Голф 3 ABU 1.6 mi 75 hp- тропа стабилно, моля дайте съвет :(

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Maldini
Автомобил:
Двигател:

Голф 3 ABU 1.6 mi 75 hp- тропа стабилно, моля дайте съвет :(

Мнениеот Maldini » Вто 20 сеп 2005 18:33

Искам да отправим едно запитване във връзка с Голфа ми.
Та проблема е следния - тропа нещо неговата ......... !къде ли не ходих какво ли не правих и тропа и тропа/не си внушавам понеже го чувам/
Та отидох на едно място казаха тампони на макферсони - смених ги/пак си тропа/!
Отивам на друго място казват шарнир ляв - смених го и пак си тропа нещо!
Отивам на трето място казват амортисьори и тампони на заден мост - смених ги - и особено след смяната на тампоните на задния мост тропкането стана още по голямо и вече ми идва да се съмоубия.
Помогнете нещо успокойте ме че от тия смени вече не издържам финансово. Кажете че тия Голфове си тропат по принцип че вече наистина ще се съмоубия :(
Лек ценови план да обадя за тва дет смених че сам да си се поуспокоя:
- тампони 60 кинта - работа + тампоните
- шарнир 27 лв + 15 лв работа
- амортисьори 2 броя задни + маншони + капачки + работа 205 лв/SASH са амортисьорите/
- тампони заден мост - 62 лв + 50 лв работа
До тук към 440 лв съм дал и си тропа и тва е и вече и аз не знам какво да правя, дайте некъв съвет че вече не знам ... :(
Сега на 29 ще слагам газова уредба и се успокоявам, че като я сложа неа да тропа нищо поиче :) /знам че нема да е така ма се пак какво ми остава :(/

Потребителски аватар
Syncro
Автомобил: Passat 1.8T
Двигател: ANB 1999
Контакти:

Мнениеот Syncro » Вто 20 сеп 2005 20:22

Ами и моя хлопа,ама няма да ти казвам,че Голф-овете хлопат,защото не е така.След смяна на предни амортисьори се появи хлопането откъм предно дясно колело.И се почна - тампони,накрайници и темподобни.Повечето неща смених и файда ниакаква.От средата на колата в посока напред почти всички тампони ми препоръчваха да сменя (това в сервиз за VW) - на скоростна кутия,на рейка,на носачи и какво ли още не (включително и смяна на кардана ми препоръчаха.......и явно съм ги изгледал много лошо та споделиха че се шегували **** им) Вече се предадох и взех да усилвам музиката повечко та да не ме дразни.Последната диагноза беше "Тая кола е за амортисьори ве!"Е кажи ми какво да правя.Напролет сигурно ще ме захапе кучето и тях да сменям.
И от цялата работа излиза,че в целия форум сигурно аз съм с най-новата предница............и с хлопане Ужас
Иначе кажи точно къде хлопа и как.От къде се чува и при какви условия току виж колегите са отгатнали

Потребителски аватар
Maldini
Автомобил:
Двигател:

По темата

Мнениеот Maldini » Вто 20 сеп 2005 20:35

Значи интересното е че тропа и при висока скорост и при ниска скорост. Също така интересно е че един път тропа друг път не. И тропа си на прав път, не е да кажеш че тропа само като влизаш в завои и навиваш волана. Аз не съм специалист, но тропането е едно такова приглошено и това което чувам е се едно метална част излиза от леглото си и после пак влиза в него/знам ли може и да си въобразявам/. Вече не мие и до сервизи, но навсякъде където ходих ми направи впечатление никой не каза абе дай да се повозиме бре да видиме за какво става дума, секи дига гледо отдолу и казва тва му има онова му има/само на военна рампа един пич каза дай да се повозиме, а то за касмет тогава като се возихме веднъж не тропна деа/.

Потребителски аватар
venc_i
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот venc_i » Вто 20 сеп 2005 20:54

на моя стария голф 1,имаше чукане,но се чуваше само когато съм сам,влезе ли в колата още един човек и спираше.Така и не откриха какво е,но се чуваше само когато съм сам.Та мисълта ми е , не ги вози,а дай на човека от сервиза да е сам.
п.п. така поне беше при мен

Потребителски аватар
Syncro
Автомобил: Passat 1.8T
Двигател: ANB 1999
Контакти:

Мнениеот Syncro » Вто 20 сеп 2005 20:56

Ама ти като оня "Докторе дет се пипна там ме боли"
Кажи от къде го чуваш:!: На скорост,на свободна,на изключен двигател........и т.н

Потребителски аватар
Maldini
Автомобил:
Двигател:

По темата

Мнениеот Maldini » Вто 20 сеп 2005 21:07

На скорост го чувам и то на по висока предавка - 3, 4 и 5. Мен ми се струва, че е отдясно, но нали не разбирам, може и да греша. Дайте идея къде има хора които разбират наистина/не че скоро ще отида понеже ме поохарчиха яко башмайсторите/, но все пак да знам къде да ида некой ден като захлебим с некой лев :(/

Потребителски аватар
tankishev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tankishev » Вто 20 сеп 2005 21:38

хихихи ... поне успял ли си да локализираш от каде идва шума ... гадинката ми е същата като твоята и тропа от предна лява гума ... гледахме го и се оказа там някаква ламарина ли или нещо подобно при накладките дето пазела да не се пълни с гнилоч .... уж я оправяхме ама като всеки ден правя по 2 тигела на паветата по Цар Борис пак се раздрънка

Потребителски аватар
Maldini
Автомобил:
Двигател:

По темата

Мнениеот Maldini » Вто 20 сеп 2005 21:56

tankishev написа:хихихи ... поне успял ли си да локализираш от каде идва шума ... гадинката ми е същата като твоята и тропа от предна лява гума ... гледахме го и се оказа там някаква ламарина ли или нещо подобно при накладките дето пазела да не се пълни с гнилоч .... уж я оправяхме ама като всеки ден правя по 2 тигела на паветата по Цар Борис пак се раздрънка

Значи лошото е това, че където и да ида локализират проблема на различно място и ми зимат парите и накрая качвам си се аз на колата рипам на цариградско и музикалното оформление от към ходовата част си напева стабилно :(

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Вто 20 сеп 2005 23:30

По едно време и аз имах едно неприятно потропване отдолу на колата, но се оказа, че аспухната тръба е сглобена накриво и от време на време се опира в пода и едни допълнителни изолатори около гърнетата...

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Вто 20 сеп 2005 23:49

Да ти кажа брат по моя опит-понеже и аз съм голям слухар и гледам всичко да е изрядно-та предната ми кола беше Жигула(сега се надявам скоро да стана член на клуба) та тая Жигулка си я гледах от всякъде и понеже няма какво да и е скъпо и да не и се прави лесно и аз така смених шарнири,къси и дълги накраиници,селенови втулки и какво ли още не и тя си тропа по предницата и така карах 3 години...не можах да открия какво...бях се осъмнил че е некъф механизъм във вратата(шофьорката,че го чувах от мойта страна) и я раглобих и какво ли не направих и нищо...примирих се накрая,на тази лесна конструкция и пак не разбрах от къде тропа ...казах си ще карам докато се счупи...но и това не стана :D
та караи докато може и са не бой...то и мен ме беше страх за сигурността но като знам че сам съм си проверил предницата и реглажи по сервизи и....няма оправия

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Сря 21 сеп 2005 9:23

Само на "майстори" си попадал.
Иди при vaskoto1 да погледне.

аз имах случай с подобно тропане и проблема беше в балансъора на полуоската.

Потребителски аватар
zaio_baio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zaio_baio » Сря 21 сеп 2005 10:20

И аз смених всички тампони отпред и отзад сега останаха 2 разбити тампончета на стабилизиращата щанга която е закачена на двата носача от там се чува глухо притропване.

Българските пътища ебават мамата на всяка една кола :-(

Потребителски аватар
warrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот warrior » Сря 21 сеп 2005 13:18

провери си дали болтовете на амортисйорите са ти пристегнати добре - при мене трополяха, ама като сложиха 1-2 шайби и дозатегнаха - стихна.

