Г 4 проблем с скоростите

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ndanda
Автомобил:
Двигател:

Г 4 проблем с скоростите

Мнениеот ndanda » Пон 12 май 2008 10:48

Здравеите на всички.Аз също съм собственик на Г-4 1.6 101кс. Но имам проблем с скороросната кутия.Много трудно влизат първа и втора а по някога нацяло отказват.Смених маслото в кутията с АТФ и малко се подобри положението но като цяла е много зле.Ходих ма сервиз казахами че кутията е за отваряне.Понякога всичко е нормално влизат си скоростите без проблем 1- 2 дни и после всичко отказва.На Г -2 1.6 ми сее случвало този проблем сменихме един комплект с гумички по скоростните лосчета и се оправи на Г -4 уж всичко е наред а пък се ебават. Бензиномера също е заседнал в средно положение и не мърда .Разглобихме таблото но се оказа уредчето капсаловано.Ако има някой компетентен моля да помогне БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО.

Потребителски аватар
junakov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот junakov » Пон 12 май 2008 16:28

Преди да си парчосаш кутията виж имаш ли достатъчно спирачна течност трябва да е на макс ( малко вероятно ), провеири си дали ти работят помпите за съединитела при мен са 2 , 1 в купето под педала и 1 при мотора ( много вероятно ) , и не на последно място ако течноста и помпите са добре СЪЕДИНИТЕЛ ( лошо от 500 до 1000 лева ) почти съм сигурен че е последното и при мен беше така нов съединител ( пълен комлект феродов + притескателен + лагер = 500 лева ) и всичко е ок и аз като теб се лутах в началото минах през тези стъпки и вече 1 годин нямам грижи успех ;)

Потребителски аватар
hosetovw
Автомобил: VW MK5 GTI DSG
Двигател: 2.0 TFSI BWA
Контакти:

Мнениеот hosetovw » Вто 13 май 2008 10:02

junakov написа:Преди да си парчосаш кутията виж имаш ли достатъчно спирачна течност трябва да е на макс ( малко вероятно ), провеири си дали ти работят помпите за съединитела при мен са 2 , 1 в купето под педала и 1 при мотора ( много вероятно ) , и не на последно място ако течноста и помпите са добре СЪЕДИНИТЕЛ ( лошо от 500 до 1000 лева ) почти съм сигурен че е последното и при мен беше така нов съединител ( пълен комлект феродов + притескателен + лагер = 500 лева ) и всичко е ок и аз като теб се лутах в началото минах през тези стъпки и вече 1 годин нямам грижи успех ;)

Колегата е много прав. Имай и това на ум, че по принцип на наще голфчета 1 и 2 скорост по принцип си влизат трудно :wink:

MKIV.TurboGTI.1.8T
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MKIV.TurboGTI.1.8T » Вто 13 май 2008 20:43

Както каза колегата провери си помпите! Аз бих те посъветвал да започнеш с второстепената която е отгоре над скоростите! Много често срещан проблем! На мен ми го направи миналата зима и трябваше да я сменям! Добрата новина е че не би трябвало да е много скъпа и се сменя супер лесно, откачаш тръбичката със спирачната течност и имаш 2 мисля че бяха 13мм болта от двете страни и си готов! После само ти трябва някой да ти помогне да обезваздошиш системата, също много лесно, все едно правиш спирачки............по същия начин!

Потребителски аватар
dokros
Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
Двигател: 1.9 TDI ALH
Контакти:

Мнениеот dokros » Вто 13 май 2008 21:04

Колегите са прави , само отчасти , в смисъл , че проблемът може да е от:

1.Помпи на съединителя-горна и долна .

2.Съединител- феродов и притискателен диск.

3.Скоростна кутия - синхронизатори.

Добър майстор за 15 мин. ще установи причината.Не съм привърженик на идеята " направи си сам ", или "дай да сменяме всичко наред".

