Генерация на KR

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
napster
Автомобил: BMW E30
Двигател: 1.6 LPG

Генерация на KR

Мнениеот napster » Вто 12 окт 2010 16:13

Колеги колко мм е оригиналната генерация на KR-a? Скъса ми се една от тръбите на гърнетата и реших да премеря колко е и останах доста втрещен като видях шублера на 35мм вътрешен размер :shock

И още един въпрос колко мм трябва да бъде генерацията ако предположим че колата ще се ползва за писта при напълно заводски мотор? Колектора ми е Supersprint 4-2-1.

Потребителски аватар
valentin-jekov
Автомобил:
Двигател:

Re: Генерация на KR

Мнениеот valentin-jekov » Вто 12 окт 2010 17:15

Здравей,колега..Заводско изходящите тръби на 16в моторите на мк2 в Европа(ПЛ,КР)се срещат в два размера,според годината на производство:
-преди 1988г.-45мм
-след 1988г.до 1991г.-50мм
При нормална експлоатация на автомобила,еластичността на мотора не се влияе от тази малка разлика..Ако колата се кара на по-тежък режим(на писта и т.н.),изходния дебит на газовете е доста по-голям и естествено 50мм се оказва по-удачен вариант..
Щатската версия на мк2 с 9А мотор се предлага само с 50мм генерация..
Що се отнася до колектора,при различните вариянти 4-2-1,4-1,заводски колектор, помпажния дебит в крайната точка е един и същ..Има малка разлика само в скоростта на газовете..Така,че ти трябва една идея над тези 50мм :да:

Последна промяна от valentin-jekov на Сря 13 окт 2010 1:07, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
negodnika
Автомобил: Golf MK II GTI+GL
Двигател: PB+EZ
Контакти:

Мнениеот negodnika » Вто 12 окт 2010 18:42

Съгласен съм, че 50мм е достатъчно и аз съм със supersprint 4-2-1, един резонатор 40см и права тръба до последното гърне, което е оригиналното за 16V 8)

Потребителски аватар
napster

Мнениеот napster » Вто 12 окт 2010 21:11

negodnika написа:Съгласен съм, че 50мм е достатъчно и аз съм със supersprint 4-2-1, един резонатор 40см и права тръба до последното гърне, което е оригиналното за 16V 8)

Точно за този сетъп си мисля и аз: колектор, резонатор и права тръба до крайното гърне (оригиналната двуцевка), но на 50 или на 55мм е по удачният вариант в моят случай при положение че колата ще се подготвя за писта?

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Вто 12 окт 2010 21:29

napster написа:
negodnika написа:Съгласен съм, че 50мм е достатъчно и аз съм със supersprint 4-2-1, един резонатор 40см и права тръба до последното гърне, което е оригиналното за 16V 8)

Точно за този сетъп си мисля и аз: колектор, резонатор и права тръба до крайното гърне (оригиналната двуцевка), но на 50 или на 55мм е по удачният вариант в моят случай при положение че колата ще се подготвя за писта?

Ако колата се готви за писта, което означава да се търси максимална ефективност във второта половина на оборотомера - аз бих заложил на 55мм ;)

Потребителски аватар
Сиромаха
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сиромаха » Вто 12 окт 2010 21:39

Аз все още съм на 55мм с резонатор правен от мен :) ,крайно от тези "спортните" и колектор 4/1 с вътрешен 36мм -купешки.И аз се надявам с 4х38мм и назад 60мм да даде нещо.И на 5км към терминалната ще се радвам!

Потребителски аватар
valentin-jekov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valentin-jekov » Сря 13 окт 2010 1:23

Колеги,ако гоните максимална ефективност,не разширявайте димоотводната тръба до безкрайност..Прекалено отворения атмосферен мотор,дава само лоши показатели на еластичност в режим на работа-загуба на въртящ момент и прекалено голям разход на гориво..При прекалено отворената генерация се получава преждевременно преохлаждане на газовете,което неминуемо намаля скоростта на изхвърлянето им..Варирайте около заводските допуски.. :да:

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Сря 13 окт 2010 9:16

valentin-jekov написа:Колеги,ако гоните максимална ефективност,не разширявайте димоотводната тръба до безкрайност..Прекалено отворения атмосферен мотор,дава само лоши показатели на еластичност в режим на работа-загуба на въртящ момент и прекалено голям разход на гориво..При прекалено отворената генерация се получава преждевременно преохлаждане на газовете,което неминуемо намаля скоростта на изхвърлянето им..Варирайте около заводските допуски.. :да:

Това е така при положение, че колата се готви за ежедневка, но автора на темата обясни, че колата се готви за писта - с този автомобил едва ли на писта ще му е необходимо да е еластичен от 1500 оборота ;)

Потребителски аватар
napster

Мнениеот napster » Сря 13 окт 2010 15:06

Сега ходих да проверявам в един сервиз и ми казаха че имат 50мм и 57мм. Да не стане прекалено отпушена генерацията на 57мм?

Потребителски аватар
valentin-jekov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valentin-jekov » Сря 13 окт 2010 18:31

Перфектно..До 10мм над заводския размер е допустимо :да:

Върни се в “Силов тунинг”