датчик на хол
- martin_ganev
- Автомобил:
- Двигател:
датчик на хол
здравеите.днес ходих на VAC-COM диагностика и ма казаха че датчика на хол е за смяна.за6тото на таблото на колата показва че колата е на 60 градуса а на компютара им показва 73 градуса и този датчик лувел компютара на колата и не подавал жярна информация.но приказвах с един приятел които работи от дулги години в магазин за авто части и тои ми каза че ако датчика е заминал колата няма да пали.какво да правя да го сменям ли или да карам така?колко струва един датчик на хол?колата в ГОЛФ 3 1.8 ГТ ABS-motor
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
- martin_ganev
- Автомобил:
- Двигател:
- Сиромаха
- Автомобил:
- Двигател:
Не съм напълно сигурен но компа и стрелката са на различни датчици и оттам по ред причини е възможна разликата.Както се спомена датчика на Хол е виновен само за гасненето.Имах го този проблем преди 10г гасне без прекъсване и когато реши пали все едно нищо не е било.
Тогава бяха страшно скъпи и 4-5г карах с такъв от Самара.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: датчик на хол
martin_ganev написа:здравеите.днес ходих на VAC-COM диагностика и ма казаха че датчика на хол е за смяна.за6тото на таблото на колата показва че колата е на 60 градуса а на компютара им показва 73 градуса и този датчик лувел компютара на колата и не подавал жярна информация.но приказвах с един приятел които работи от дулги години в магазин за авто части и тои ми каза че ако датчика е заминал колата няма да пали.какво да правя да го сменям ли или да карам така?колко струва един датчик на хол?колата в ГОЛФ 3 1.8 ГТ ABS-motor
Нещо те

- martin_ganev
- Автомобил:
- Двигател:
- martin_ganev
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- ZZ_TOP
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
martin_ganev написа:и на мен така ми се струва за6тото един познат е ходил при този маистор за неговия голф и тои му е казал су6тото.то в на6ия град аман от маистори
аз бих казал че "маистора" е изкопал от някъде тоз датчик и сега гледа даго пробута някъде да искара кинта , ако не работи датчика няма да можеш да запалиш

- venci&vento
- Автомобил: VENTO
- Двигател: ADZ 1996
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Мартине, изключи едната клема на акумулатора за 5 мин. Желателно е минусовата, защото е по-безопасно- няма опасност при развиването да дадеш на късо (иначе е без значение).
Ако имаш газова, покарай после само на бензин и сподели болката с оборотите.
За температурата можеш да си потърсиш един термометър с достатъчно голям температурен обхват и да премериш температурата на охлаждащата течност вътре в разширителния съд.
При липса на по-добра алтернатива става и с мултицет с мерене на температурата.
Ако имаш газова, покарай после само на бензин и сподели болката с оборотите.
За температурата можеш да си потърсиш един термометър с достатъчно голям температурен обхват и да премериш температурата на охлаждащата течност вътре в разширителния съд.
При липса на по-добра алтернатива става и с мултицет с мерене на температурата.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”