Проблем с давене при Голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
catatonia
Автомобил:
Двигател:

Проблем с давене при Голф 4

Мнениеот catatonia » Пет 12 окт 2007 12:01

Здравейте, колеги,

Преди около половин година се сдобих с Голф 4 1.8 AGN 1999 г. бензин. В началото смених ремъци, филтри, масло. Преди около месец и нещо колата започна да се дави при тръгване след като е престояла няколко часа студена. Забиваше нос яко при подаване на газ, оборотите се качваха до около 4000, но без колата да се движи, чуваше се някакво цъкане отпред отдолу докато двигателя се мъчеше. След форсиране нещата се пооправяха, а след каране 5-10 минути тръгваше сравнителнмо нормално. Водих я на сервиз, където огледаха дроселовата клапа, почистиха я и смениха свещите без особен ефект. След това ходих при vaskoto1, където диагностиката показа че ламбда сондата е за смяна. Понеже нямаше възможност там отидох за смяна при Димчо в Надежда (вече е в Бакърена фабрика, мисля, че scuba ходи при него), като той реши, че не е от сондата и цяла седмица търси проблема, накрая се оказа дебитомер, та го сменихме. Смених и ламбда сондата, защото макар давенето да не беше пряко от нея наистина беше посдала багажа. Мина седмица оттогава и нещата изглеждаха добре, но сега отново започна да се дави при палене сутрин или след дълъг престой на място. Давенето не е толкова силно както преди и се оправя при леко форсиране, но все пак има проблем и ми се иска да разбера от какво е, та да се оправи и колата да си върви нормално. Ще съм благодарен ако някои даде идея за решение, аз лично съм доста бос по въпроса.

Потребителски аватар
kikata
Автомобил: vw passat b6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kikata » Пет 12 окт 2007 23:13

Колега,на твое място бих откарал голфчето в някой сервиз на VW,мисля че там биха могли да ти помогнат!
Успех!!! :wink:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 13 окт 2007 11:02

kikata написа:Колега,на твое място бих откарал голфчето в някой сервиз на VW,мисля че там биха могли да ти помогнат!
Успех!!! :wink:

Дам, като сменят половината кола...

Потребителски аватар
afferra
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с давене при Голф 4

Мнениеот afferra » Съб 13 окт 2007 12:52

Тръгваш по околовръстното. Посока Люлин - към Юнитрейд.
След като минеш светофара след язовира, караш направо, докато не стигнеш моста(моста като ориентир), защото преди моста трябва да завиеш наляво. Ако идваш от Овча купел, след моста в дясно веднага. КАраш по улицата докрая и там ще видиш много аудита, фолксвагени и така. Търсиш Жоро и вече се разбираш с него кога да му закараш колата, че там е само с часове. Иначе няма грешка.

catatonia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот catatonia » Съб 13 окт 2007 19:31

Мерси, ще пробвам при Жоро да видим какво ще стане там.

tomaan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tomaan » Нед 29 юни 2008 11:00

Понеже и аз имам сащия проблем, ще може ли да ми кажете все пак каде се оказа проблема и евентуално да ми дадете телефона на този Жоро защото нищо не разбрах от това обяснение

lozan
Автомобил: VW Passat Variant 4 motion
Двигател:

Мнениеот lozan » Пон 30 юни 2008 11:39

Ето координати на Жоро.
АРЗ Люлин, 0888/607862
:D

catatonia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот catatonia » Пон 30 юни 2008 13:47

Ъпдейт за моя проблем - след сменени два дебитомера при Жоро се реши, че е има някакъв проблем/дефект с компютъра и ако имам голям зор да се оправи работата трябва да се смени той. Засега не ми е зор, защото при горещото време не ми дърпа осезаемо, а и с пуснат климатроник и без това мощността пада. Успех, колега

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”