чип на 1,8Т Passat AWT с газов инжекцион

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
tranceaddict
Автомобил: VW Passat 1.8T
Двигател: AWT 2001

чип на 1,8Т Passat AWT с газов инжекцион

Мнениеот tranceaddict » Пон 06 авг 2012 22:50

Здравейте. От скоро съм собственик на този автомобил и да кажа съм много приятно изненадан от това как се държи дори и с газовия инжекцион. Не съм засичал с колко се е променил разхода на колата на газ , но смело много да кажа вече 4000 километра минах не съм усетил и грам промяна в мощността на колата( и на бензин и газ съм я карал достатъчно в София) :lol: какво ли не изчетох че с газ тази кола се утрепва и такива разни ...карал съм всичките си коли до сега ( от мерцедес 190 до Е- класа,и от голф 3 до този пасат) и не съм утрепал нито един двигател до сега. Та на темата - ставали да се чипосва тази кола при наличието на газов инжекцион? Не съм светило в тази сфера, но с това което изчетох се оказва че е възможно.... Въпросът е също така каква ще е сумата за цялостната изработка на чиптунинга и по скоро мнения дали си заслужава и средствата и манипулацията! От лично любопитство изчетох доста за софтуера който управлява тази кола и се потвърждава че е абсолютно възможно модването на двигателя за по висока мощност, За разхода не ме интересува особенно. Намерих из нета че някакви швейцарски чипове правели този двигател до към 190 конски сили...но все пак пиша тук за да получа някакъв съвет или поне инфо на къде да се запътя.
Благодаря предварително!

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: чип на 1,8Т Passat AWT с газов инжекцион

Мнениеот Andonov » Вто 07 авг 2012 7:34

И ти е близко ...

viewtopic.php?f=45&t=16211

malinakis
Автомобил: VW GOLF 3 GT
Двигател: 1.6 AEK

Мнениеот malinakis » Вто 07 авг 2012 9:30

И мен ме интересува този въпрос
Но как може да стане това чипосване, като ги-то си има отделен компютър, който сам си управлява горивната смес и впръскването
А до колкото знам чип тунинг е смяна на чипа, който управлява бензина
ГИ-то само копира времената на впръскване и всичко друго си го прави сам
Така ли е или съм в някаква грешка

Потребителски аватар
tranceaddict
Автомобил: VW Passat 1.8T
Двигател: AWT 2001

Мнениеот tranceaddict » Нед 17 фев 2013 22:44

Дойде време и аз да се похваля с чипване на поето пасатче(1,8Т Passat AWT с газов инжекцион) от Богомил, за което много благодаря още веднъж. Колата е направо неузнаваема и много с различно поведение. Да си призная след 2500 оборота все едно не е моята кола! :surprised . За разхода не мога да кажа особенна разлика , но на дълго я тествах и е с коренна разлика. Карам с умерена скорост до 100 км./ч и разхода е около 7 ! И то на Газ! Ако ми се прииска да натисна направо полудява, както и разхода се увеличава. Проблем си ми остана обаче грешките, които ми записва в компа от ламда сондата преди катализатора. Пише, че е отворен кръг на отоплението и че вътрешното съпротивление е много високо. Чудя се дали да я подменям или да си карам така докато не се увеличи разхода.Иначе колата има мощност и работи много добре в различните режими(ускорение/постоянна скорост). Това е явно за друга тема във форума, но все пак държа да отбележа че дори и с такъв проблем , всичко ме удовлетворява и разбира се е икономически изгодно . Преди чипването натисках малко повече педала и след 3500-4000 оборота някак си колата не ускоряваше осезаемо много( ускорение си имаше но в сравнение със сега е много различно). А виждам разлика и в показанията на бордовия компютър на едни и същи места с една и съща скорост. (със знак минус ,разбира се :biggrin ). Дано съм бил полезен на всички колеги , които се двоумят още дали да модифицират автомобилите си :biggrin .

Vesata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vesata » Нед 17 фев 2013 23:22

колега къде си слага газовата че моите газаджий ме убеждават че няма как да се направи колата да върви добре на газ след като е с чип и турбо, нещо немогат да я настроят май добре понякога като дам до долу газта превключва на бензин и то при положение че си има предостатъчно бензин а през повечето време просто не работи толкова добре и не върви толкова колкото на бензин има и някакво играене на ниските обороти ( само на газ ) ....

onty
Автомобил:
Двигател: aeb

Мнениеот onty » Пон 18 фев 2013 0:22

Абе филм си с ремап и на газ почти винаги има няква драма с газта от сорта на придьрпвания или не вьрвене вьв високите,свтене на чека и.т.н.Само при подходяща система с нужния дебит и прецизна настройка от добьр 'майстор'почти няма разлика на газ само тягата/нм/ спадат и така.Това от опит го казвам,а иначе е фьн да ти вьрви колата и да си на газ :mhihi .270 коня и 300 и малко нютона изкарах на газ на този мотор на диното :bowdown

Върни се в “Силов тунинг”