niikoo_1 написа: Пешка тебе пък какво те сърби.
Значи 21хил. за сток мотор + спейсър за да се разреди мотора + турбина и още малко периферия са екстра и тук в бг никой не може да се справи

давам за пример най-малкия кит, но и другите не са изключение.
Какво става с твоя ВР има ли раздвижване кога ще го надуваш?
не ме разбирай погрешно, не се заяждам. Четеш и във вортекса и навсякъде и знаеш че хгп черешката на тортата. И в бг ще го направят, разбира се... Работата е че фирмата се е специализира тясно в тунинговането на определни мотори. Което означава че си е правила мноооооооооооого експерименти, начупила е много мотори, за да определи граници на чупене, на ресурс и т.н. Ще бъда по-конкретен- почти всичко е нейна разработка като части и софтуер-
колектори, кулери, лагери, усилване на кутията, разработка на софт и т.н.... Понеже съм на 12волтова тема, ще ти кажа- над определени коне препоръчват да речем други лагери(над 350 коня за вр6, не че няма да устиска и оригиналите) над определени коне- други зъбни колела и т.н....
Коя тунинг фирма ще се похвали със собствено производсто тунинг части за цял кит на даден мотор.
Обикновено ползват готови продукти от различни фирми и ги асемблират в кит...
Другото- мислиш ли че с всеки един детайл не е експериметирано при създаването му, докато се намери оптимума. Да създадеш толкова части, да ги събереш така че да работят адекватно си е бая умуване, проектиране на нови системи, не че неможем да го извъртим и тук е СО-то.
Виж съвсем елемнтарни неща- примерно колко да ти диаметъра на всмукателната/изпускателната система, или степента на сгъстяване, избор и параметри на турбо и т.н. Имам идеи, ще я направя така, но така и няма да знам губя ли и колко точно от това, щото няма да имам възможността да го проверя как ще се държи колата с други размери и части. Ще си оставя резерв по мое усмотрение, с доста хора с които съм говорил се оказва че на много места са се презастраховали излишно, което е загуба на мощност(особено в атмсферните режими дето няма как да се компенсира), на разход и т.н.
Още с поръчването ще знаеш крайния резултат- параметри, графика...
В бг знаеш как ще стане- и да се налеят пари... няма го експериметирането, ще поръчаме маркови железа, ще ги сглобим с надеждата че сме долу горе в във вярна комбинация, доколкто знам и ще го настроят никак зле.
Иначе наскоро имаше една тема тук... със много пари набутани като цяло в не много умна концепция(според мен)...
Смятам че ми разбра идеята...