WasteLand_TD
Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WasteLand_TD » Сря 21 сеп 2005 14:06

Мдам сменил си тампон-лагерите на макферсоните и като гледам си дал 60лв за труд т.е тампоните са ти 20лв бройката което е смешно....
Като си взех вентото баща ми ги смени с подобни - по 20кинта бройката Топран май бяха.След около половин година видях 4е единия е по4нал да си заминава - и се 4уваше и тропалисане - глухо.Викам си ей на фалшаци.А аз карам турбо внимателно - много намалям на дупки ама много така 4е не е от дупките колкото това 4е са си фалшиви тампони.Та отидох в Д&Н - оня вика ооо имаме Lemforder бате за по 25лв бройката - 4е даже и една година гаранция.Викам евала айде сменям ги там.Смених и ...о 4удо - ебахти как тихо и плавно минаваше тази кола през неравности, и още нещо предницата стана супер стабилна :shock: въобще не си внушавам - шофьор съм от доста време.ЕВАЛА викам пак.И след месец-два предницата си омекна(казаха ми 4е улягали) - един ГОЛЯМ к.р улягат, и си се появи откъм дясната страна пак тихи4кото глухо потропване - трудно доловимо но го има!
Та един "маняк" така да се каже дето си4ко да му перфект вика - ба4е аз съм сменил 3 4ифта тампони доде не отидох от унитрейд , не си купих 60лв бройката тампон(45лв тампон+15лв лагер) и ВСИЧКО си дойде на място.Сега вика колата няма въобще шум.И съм склонен да му вярвам.
Така е мом4ета - ОРИГИНАЛ му е майката - е може и с такива да се кара - но ше има шум4ета ала-бала и т.н.
4е да ви кажа - тампоните на носа4ите ми бяха заминали - и ми предлагаха от по 13лв бройката - но аз слу4айно минах през Lemforder и оня ми каза - ето ти тампон - 35лв бройката който НЯМА да сменяш всяка година - от година и половина тампоните не са мръднали.И сега идва въпроса, как един тампон за носа4 от Lemforder може да струва 35лв , а за макферсон да струва 22-23лв в Д&Н пак уж на Lemforder а и тампона не пишеше Lemforder.
Разбира се - от ментетата може и на 4итаво да уцелиш - затова някой ше каже при мен няма проблем......но % ще е малък.
Колеги един тампон на макферсона за Пасат Б3 оригинал е 150-160лв!! как искате с менте за 22-23лв да няма проблем :)
Аз веднъж купих тампон за мотора отпред за 1.9ТД 4е ми беше свършил - 60лв викат ми супер е - ЕБАХТИ гадните вибрации се появиха, ?!така ли!? взех си от унитрейд оригинал за 130лв - като гледаш еднаква гума ала-бала - а разликата е от тука до небето!!!!!
Някой не би го бъркал тези вибрации и би карал, но аз така не мога.....
Така 4е внимавайте - евтиното по4ти винаги излиза скъпо
И умната.... :)

Потребителски аватар
Maldini
Автомобил:
Двигател:

По темата

Мнениеот Maldini » Сря 21 сеп 2005 21:20

golfer написа:Само на "майстори" си попадал.
Иди при vaskoto1 да погледне.

аз имах случай с подобно тропане и проблема беше в балансъора на полуоската.

Значи ходих при ваското по друг проблем и евала му няма грешка тоя човек, но за жалост не разполага с уреди за ходова част да я вдигне колата да прегледа и т.н. даже се возихме с него след като пипна туй онуй по колата и без да има начин да види каза че предполага че най-вероятно е полуоската. Аз понеже много не разбирам и ми викат - о то Голфа с твърдо окачване ти какво очакваш да вози като мерцедес ли -не очаквам нищо просто много ми е дразнещо да чувам това тропане деа :( Ще ми се да го оправя ма то аман от майстори - секи пипа и после пак си тропа, само парите ми взимат :(
Горе чета някой пише за оригиналните части - хубаво преставете си купя оригинални тампони и лагери за макферсоните, еми пак ако не се оправи - не върви да се успокоявам, че тропа ма поне карам с оригинални части :( Бахти кажете къде да отида, и човека да каже да това е, толкова ще струва пак аз вече ще видя мога ли да си го позволя или не деа, но поне да каже какво е :(

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”