къде да синхронизирам километраж

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
peshonp
Автомобил:
Двигател:

къде да синхронизирам километраж

Мнениеот peshonp » Вто 03 юни 2008 5:36

Километража ми има отклонение от реалните стойности на скоростта,проверих го с радар :) и акт имам даже.Къде мога да го регулирам,някой знае ли?Колата е Голф 3, 1.8 АБС :)

Потребителски аватар
valkilmera
Автомобил: Golf3 4 Audi A3
Двигател: ABS AZD 8P

Мнениеот valkilmera » Вто 10 юни 2008 23:38

Провери си гумите,с джантите,ако не са еднакви сас стандартните ще има отклонение в км.

Потребителски аватар
spidergb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spidergb » Сря 11 юни 2008 6:45

Ето щом колегата има акт значи отклонението е над 10км и едвали е от гумите. Някаде другаде е проблема, може би в самия колиметраж примерно.

Потребителски аватар
peshonp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peshonp » Сря 11 юни 2008 8:47

Гуми...14-ки, 185/60.Ама два пъти на радар показва отклонение.Ама не мога да намеря къде да го регулирам.Всеки вдига рамене,а ако не с лъжа не е с жило,защото ми е дигитален на таблото,поне доколкото знам на 1.8 АБС мотора не е с жило.

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Мнениеот webdude » Сря 11 юни 2008 12:42

peshonp написа:Гуми...14-ки, 185/60.Ама два пъти на радар показва отклонение.Ама не мога да намеря къде да го регулирам.Всеки вдига рамене,а ако не с лъжа не е с жило,защото ми е дигитален на таблото,поне доколкото знам на 1.8 АБС мотора не е с жило.

Върти ми се из главата, че имаше някакъв начин през компа на колата ... Километража отчита от импулсите които получава и някъде имаше колко импулса = на каква скорост ... за съжаление не съм сигурен и не мога да кажа нищо по конкретно ...

Потребителски аватар
peshonp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peshonp » Сря 11 юни 2008 13:40

ако го измислиш,ще си златен :) щото ходих на майстор и той ми каза как се оправя..." купи си ново табло" ми каза,то така всеки знае :) тук е мястото да предизвикам по начетените да намерят как става,то че аз ще сменя таблото,то е ясно,ама ми стана интересно..не може да няма начин мамка му стара,все пак немци са го правили,все има вариант :)

Потребителски аватар
webdude
Двигател:

Мнениеот webdude » Сря 11 юни 2008 14:42

Това с импулсите мисля бяха го направили точно за да се настройва километража заради това, че различните модели ГОЛФ им се монтират различни гуми и джанти.

Понеже един инпулс = едно завъртане на гумата (примерно говоря)
При различните височини гуми (да се има предвид гума+джанта) едно завъртане отговаря на различна скорост на движение ... импулсите се умножават по даден коефициент и се получава вярната скорост! При теб за да не показва вярно (особено ако някога е показвало вярно) е възможно да има и проблем от друго естество.

За съжаление не мога да си спомня къде съм го видял ...

И нали знаеш, че гумите ти трябва да са 185/60/14 (или еквивалент)

Потребителски аватар
peshonp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peshonp » Сря 11 юни 2008 15:03

ами преди да я купя тя беше с 16 цолови гуми,но не мисля да е настройвана спрямо тях,а ако е сменен веднъж да е бил от друга кола с други гуми...нещо такова е станало :) ще намеря табло и ще сложа другото,пък ще видим,благодаря за инфото все пак :)

Потребителски аватар
webdude
Двигател:

Мнениеот webdude » Сря 11 юни 2008 15:45

peshonp написа:ами преди да я купя тя беше с 16 цолови гуми,но не мисля да е настройвана спрямо тях,а ако е сменен веднъж да е бил от друга кола с други гуми...нещо такова е станало :) ще намеря табло и ще сложа другото,пък ще видим,благодаря за инфото все пак :)

За съжаление нямам кабел иначе щях да се разровя из компа на колата да видя дали няма нещо такова ...

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Сря 11 юни 2008 16:44

И да имаш кабел на Голф 3 95г. надали ще направиш комуникация с таблото. :idea: -и вече замислените корекции :wink:

Потребителски аватар
webdude
Двигател:

Мнениеот webdude » Сря 11 юни 2008 17:10

Vladko написа:И да имаш кабел на Голф 3 95г. надали ще направиш комуникация с таблото. :idea: -и вече замислените корекции :wink:

Ами кажи тогава как става, че колегата е на зор ...
Тва е малко от типа не знам как става ама така не е ;) (шегичка)

Потребителски аватар
peshonp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peshonp » Сря 11 юни 2008 17:53

бе да взема да изкривя стрелката малко надолу,а? :) що пък да не стане :)

Потребителски аватар
plamen032
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen032 » Чет 12 юни 2008 6:52

става без проблем. не е нужно да изкривяваш стрелката а прпосто трябва да я върнеш малко назад.това става катонадигмеш малко стрелката, така че да миневръхчето което я спира на 0лата и след като стигне сама до крайната си позиция трябва да я натиснеш с толкова колкото смяташ за нужно. Преди имах отклонение около 10кмно вече ми е само 2. намери си някой познат с ГПС и мери с него

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Чет 12 юни 2008 10:57

webdude написа:Ами кажи тогава как става, че колегата е на зор ...
Тва е малко от типа не знам как става ама така не е ;) (шегичка)

Ми незнам как да го оправи(според мен най добре да вземе друго табло)обаче се опитвам да му помогна да не губи време с надежди за ВАГ КОМ да оправи работата :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”