Има и други варианти освен R. Виж тук: http://www.volkswagenspares.com . Също така може да им се обадиш или да им пишеш, най-вероятно знаят отговора щом ги продават. Освен това ако поръчаш нещо и не ти влезе в употреба можеш да го върнеш с малка загуба. Успех.
То не е за моята кола. На една приятелка е колата и Ваското 1 диагностицира, че нещо в ЕКУ-то е проблемно.
Брат й е в Германия и го е намерил на старо. Тия дни се връща и не знае дали да го взима или не. Доколкото разбрах там няма кого да попита, а и неможе да го върне после.
Затова питам - някой ако знае дали ще стане работата
Здрасти, а какъв е точно проблема на въпросния комп. Ток ей така няма да се скапе според мен. Отваряхте ли го. Понякога слагат на такива машини кофти чипове и обикновено колата примерно кара все едно е постоянно на смукач разни температурни датчци показват нереални температури или пък аванса се побърва да чука.
Отворете го и ако е сменян чипа ти пращам просто един чип с оригинален файл на него ( тоест 1към 1 с оригиналния чип) и може да с еоправи. Вече няколко ЕКУта съм оправят така.
аз съм брата на другарката, имам си два компа ,два дросела, две ламди,два темп.датчика ,нови свешти, две бобини с комутатор,два дистрибутора,и колата ми гние още на тротоара в Кърджали.
Моля ви ако някой знае каде при кого да я издърпам нека каже.
От това което изчетох трябва ми BOSCH тестер с KTS и майстор да сменим чипа на стария комп. да го стегна за резерва.
Благодаря предварително, Бог здраве да ви дава.
Има компове в Швейцария ше взема и за вас.
Писна ми и започнах сам да действам, смених свещите с по дълги, свалих котйката зад километража кадето води кабела от чипа на ключа отворих я духнах вътре снимх я на тротоара и си я сложих, после от нема кво да правя смених бобината с комутатора че си бях взел за 50 лева от Швейцариа една като нова а мойата беше окислена по алуминия и ХОП....КОЛАТА КАТО НОВА !!! Даже оборотите ми се оправиха (2000об. преди) сега 900об. не гасне да се неначудиш! Не само че запали но и дросела дето нкой до сега не можа да обучи се самоубучи!!!И на гас е перфектна.Ако некой търси части 036165035 имам всичко по две.