Скоростна кутия ГТИ 2е

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
DjTiesto
Автомобил:
Двигател:

Скоростна кутия ГТИ 2е

Мнениеот DjTiesto » Вто 24 юни 2008 21:39

здравеите.карам Голф ГТИ 3 115.има ли различни скоростни кутии точно за този модел или си е една и съща?питам защото маи ми предстои да сменям скоростна кутия.благодаря предварително и съже;явам ако е имало вече такава тема

Потребителски аватар
valkilmera
Автомобил: Golf3 4 Audi A3
Двигател: ABS AZD 8P

Да!

Мнениеот valkilmera » Вто 24 юни 2008 22:50

Колега скоростните кутии са различни,наглед са еднакви ,но май външната обвивка(кожухът) са различни.
Според мен и самите предавки и зъбни колела имат разлика...
Скоро при моят майстор забелязахедна такава и го питам:
Каква е разликата защото аз съм с 1,8ми. и той ми вика:
–В цената около 150лв в повече от моята“
Това знам колега и ти го казвам,но според мен си търси твоя модел- защото винаги евтиното излиза скъпо... :012:

DjTiesto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DjTiesto » Вто 24 юни 2008 23:00

благодаря колега.аз се интересувам за ГТИ2.0 115к.с. дали са еднакжи или различни и кое е точно разли4ното?чувал съм 4е нещо шлиците са им различни ама :??? като не съм запознат...!!!моля ако някои от колегите е запознат да пише благодаря

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Сря 25 юни 2008 15:47

DjTiesto написа:благодаря колега.аз се интересувам за ГТИ2.0 115к.с. дали са еднакжи или различни и кое е точно разли4ното?чувал съм 4е нещо шлиците са им различни ама :??? като не съм запознат...!!!моля ако някои от колегите е запознат да пише благодаря

Има разлика аз доста скоро сменях скорости на мк3 гти,трява да гледаш номерата на скоростите да са сходни с твоите!Аз взех с друг номер,който нямаше нищо общо с моя но стана (но не е сигорно,най добре да отговаря на номера на твоята с.к.)
Разликата е в "шпилката" и в "леглото" което влиза карето!
2са варянтите 1- тънка шпилка с малки карета,2 по широка шпилка с по голями карета :)
Лошото е,че ако не си виждал 2те скоростни кутии няма как да знаеш коя е с малките и коя с големите :roll:
Ако тръгнеш да ги сменяш,сваляш твоита и гледаш от нея (размера за каретата и "шпилката" да са същите като твоите)

Потребителски аватар
BOOKER
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BOOKER » Сря 25 юни 2008 20:02

lucky7o написа:
DjTiesto написа:благодаря колега.аз се интересувам за ГТИ2.0 115к.с. дали са еднакжи или различни и кое е точно разли4ното?чувал съм 4е нещо шлиците са им различни ама :??? като не съм запознат...!!!моля ако някои от колегите е запознат да пише благодаря

Има разлика аз доста скоро сменях скорости на мк3 гти,трява да гледаш номерата на скоростите да са сходни с твоите!Аз взех с друг номер,който нямаше нищо общо с моя но стана (но не е сигорно,най добре да отговаря на номера на твоята с.к.)
2са варянтите 1- тънка шпилка с малки карета,2 по широка шпилка с по голями карета :)
Лошото е,че ако не си виждал 2те скоростни кутии няма как да знаеш коя е с малките и коя с големите :roll:
Ако тръгнеш да ги сменяш,сваляш твоита и гледаш от нея (размера за каретата и "шпилката" да са същите като твоите)

Tака наречената"шпилка",а иначе се казва първичен вал на ск.кутия до колкото се сещам е еднакъв за всички ск. кутии.
Леглото на карето е с по-малък диаметър при ск.кутии монтирани на двигатели до 1600сс. С по-големия диаметър-от 1800сс. нагоре!

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Сря 25 юни 2008 20:13

BOOKER написа:
lucky7o написа:

Tака наречената"шпилка",а иначе се казва първичен вал на ск.кутия до колкото се сещам е еднакъв за всички ск. кутии.
Леглото на карето е с по-малък диаметър при ск.кутии монтирани на двигатели до 1600сс. С по-големия диаметър-от 1800сс. нагоре!

ОК но има 2000сс с малките карета тъи,че не си прав за това до 1.6 и над 1.8 :wink:

DjTiesto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DjTiesto » Сря 25 юни 2008 20:52

благодаря за отговорите.аз мисля да купувам скоростна лутия и веднага да я сменям без първо да свалям моита че след това да търся,защото колата ми трябва за морето.ще ходя със нея.един пич от форума ми предлага една но как да я разбера дали е като моята и дали ще стане???къде се намира точно номера на ск кутия???

Потребителски аватар
BOOKER
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BOOKER » Сря 25 юни 2008 21:18

DjTiesto написа:благодаря за отговорите.аз мисля да купувам скоростна лутия и веднага да я сменям без първо да свалям моита че след това да търся,защото колата ми трябва за морето.ще ходя със нея.един пич от форума ми предлага една но как да я разбера дали е като моята и дали ще стане???къде се намира точно номера на ск кутия???

Точно същия номер-трудна работа да не кажа невъзможна!
Не ме питай от къде знам 8)
Между другото и аз имам скоростна кутия само че е от 2-ка GTI пасва си едно към едно!

DjTiesto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DjTiesto » Сря 25 юни 2008 21:28

е как ще си пасват едно към едни нали са различни модели и година?!та къде се намира точно номера на ск кутия?

Потребителски аватар
BOOKER
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BOOKER » Сря 25 юни 2008 21:32

Слушай какво ти се говори,и ще стигнеш далеч!
Успех с номерчето-по добре си пусни тото :lol:

DjTiesto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DjTiesto » Сря 25 юни 2008 22:35

ок това за номера на ск кутия го разбрах ама кайи ми как от 2-ка кутия ще стане на 3-ка???

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”