Здравейте, колеги,
Преди около половин година се сдобих с Голф 4 1.8 AGN 1999 г. бензин. В началото смених ремъци, филтри, масло. Преди около месец и нещо колата започна да се дави при тръгване след като е престояла няколко часа студена. Забиваше нос яко при подаване на газ, оборотите се качваха до около 4000, но без колата да се движи, чуваше се някакво цъкане отпред отдолу докато двигателя се мъчеше. След форсиране нещата се пооправяха, а след каране 5-10 минути тръгваше сравнителнмо нормално. Водих я на сервиз, където огледаха дроселовата клапа, почистиха я и смениха свещите без особен ефект. След това ходих при vaskoto1, където диагностиката показа че ламбда сондата е за смяна. Понеже нямаше възможност там отидох за смяна при Димчо в Надежда (вече е в Бакърена фабрика, мисля, че scuba ходи при него), като той реши, че не е от сондата и цяла седмица търси проблема, накрая се оказа дебитомер, та го сменихме. Смених и ламбда сондата, защото макар давенето да не беше пряко от нея наистина беше посдала багажа. Мина седмица оттогава и нещата изглеждаха добре, но сега отново започна да се дави при палене сутрин или след дълъг престой на място. Давенето не е толкова силно както преди и се оправя при леко форсиране, но все пак има проблем и ми се иска да разбера от какво е, та да се оправи и колата да си върви нормално. Ще съм благодарен ако някои даде идея за решение, аз лично съм доста бос по въпроса.

Проблем с давене при Голф 4
Re: Проблем с давене при Голф 4
Тръгваш по околовръстното. Посока Люлин - към Юнитрейд.
След като минеш светофара след язовира, караш направо, докато не стигнеш моста(моста като ориентир), защото преди моста трябва да завиеш наляво. Ако идваш от Овча купел, след моста в дясно веднага. КАраш по улицата докрая и там ще видиш много аудита, фолксвагени и така. Търсиш Жоро и вече се разбираш с него кога да му закараш колата, че там е само с часове. Иначе няма грешка.
След като минеш светофара след язовира, караш направо, докато не стигнеш моста(моста като ориентир), защото преди моста трябва да завиеш наляво. Ако идваш от Овча купел, след моста в дясно веднага. КАраш по улицата докрая и там ще видиш много аудита, фолксвагени и така. Търсиш Жоро и вече се разбираш с него кога да му закараш колата, че там е само с часове. Иначе няма грешка.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ъпдейт за моя проблем - след сменени два дебитомера при Жоро се реши, че е има някакъв проблем/дефект с компютъра и ако имам голям зор да се оправи работата трябва да се смени той. Засега не ми е зор, защото при горещото време не ми дърпа осезаемо, а и с пуснат климатроник и без това мощността пада. Успех, колега
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”