Двигателя започна да трака!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
spoxy
Автомобил:
Двигател:

Двигателя започна да трака!

Мнениеот spoxy » Съб 14 юни 2008 15:50

Вчера включвам колата и карам един килуметър и почва да светка лампата на маслото. гаса веднага колата и паркирвам. след малко паля пак сичко ок ама лапата продължава да си просветка. след 4-5тото запалване започна да се чува едно като тракане от двигателя се едно имам дизел а не бензин. пак гасих и викнах едно аверче да ме изтегли до вкъщи. след тва в нас пак я запалих и лампата беше спряла да свети обаче тракането остана. не вярвам да е датчика щото тракането дето остана незнам какво е.
какво може да е станало? много ли сиреозна може да е повредата? иначе си пали без проблем от зад не гори масло от ауспуха. няма те1ове от вдигателя.
помогнете!

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Съб 14 юни 2008 15:55

Колата каква е.. двигателя кой е...какви букви е ... малко подробности..година на производство на колата ???

spoxy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spoxy » Съб 14 юни 2008 16:01

офф като го копирах в сайта съм го изтрил
Golf3 1.4 ABD

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Съб 14 юни 2008 16:03

Сменял ли си скоро маслото и масления филтър ?

ikonoma
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ikonoma » Съб 14 юни 2008 16:09

Няма налягане на маслото. Причини много - малко масло, некачествето, антифриз в маслото, разтропан колянов вал, теч и комбинация от всичко.

Потребителски аватар
ksp84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ksp84 » Съб 14 юни 2008 16:40

ами на мене ми се случи същото, и в последствие се оказа блокирала маслена помпа и ремонт за 2000 лв това е

spoxy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spoxy » Съб 14 юни 2008 17:31

а щом е само тва да съм спокоен :shock :shock :shock :shock
бате аз за тея пари ще си купя нова кола същия тип бе

сменях маслото и филтъра скоро (преди 1000км) с валволин 10в40 - така казаха "майсторите" че било по-добре. един приятел ми вика че може да е ментак. при липса на налчгане на мслото може ли да се е счупило вече нещо? не съм я карал колата след тва.

ikonoma
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ikonoma » Съб 14 юни 2008 20:09

Зависи колко си карал без налягане на маслото. Трябва да го смениш и да измериш налягането с манометър. Ако не го вдигне трябва да се търси причината.

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Re: Двигателя започна да трака!

Мнениеот vladovelin » Съб 14 юни 2008 20:31

spoxy написа:Вчера включвам колата и карам един килуметър и почва да светка лампата на маслото. гаса веднага колата и паркирвам. след малко паля пак сичко ок ама лапата продължава да си просветка. след 4-5тото запалване започна да се чува едно като тракане от двигателя се едно имам дизел а не бензин. пак гасих и викнах едно аверче да ме изтегли до вкъщи. след тва в нас пак я запалих и лампата беше спряла да свети обаче тракането остана. не вярвам да е датчика щото тракането дето остана незнам какво е.
какво може да е станало? много ли сиреозна може да е повредата? иначе си пали без проблем от зад не гори масло от ауспуха. няма те1ове от вдигателя.
помогнете!

В мотора VW съществува ситема за ранно предупреждение - премигване на червената лампа и зумера - при теб е сработила правилно. Какво значи паля всичко е ОК а пък лампата присветва??? Това не е ОК !!! Този мотор е бил в прединфарктно състояние и сам си го докарал до повреда и сега ще иска пари и може би доста.

Потребителски аватар
amigoto777
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Двигателя започна да трака!

Мнениеот amigoto777 » Съб 14 юни 2008 20:50

spoxy написа:Вчера включвам колата и карам един килуметър и почва да светка лампата на маслото. гаса веднага колата и паркирвам. след малко паля пак сичко ок ама лапата продължава да си просветка. след 4-5тото запалване започна да се чува едно като тракане от двигателя се едно имам дизел а не бензин. пак гасих и викнах едно аверче да ме изтегли до вкъщи. след тва в нас пак я запалих и лампата беше спряла да свети обаче тракането остана. не вярвам да е датчика щото тракането дето остана незнам какво е.
помогнете!

Да не дава господ други му , а изведнъж ли стана тази инфекция?
Сменяй маслото и мери налягането,и ще си каже

spoxy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spoxy » Нед 15 юни 2008 11:17

aми изведнъж... точно каво стана: карах малко присветна лампата изгасих след това запалих и тя продължи да си присветква. закараха ме до нас. още няколко пъти запалих и след това нещо както казах двигателя леко трака. не съм я карал изобщо само колкото да паркирам.
имах предвид че като палех преди да започне тракането нямаше нищо странно по двигателя като шумове пушаци и такива. зумера никога не е свирил.
вътре съм с двата крака а

Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Мнениеот kav4o » Нед 15 юни 2008 11:26

spoxy написа:aми изведнъж... точно каво стана: карах малко присветна лампата изгасих след това запалих и тя продължи да си присветква. закараха ме до нас. още няколко пъти запалих и след това нещо както казах двигателя леко трака. не съм я карал изобщо само колкото да паркирам.
имах предвид че като палех преди да започне тракането нямаше нищо странно по двигателя като шумове пушаци и такива. зумера никога не е свирил.
вътре съм с двата крака а

Измери налягането при студен и топъл мотор,не е задължително маслото да е причината...щом чука като дизел явно повдигачите остават без масло,по скоро помпата си е отишла :?

spoxy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spoxy » Нед 15 юни 2008 11:32

а една помпа е майката си трака...
възможно ли е да е само това

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Нед 15 юни 2008 11:47

Преди да смениш маслото добавката си е вършела работата!Повeче не я пали,щото ще светне вала!Според мен ще има смяна на биелни лагери, а може да смениш и сегменти да има полза от отварянето на мотора.Превъртял лагер на коляновия вал.От там запушва маслената магистрала.Това което ти трака е лагера на вала.Можеш да сложиш добавка,но ака е превъртял няма смисъл!Все пак може и да не съм прав в по горното,но две коли ми се прецакаха по този начин.Други марки бяха.Не бяха VW!Ако съм прав в по горното ще ти трябват към 500-600лв за ремонт.Дано да е нещо дребно...

Потребителски аватар
tonkicha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tonkicha » Нед 15 юни 2008 19:37

На мен ми се случи нещо подобно веднъжи 5 минути след като ми се получи тва тракане отидох при един майтор, на който имам доверие (семеен майстор-правил е всичките ни коли) той каза че колата тряабва малко да загрее, защото не беше карана и няма масло при повдигачите и затова трака.Действително това беше, защото след 2-3 минути работа на място се оправи.Тогава бях с минерален "МОТУЛ".Пак казвам че ми се получи само веднъж, но не знам колко ти е силно тракането, колко дълго ти свети лампата и кога почва, така че наистина провери налягането на маслото на сервиз и по добре не я пали ако е голямо разстоянието до там или е силно тракането

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”