Качествен boost meter
- BS
- Автомобил: A6
- Двигател: BAU
- Контакти:
Re: Качествен boost meter
Колега, TiL сверката(проверката) е правя с това, че съм си с оригиналния чип и съответно налягането на турбото ми е стандартно 0,6bar. пик, и 0,5bar. hold. Мисля, че си отчита правилно ;)
- paco
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
BS написа:Колега, TiL сверката(проверката) е правя с това, че съм си с оригиналния чип и съответно налягането на турбото ми е стандартно 0,6bar. пик, и 0,5bar. hold. Мисля, че си отчита правилно ;)
Да ти имам "сверката"

- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
ейтва VDO дето е на Депо ,ако имате кола с жълтеникаво осветление е трепач...за тея пари особенно.А и да не говорим,че никой реално няма нужда от такъв уред в колата си :D
- paco
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
TiL написа:...
Аз лично не ползвам аналогови уреди, но от тези на "тунинг-партс" с линк по-горе съм слагал на приятели. Без да правя каквато и да е реклама, но за мен баланс м/у качество/точност е прилична. Сверявал съм два от тях на калибратор и това което излезе е , че са линейни в диапазона -0,4 до 1,1бара (грешката е в рамките на +/-0,05бара), което е много добре за такъв клас. От 1,2 до 1,6 грешката беше -0,1бара а от 1,7 до 2 грешката е -0,16 бара. Единствен недостатък е трепкането на стрелката, но това се преодолява като се постави рестриктор в маркуча преди уреда. Отвора му трябва да е около 0,2мм и дължина не по-малко от 7-8мм. Това стабилизира стрелката а между другото, всички VDO уреди си го имат това запоено директно на входа. Топлата вода е открита, аз само я ползвам.
- BS
- Автомобил: A6
- Двигател: BAU
- Контакти:
paco ако имах и аз под ръка някакви калибриращи уреди, щях да си е направя както трябва сверката(проверката). Поради причината, че ги нямам дадох за пример горния ми пост. Но лично за мене тези уреди като цена/качество си заслужават :)
- paco
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
BS написа:...
Да, заслужават си и аз това казвам. За сверка не ти трябва калибратор а приличен манометър та дори и манометър са помпане на гуми ти върши работа.