Вдигане мощноста на Г4 1.4 AHW
- icoooico
- Автомобил:
- Двигател:
Вдигане мощноста на Г4 1.4 AHW
Здравейте колеги, някой опитвал ли е да постави на 1.4 AHW, дроселова клапа от 1.6 16V. Дочух от едно място че ако се смени дроселовата клапа, с инжекторната рейка и компютъра се получава доста добра комбинация, и почва да върви доста по добре дори и от 1.6. Някой знае ли това дали е така и дали го е правил някой. Благодаря предварително!!!
Re: Вдигане мощноста на Г4 1.4 AHW
По-добре от 1.6 16V надали ще върви... Тя рейката си е рейка, вече ако смениш и инжекторите (или по-скоро само тях) може и да имаш малко по-добър резултат отколкото при заводския вариант на твоя мотор. И все пак не се знае ако въобще пали с тази комбинация дали ще върви по-добре, не се знае на какви смеси ще караш.
- icoooico
- Автомобил:
- Двигател:
Имам предвид, инжекторната рейка заедно с инжекторите, а дроселовата клапа, се сменя защото на 1.6 е по голяма и по лесно ще се развърта мотора, но ме притеснява това че моята клапа е с жило а на 1.6 незнам дали има с жило. Което означава че трябва реостат за газта да сложа и инсталацитя на колата трябва да се промени, и вече мисля че не си заслужава.
- plamen et
- Автомобил: Audi quattro
- Двигател: 1.8T AEB
- Контакти:
Здравей колега аз съм със същия мотор поради повреда на моята клапа се наложи смяна.Намерих клапа от 1.6 16в в момента карам с нея разликата с оригиналната е по-малка от 1мм.Аз лично не усещам някаква разлика в динамиката.
- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Разликата е ,че няма разлика на 8 клапановия 1.6 и 1.4 16в дроселовата клапа е същата
- icoooico
- Автомобил:
- Двигател:
Stenly написа:Разликата е ,че няма разлика на 8 клапановия 1.6 и 1.4 16в дроселовата клапа е същата
На 8 клапановия да, но на 1.6 16V 2002г. е по голяма, притеснява ме това че инсталацията е различна. Стигнах до извода че на моят не може да се направи тази промяна (поне няма да е лесно и ефтино), това може да се направи на следващия модел който е с електрическа дроселова клапа.
Същия мотор, същия проблем... замислям се да го изтърбуша и да сложа нещо по-голямо... четох някъде по форумите за трансплантация от 1.4 към 1.8т. Силно се замисля, дали не вкарам голфу в дълбок проект. Извинявам се за оф-топика. Поздрави колега! 

- _DIESEL_POWER_
- Автомобил: Golf GTI
- Двигател: 300++hp
Колега, продай го и си купи 1.8Т, защото каквото и да направиш за каквито и пари, никога няма да стигнеш до смислен резултат