Загряване на копчето за степените на парното на Г3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
limbobest
Автомобил:
Двигател:

Загряване на копчето за степените на парното на Г3

Мнениеот limbobest » Пет 04 юли 2008 20:56

При пускането на парното на топло или студено ми загрява копчето за степените и даже е стопено. Смених цялото табло на парното с врътките но и новото ми грее :evil: както старото (по точно грее металната пластина която е за степените и ми разтопява врътката за степените и крачетата на буксата отзад)

Някой имал ли е такъв проблем или поне да знае на какво може да се дължи това и как може да се оправи?

Благодаря ви предварително.

Потребителски аватар
spirof
Автомобил: Audi A4 B5
Двигател: ADR 1998
Контакти:

Мнениеот spirof » Пет 04 юли 2008 20:58

дублираш контактите с реленца-според мен тва е решението

limbobest
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот limbobest » Пет 04 юли 2008 21:41

spirof написа:дублираш контактите с реленца-според мен тва е решението

Колега извинявай но не те разбирам :?

Потребителски аватар
cenko1971
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cenko1971 » Пет 04 юли 2008 22:07

моето направо е деформирано и не го включвам на 4-та степен мисля че тя е проблемната

limbobest
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот limbobest » Пет 04 юли 2008 22:51

cenko1971 написа:моето направо е деформирано и не го включвам на 4-та степен мисля че тя е проблемната

При мен загрява и на другите но на по бавните загрява по бавно

Потребителски аватар
ilkomotor
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ilkomotor » Съб 05 юли 2008 8:36

- реостат се грижи за степените на парното , явно той нещо ???? 15 лв е на втора ръка :idea:

limbobest
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот limbobest » Съб 05 юли 2008 22:44

ilkomotor написа:- реостат се грижи за степените на парното , явно той нещо ???? 15 лв е на втора ръка :idea:

А възможно ли е да е от кабелите в смисъл ако някъде не прави добър контакт

ilian77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilian77 » Нед 06 юли 2008 0:44

Нямаш добър контакт между степените на самата врътка/копче/,малко ги позъчести и леко по-огъни медната ламъринка на врътката

Потребителски аватар
jafaar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jafaar » Сря 09 юли 2008 17:06

На мен точно днес ми се прецака окончателно тая вртъка по същия начин - леко деформирана е пластмасата, доскоро не работеше само 2ра степен, а днес отказа тотално. Мисля си и аз дали не са зацапани контактите на реостата и затова да нагрява тая пластинка металната... Точно тя е и причината да се деформира пластмасата.
30 кинта обяви италианеца за цяло панелче с 3те врътки.

Потребителски аватар
ceenik
Автомобил: VW Touran
Двигател: BXE

Мнениеот ceenik » Сря 09 юли 2008 17:21

Както е казал колегата по-горе:

ilian77 Пуснато на: Нед Юли 06, 2008 0:44 Заглавие:
--------------------------------------------------------------------------------
Нямаш добър контакт между степените на самата врътка/копче/,малко ги позъчести и леко по-огъни медната ламъринка на врътката

и другото което може да се направи е .... да се извади буксата и за да и почистиш обувките и да ги стегнеш малко с клещички. Просто често това се случва от клеясване на обувките, зацапване и ред други неща..... като "остаряване" :lol:
Почисти, притегни и мисля че ще се оправи! 8)

Потребителски аватар
Пайо01
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Пайо01 » Сря 09 юли 2008 18:52

Проблема е в самото моторче на парното.Просто товари ел инсталацията и затова става така.Треа да се свали ,почисти и да се смаже. :wink:

Потребителски аватар
jafaar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jafaar » Сря 09 юли 2008 20:36

Току що оправих мойта врътка, която не работеше на 1 и 3 степен а после и на останалите се прецака. Издърпах самата врътка, отдолу се вижда една ламаринка, която прави контакта с там както се нарича статичната част под врътката. Ламаринката също се издърпва, но не навън а настрани. Почистих я - доста беше клеясала. После я закривих още малко в нужната посока и заработи като слънце на всички степени. Според мен трябва да се внимава с огъването, защото тенекийката е медна и се пречупва ужасно лесно.

Надявам се утре като побръмчи по-дълго време да се окаже че загряването също е изчезнало :)

limbobest
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот limbobest » Пет 11 юли 2008 19:19

jafaar написа:Току що оправих мойта врътка, която не работеше на 1 и 3 степен а после и на останалите се прецака. Издърпах самата врътка, отдолу се вижда една ламаринка, която прави контакта с там както се нарича статичната част под врътката. Ламаринката също се издърпва, но не навън а настрани. Почистих я - доста беше клеясала. После я закривих още малко в нужната посока и заработи като слънце на всички степени. Според мен трябва да се внимава с огъването, защото тенекийката е медна и се пречупва ужасно лесно.

Надявам се утре като побръмчи по-дълго време да се окаже че загряването също е изчезнало :)

Ами да ти кажа при мен не се оправи по този начин (загряванео). Купих си и нов панел с врътките но пак си загрява.
Отидох при ел. техник и той ми каза че ми били зацапани четките на моторчето на парното и от там идвало загряването както каза един колега по горе ама не мога да си намеря свестен човек който да ми ги почисти (Ако някои знае някъде в София моля да ми каже)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”