Потребителски аватар
everlastt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот everlastt » Чет 22 май 2008 7:14

При мен се оправи този проблем след смяна на съединителя.Сега скоростите са като нови :)

respectman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот respectman » Пет 23 май 2008 19:54

колеги аз съм същия с Г4 но на мене и ми е мн мек педала на съединителя тия дни ще ходя на доктор :) скоростите ми влизат мн трудно от време на време и така като гледам проблема си е баш в съединителя... като тръгна на включвам на някоя предавка и все едно има една пластина дето я спира иначе като е ок влизат мн мазно за тва според мен е съединител или помпа

Потребителски аватар
iohann
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iohann » Съб 24 май 2008 11:26

колеги аз съм с същия проблем на моят Голф 3 GTI 115. даже съм пуснал тема. преди да ми стане този проблем 5-та скорост понякога влизаше много трудно пък вчера отказаха всички скорости да влизат с исклучение 2-ра и 4-та и незнам какво да я правя. много ще съм благодарен ако някой ми подскаже какъв е проблема в моя случай и дали може да се направи нещо или направо да си търся нови скорости.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 24 май 2008 11:31

iohann написа:колеги аз съм с същия проблем на моят Голф 3 GTI 115. даже съм пуснал тема. преди да ми стане този проблем 5-та скорост понякога влизаше много трудно пък вчера отказаха всички скорости да влизат с исклучение 2-ра и 4-та и незнам какво да я правя. много ще съм благодарен ако някой ми подскаже какъв е проблема в моя случай и дали може да се направи нещо или направо да си търся нови скорости.

С жила ли си към скоростната или с лостова система?

Проблемът ти,според мен, е в превключвателя на скоростите,вътре в скоростната.Сменя се,без да се сваля кутията.Завлачи колата до някой сервиз.

Потребителски аватар
iohann
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iohann » Съб 24 май 2008 11:39

andro_ написа:
iohann написа:колеги аз съм с същия проблем на моят Голф 3 GTI 115. даже съм пуснал тема. преди да ми стане този проблем 5-та скорост понякога влизаше много трудно пък вчера отказаха всички скорости да влизат с исклучение 2-ра и 4-та и незнам какво да я правя. много ще съм благодарен ако някой ми подскаже какъв е проблема в моя случай и дали може да се направи нещо или направо да си търся нови скорости.

С жила ли си към скоростната или с лостова система?

Проблемът ти,според мен, е в превключвателя на скоростите,вътре в скоростната.Сменя се,без да се сваля кутията.Завлачи колата до някой сервиз.

имаш ли някаква представа в кой сервис ще могат да ми свършат работа

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 24 май 2008 11:53

iohann написа:
имаш ли някаква представа в кой сервис ще могат да ми свършат работа

не

tonitocska
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tonitocska » Нед 25 май 2008 18:37

Колега,миналата година сменях съединител(беше за смяна) и имах същия проблем,1-ва и 2-ра скорост не влизаха добре понякога.След смяната не забелязах някакво внезапно подобрение.Оттогава се кумех да погледна и маслото на скоростите и се оказа ,4е и то е за смяна.Направих и това миналата седмица.Трябва да ти кажа,че и сега понякога особено 1-ва скорост не влиза лесно.Може да има проблем и с въпросните помпи.Не знам дали не е нещо типично за Г-4.Ако други колеги имат наблюдения да кажат дали влизат лесно скоростите при тях.Колкото до смяната на съеднителя си спомням,че комплекта ми струваше около 300 лв.(добро качество) и ми взеха 90 лв.,за смяна(приятелче което се занимава с коли).

Потребителски аватар
dokros
Контакти:

Мнениеот dokros » Нед 25 май 2008 18:48

Ако смениш и помпите , след което пак няма ефект, накрая остава да се разпилява скоростна кутия за смяна на синхронизатори.

Потребителски аватар
iohann
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iohann » Пон 26 май 2008 19:15

dokros написа:Ако смениш и помпите , след което пак няма ефект, накрая остава да се разпилява скоростна кутия за смяна на синхронизатори.

А някой има ли представа колкло прари струва синхронизатор за голф 3 GTI 115

Потребителски аватар
dokros
Контакти:

Мнениеот dokros » Пон 26 май 2008 21:56

Синхронизатор за коя скорост , всяка предавка има отделен синхронизатор, т.нар. синхронизиращ пръстен или конус.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”