Смяна мотор

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
ivan_shikerov
Автомобил:
Двигател:

Смяна мотор

Мнениеот ivan_shikerov » Нед 20 сеп 2009 12:53

Здравейте колеги.Карам голф 3 1.4 абд,но този мотор ми е вече тоста малак и искам нещо по голямо,а в тази криза е почти невъзможно да се продаде а и ако се продаде трябва да е дам за без пари пак на мен не ми се дава.интересуваме мн ли ще е сложно да сложа 1.8 абс мотор.някой правил ли е тази манипулация?интересуваме горе долу колко ще ми излезе всичко и какво точно трчбва да сменя.благодаря предварително и поздрави

Потребителски аватар
GTspecial
Автомобил:
Двигател:

Re: Смяна мотор

Мнениеот GTspecial » Нед 20 сеп 2009 12:57

:търсачкаа Двигател + скорости + инсталация + предната маска и радиатора .Масата на колата нараства от 960кг. на 1124кг. следователно най-добре ще е и дисковете и спирачните апарати да смениш...иначе death :bishop .
П.С. А забравих да спомена , че при моторите 1.8 пружините са други....така,че си прави изводи.. :не:

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Нед 20 сеп 2009 17:16

пич за тая работа ти трябват около 1000+лева
ама те и 90 коня пак ще ти се видят малко

Последна промяна от moimoimoi на Нед 20 сеп 2009 20:53, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Нед 20 сеп 2009 18:49

Не мога да разбера защо винаги когато някой реши или пита за такава манипулация вие му убивате ентусиазма!
Пич, ако ще сменяш по-добре се оринтирай към нещо по-мощтно от рода на 2e!
За комплектован двигател + скорости + компютър ти трябват около 600-700лв!
Някой майстор да се навие да го смени за 200-250лв и стъпва на 1000лв!
Но, ако е abs не повече от 700лв!
И незабравай, че ти остава двигател за продаване и ще си върнеш половината пари, демек ще ти стъпи на 500лв!

ivan_shikerov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan_shikerov » Нед 20 сеп 2009 19:22

май до колкото разбирам доста работи трябва да се сменят.щом чак и пружини.мен главно ме интересува какво точно трчбва да се сменч по колата и дали трябва да сложа хидравлика

Потребителски аватар
GTspecial
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTspecial » Нед 20 сеп 2009 19:24

doaiena написа:Не мога да разбера защо винаги когато някой реши или пита за такава манипулация вие му убивате ентусиазма!
И незабравай, че ти остава двигател за продаване и ще си върнеш половината пари, демек ще ти стъпи на 500лв!

О супер, към горното ми мнения ще добавя + 2 шенкела + шарнири + носачи (200-300 лв. отгоре)
Колеги, само се шегувам spam !!!
По принцип не целя да убивам ентосиазма на никой! До няколко месеца и аз лично исках да правя трансплантации (от ABS --> ABF), но накрая като пресметнах всичко се оказа, че е по-добре да продам моята. И да си купя истински ABF.
Всеки има правото да прави каквото си желае (стига да е законно :mrgreen: ), а аз просто си изразих мнението..НО все пак ако колегата сериозно се заеме с това начинание му пожелавам Успех.. :да:

П.С.
ivan_shikerov написа:май до колкото разбирам доста работи трябва да се сменят.щом чак и пружини.мен главно ме интересува какво точно трчбва да се сменч по колата и дали трябва да сложа хидравлика

Хидравлика 100% , 100+ коня без хидравлика... :37: .
А относно трансплантацията бях намислил да си взема цяла (обръщана) кола 1000-1500лв. и да и използвам частите...но размислих..

Последна промяна от GTspecial на Нед 20 сеп 2009 19:27, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Нед 20 сеп 2009 19:33

ivan_shikerov написа:май до колкото разбирам доста работи трябва да се сменят.щом чак и пружини.мен главно ме интересува какво точно трчбва да се сменч по колата и дали трябва да сложа хидравлика

Какво си се стреснал с тези пружини това е най малкия проблем, от който купуваш двигателя даже ще ти ги подари!
Хидравликата може да я вземеш с двигателя който купуваш, когато взимаш на едро има и подобаваща отстъпка!

