Нормално ли е да засмуква от ауспуха
- bomber
- Автомобил:
- Двигател:
Нормално ли е да засмуква от ауспуха
правих опит с капачка от минерална вода-някой я държи хлабаво в тръбата на краиното гърне и при форсиране няма проблем,но когото отнема газта и оборотите почнат да падат капачката бива засмукана навътре-даста навътре
Като форсирам излиза....нормално ли е това да я зясмуква 
- blagoykata
- Автомобил: Пасат
- Двигател: АФТ 1996
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
Aз знам че се прави с лист хартия,ако засмуква говори за недобра компресия,но ако мотора си работи добре не го взимай насериозно .
ПС Клапани са били не компресия...знаех си че съм го чел някъде.
ПС Клапани са били не компресия...знаех си че съм го чел някъде.
Последна промяна от Жоро Делчев на Вто 15 юли 2008 21:35, променено общо 1 път.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Из съветите на инж. Йовчев за закупуване на дизелов автомобил:
Дали има общо с бензина не знам
Инж. Йовчев написа:...
6.Вземете лист хартия /примерно парче вестник или лист от тетрадка/.При запален двигател поставете листа върху отвора на ауспуха, така че изгорелите газове да го огъват при излизането си.Накарайте някой да подаде рязко газ и да пусне веднага педала.Листът първоначално ще се огъне под напора на газовете.Ако след отпускане на газта и при падането на оборотите на двигателя листа се засмуче от ауспуха имате гарантирано неплътни изпускателни клапани.
...

- Bobcho_82
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: GU+
dobrinb написа:Из съветите на инж. Йовчев за закупуване на дизелов автомобил:Инж. Йовчев написа:...
6.Вземете лист хартия /примерно парче вестник или лист от тетрадка/.При запален двигател поставете листа върху отвора на ауспуха, така че изгорелите газове да го огъват при излизането си.Накарайте някой да подаде рязко газ и да пусне веднага педала.Листът първоначално ще се огъне под напора на газовете.Ако след отпускане на газта и при падането на оборотите на двигателя листа се засмуче от ауспуха имате гарантирано неплътни изпускателни клапани.
...
Важи с пълна сила и за бензиновите двигатели. Макар че това неможе да е критерии за изправноста на един двигател, имаи много други начини за проверка.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”