Трябва ми за детайла който подпира ребрата при Рекаро салон, но ако има повечко плат и не взема много, може и на двете седалки да сменя всичко и от свете страни. Благодаря!

Проблем с климатроник на Голф 4 1.8Т

Ти има ли нещо по тази кола което няма нужда от смяна?? Нека позная - от Италия за 8000лв на "оригинални 90 000км"?

Относно климатроника - отиди отново при някой за VAG-COM диагностика. Вероятно майстора това е и направил, но отиди и на друго място и сам виж каква е грешката която дава и я кажи тук. Това е като за начало според мен стъпка 1.
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Колега не разбрах за климатика кога са го зареждали с фреон миналата година или тази? Ако е миналата значи нищо не са направили защото има теч от някъде, затова сега не духа студено, но това при положение че са го зареждали миналата година.
А за клапата и аз за пръв пръв път чувам, има вероятност да те гъбаркат.
А за клапата и аз за пръв пръв път чувам, има вероятност да те гъбаркат.
- dobrev
- Автомобил: Tiguan
- Двигател: TSI2013
- Контакти:
Колега не те гъбаркат за клапата има си я и в Четвъртък ,ще ходя да ми я сменят само ,че на мен с труда ще ми вземат 120лв. .При мен обаче случаят е ,че много рядко духа студено , а в повечето случаи не работи и духа въздуха отвън и не изстудява.Но ме предупредиха, че може и компресора да е заминал като го отворят ,ще се разбере та ми е бая шугаво докато разбера какво е 

Къде сменят клапата за 120 лв.?
Колега Добрев къде сменят клапата за 120 лв. и с каква ще ти я сменят? Ти с каква кола си, може твоя климатроник да е по-различен. Моля, пиши като поправят машината! Моя компресор, доколкото разбрах, е SD7V16, клапата била вътре.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”