Въпрос относно заводска мощност

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
miro_hack
Автомобил: Golf 2 KR ITB + Passat 7
Двигател: Cffb

Re: Въпрос относно заводска мощност

Мнениеот miro_hack » Пон 05 мар 2012 13:31

scbroodwar написа:
pe6kata написа:а аз си мислех че електрониките им имат и баро сензор за автоматична корекция

какво представлява турбо за височина на морското ниво, и каква е разликата ако е на 3-4000м над морското примерно :screwy

Смисъл при различно надморско равнище и температура на въздуха (примерно) електрониката променя бууста, така че колата да е точно 150кс или? А защо перформанс изпълненията зимата им идва в повечко студения въздух? Или пък на дино две коли с еднакви турбини, лятото на 40 градуса едната изкарва 199кс, а другата през зимата изкарва 210кс? Говорим с турбо К03 015 вариант..
На по-голямо морско равнище въздуха е по-разреден следователно по-беден на кислород и от там по малко малко мощност.А това че е студен е само в +. Студения въздух плътен и е по-богат на на кислород следователно по-голяма мощност. Спортните електроники имат възможност за смяна на смяна на предварително зададени настроики само с едно копче вътре в купето,така че смеси,аванси,буст да са съобразени точно с това.Ако правиш рън от ниско равнище нагоре към планината по някое време може да ти с стори че колата не върви scare

Потребителски аватар
Ivan4u
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivan4u » Пон 05 мар 2012 18:28

Ако се изкачиш на 5-6000 метра сигурно ще имаш доста сериозен проблем с разреждането , но под 1000-1200 ... атмосферното налягане също не е проблем за пренебрегване ...

Потребителски аватар
vr_mk2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vr_mk2 » Вто 06 мар 2012 0:10

Не знам, ама всички коли с които съм минавал през Пловдив вървят най-добре там. И тъй като всички са издухани дераци - навярно там достигат посочената си заводска мощност mhihi

scbroodwar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот scbroodwar » Вто 06 мар 2012 10:08

Бтв и в Перник вървят добре... :lol:

Потребителски аватар
peshoxx
Автомобил:
Двигател:
Контакти: