ето това са дисковете

Предни дискове 280х22mm - ATE или Zimmermann?
- Dido_Petrov
- Автомобил: Polo 6N
- Двигател: 1.8 20VT
Re: Предни дискове 280х22mm - ATE или Zimmermann?
извинявам се че използвам на колегата темата но искам само да попитам нещо. Закупил съм си ZIMMERMANN 280x22 надупкани та мисълта ми е с какви накладки да ги карам ATE, TRV или TEXTAR
ето това са дисковете

ето това са дисковете
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
От изброените аз съм за ATE! Честити дискове, бая си се оръсил - със здраве да си ги караш 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
От известно време ползвам ATE PowerDisc с някакви ментеливи накладки на Бош, имам АБС. Нямат проблеми. Колата си спира от 140-150 без някакви странчни ефекти.
ПП В момента си търся подходящи накладки. Харесал съм жълти/червени EBC, но е трудно(скъпо) с доставката.Ако някой знае нещо достатъчно добро, налично в БГ - нека пише.
ПП В момента си търся подходящи накладки. Харесал съм жълти/червени EBC, но е трудно(скъпо) с доставката.Ако някой знае нещо достатъчно добро, налично в БГ - нека пише.
- Dido_Petrov
- Автомобил: Polo 6N
- Двигател: 1.8 20VT
Vento написа:От изброените аз съм за ATE! Честити дискове, бая си се оръсил - със здраве да си ги караш
ам и аз така си мисля но всеки ми казва да взема TEXTAR-a
а не съм само за предни съм се оръсил и то не много
Баце, трябва ли да ти напомням кое е най доброто на пазара в момента?
Мерак се гаси с пари!!!!!!
предполагам си чел една по-интересна тема... въпреки че е заключена и вече никой няма да пише в нея.... там има една малка част от това което трябва да знаеш преди да променяш спирачното усилие на колело!!!
Задните дискове са ..... ОПТИКА!!!!!! никога не трябва да работят на 100%... което трябва да те наведе на едни други мисли....
Ъпгрейда на спирачна система излиза около 1000лв като не слагаш нищо спортно (освен регулатор)....
Вземи и в предвид ГУМИТЕ
Спирачна течност
накладките.....
доста са нещата .....
по темата:
Брембо - НЕ
АТЕ - може би
Цимерман - ДА
(вече 4 коли съм направил да спират така както искам) повярвай ми че на една от колите щях да счупя волана като набих спирачки..... даже се чудех как ми оцеляха зъбите
За справка:
На Калояново при единия от тестовете при около 150-160км/ч спирането започва 5-7 метра след края на бетона.... (след скока)
.......айде че много се рабърборих и ще изпадна в едни подробностииии
Мерак се гаси с пари!!!!!!
предполагам си чел една по-интересна тема... въпреки че е заключена и вече никой няма да пише в нея.... там има една малка част от това което трябва да знаеш преди да променяш спирачното усилие на колело!!!
Задните дискове са ..... ОПТИКА!!!!!! никога не трябва да работят на 100%... което трябва да те наведе на едни други мисли....
Ъпгрейда на спирачна система излиза около 1000лв като не слагаш нищо спортно (освен регулатор)....
Вземи и в предвид ГУМИТЕ
Спирачна течност
накладките.....
доста са нещата .....
по темата:
Брембо - НЕ
АТЕ - може би
Цимерман - ДА
(вече 4 коли съм направил да спират така както искам) повярвай ми че на една от колите щях да счупя волана като набих спирачки..... даже се чудех как ми оцеляха зъбите

За справка:
На Калояново при единия от тестовете при около 150-160км/ч спирането започва 5-7 метра след края на бетона.... (след скока)
.......айде че много се рабърборих и ще изпадна в едни подробностииии
- Vento
Боби, аз съм го решил вече - дискове нормален Zimmermann с накладки Ferodo Premier. Нарязаните са много скъпи, а и за тая кола не мисля, че има смисъл. До края на месеца се надявам да е готова.
Vento написа:Боби, аз съм го решил вече - дискове нормален Zimmermann с накладки Ferodo Premier. Нарязаните са много скъпи, а и за тая кола не мисля, че има смисъл. До края на месеца се надявам да е готова.
Като я направиш ще си направиме тест за спиране

А за по продължително спиране ...не те мисля ...за каране на "ляв крак".... почти можеш да забравиш
- Vento
Боби, първо аз на Калояново почти не спирам (само накрая на правата), второ - това все пак е кола за любителския и то в малките класове, и трето - няма да наливам хиляди в нея - кола за кеф в неделя е
Номерът е да се научим да караме без спирачки 

хахаха 
Успех!!!! ако има проблеми знаеш че съм насреща!!!!

Успех!!!! ако има проблеми знаеш че съм насреща!!!!
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Само една питанка - тези 280 дискове в 15-ка джанта побират ли се? 

- sashobas
- Щастлив голфаджия
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
В някои модели се побират но е трудно да се намери джанта която да не опира.Може с фланец да се изнесе .
- GodLike
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: CRKB 7DSG Highline
- Контакти:
като сложа зимните 15-ки спирачния апарат върви на милиметър от джантата 

- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
Vento написа:Боби, аз съм го решил вече - дискове нормален Zimmermann с накладки Ferodo Premier. Нарязаните са много скъпи, а и за тая кола не мисля, че има смисъл. До края на месеца се надявам да е готова.
Аз съм със същата комбинация и съм изключително доволен дотолкова, доколкото не съм изпитвал все още нужда от по-яки спирачки, това най-вероятно идва от факта, че тук където караме не можем да се засилваме с повече от 100-120км/ч(интензивни спирания от 90-100-110км/ч до 0 не ги усеща изобщо).За съжаление не съм имал възможността да карам на Дракон, но надолу по правата на писта Русе си спират съвсем нормално от 160км/ч до 0 (единични екстремни спирания):oops:.Моите ги закупих от Ауто+ преди може би година за несркомната цена от 170лв, но бях принуден, защото сме слагали на клиентски коли всякакви други ментаци и след исвестно време ги сваляме,за да ги носим на стругар да им оправя биенията(последно TEXTAR), а хем там зор не виждат от спирания

От миналото лято на пазара има Ferodo Thermo Quick, уж по-хубави от Premier, но не съм се интересувал.
П.П.Brembo Max e също хубав диск, но като че ли каналите се позадръстват с прах от феродо и покрай тях диска посинява леко.Карал съм 2 коли с такива и се усеща леко по-добрия пърформънс дори при спирания с ниски скорости(лично мое мнение

П.П.П. Brembo Max Ф280х22мм(демек за главина 4х100)не се произвежда, което е странно.
Поздрави

- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
dobrin написа:Само една питанка - тези 280 дискове в 15-ка джанта побират ли се?
При мен на 15 цола с ЕТ 25 има между 5 и 10мм раязстояние, нещата изобщо не са на косъм дори

- prokopoff
- Автомобил:
- Двигател:
Всички А4 фабрично са с 288мм и 15 джанта се събира без проблеми, дори желязна
Голф 3 ВР6 пак 288 оригинално с 6.1/2х15 ет38
Голф 3 ВР6 пак 288 оригинално с 6.1/2х15 ет38