Потребителски аватар
di4evv
Автомобил: ауди а 4
Двигател:

Мнениеот di4evv » Нед 20 сеп 2009 20:36

Пич както те е посъветвал колегата по горе замисли се за някое 2.0 115кс. Така и така ще даваш пари поне да има нещо по сериозно под капака.Нямам нищо против АБС мотора, но още 25 кончета никога не са излишни

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Нед 20 сеп 2009 20:49

doaiena написа:Не мога да разбера защо винаги когато някой реши или пита за такава манипулация вие му убивате ентусиазма!

Съгласен съм с теб колега,кажето кое колко ще легне,а не веднага,ауууууу,малеее,айде няма нужда,всеки си прави сметката,който знае да пиши,кое колко ляга,за пример и аз съм решили живот и здраве,като ме предаде моя двигател да сменям с повече коне,както се казва,като правиш нещо както трябва,нека де така,когато дойде този момент и аз ще питам ако нещо немие ясно,мнения от този сорт ,ауууууу,малеее,просто ням нужда,тука сме за даси помагаме и да обменяме опит,или кой в каквото сие патил :012:

Потребителски аватар
GTspecial
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTspecial » Нед 20 сеп 2009 21:01

enigma79 написа:

Съгласен съм с теб колега,кажето кое колко ще легне,а не веднага,ауууууу,малеее,айде няма нужда,всеки си прави сметката,който знае да пиши,кое колко ляга,за пример и аз съм решили живот и здраве,като ме предаде моя двигател да сменям с повече коне,както се казва,като правиш нещо както трябва,нека де така,когато дойде този момент и аз ще питам ако нещо немие ясно,мнения от този сорт ,ауууууу,малеее,просто ням нужда,тука сме за даси помагаме и да обменяме опит,или кой в каквото сие патил :012:

O.K. koлега така да е!
Към горните сметки прибавям 2 носача с шарнирите 2х150 + 2 шенкела (някъде в "продава се" имаше ) 2х100

=500 + още 1000 от горните сметки ..
П.С. извинявайте ме ...забравих да спомена: главини(2бр.), дискове(4бр.), съпорти(4бр.), накладки,а накрая и 4 нови джанти с гуми 5х100

П.П.С. и както каза колегата:
enigma79 написа: както се казва,като правиш нещо както трябва,нека де така

Последна промяна от GTspecial на Нед 20 сеп 2009 21:10, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 20 сеп 2009 21:05

Такава трансплантация е що-годе разумна само ако купето е супер здраво и без ръжди според мен. И аз като повечето колеги бих те посъветвал направо да си смениш колата. От опит говоря...

Потребителски аватар
GTspecial
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTspecial » Нед 20 сеп 2009 21:21

А не е ли по-добре това : viewtopic.php?f=44&t=161074 и продава неговата за 1000 ----> 1400 - 1000 = 400 не ли по- добре заводско GTI за 400лв.

Потребителски аватар
dimitar_85
Автомобил: VW Passat B5.5
Двигател: AWX 2004g

Мнениеот dimitar_85 » Пон 21 сеп 2009 10:18

GTspecial написа:

А не е ли по-добре това : viewtopic.php?f=44&t=161074 и продава неговата за 1000 ----> 1400 - 1000 = 400 не ли по- добре заводско GTI за 400лв.

заводско GTI за 400лв?а прочете ли какво трябва да му се прави? :deal съединител,амортисьори,предница,серво и т.н.
малко трудно ще е 400лв.
Междо другото аз също съм на мнение продажба на твоята и купуване на такава която заводско си е това което търсиш.спестява време,нерви и пари.а и може да има допълнителни неща който твойта най вероятно няма(като промерно клима-но може и да греша)а за да ги сложиш и тях става още по солено. :012:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”