турбиниране на abf мотор
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Re: турбиниране на abf мотор
Едното турбо гледам, че е турбонетикс дори с правилен артикулен номер.. което е добре, но това е единственото хубаво в тоя кит.. останалото може да се окаже, че трябва да го хвърляш.. демек за толкова пари си купуваш турбо, а знам, че за толкова пари можеш спокойно да си купиш един доста читав пресижън и пак да трябва да събираш останалите неща 

А какво ще кажете за електроника от Г60 на АБФ,при положение че ще се кара на 0.5 бара мах?Добър вариант ли е?
- miro_hack
- Автомобил: Golf 2 KR ITB + Passat 7
- Двигател: Cffb
Добър вариант е,ако намериш кой да я ремапне.
Визоре на снимката има правилен сериен номер,а каква манджа ще пристигне в кашона е друг въпрос
Чувал съм как такива турбо китове пристигат и от тях работа вършат само два-три чаркалъка
другите са баберик
Или как колектора не пасва на шпилките на главата
и се започва рязане пилене и псуване 
Визоре на снимката има правилен сериен номер,а каква манджа ще пристигне в кашона е друг въпрос

Чувал съм как такива турбо китове пристигат и от тях работа вършат само два-три чаркалъка

Или как колектора не пасва на шпилките на главата

Колеги може ли на фланеца на АБФ ския изп. колектор да се завари колектор от Г4 1.8 Т,или разминаването е голямо?
Anavar написа:Колеги може ли на фланеца на АБФ ския изп. колектор да се завари колектор от Г4 1.8 Т,или разминаването е голямо?
А защо просто не вземеш фланеца за турбото(и турбото евентуално) и да го завариш за АБФ-ския колектор?Мисля че ще е по-лесно

- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
Ivan_GT написа:Anavar написа:Колеги може ли на фланеца на АБФ ския изп. колектор да се завари колектор от Г4 1.8 Т,или разминаването е голямо?
А защо просто не вземеш фланеца за турбото(и турбото евентуално) и да го завариш за АБФ-ския колектор?Мисля че ще е по-лесно
Защото нямат нищо общо 2 та.
- chefo_
- Автомобил: vw golf 97 ubi
- Двигател:
верно турбинирането е мн лесно на приказки, ама не съвсем
ефтино и турбиниране в едно едно съчетание ги няма като цяло! ефтино излиоза да си купиш 1.8т и да му сложиш 4ип
ефтино и турбиниране в едно едно съчетание ги няма като цяло! ефтино излиоза да си купиш 1.8т и да му сложиш 4ип

- Vankata_84
- Автомобил: Polo TDI 9N3
- Двигател: BMS 2008 DPF
Ако 1300лв за AJL са добра цена и евтина(за двигател с турбо, без електроника, водни съединения), за толкова горе/долу и АБФ-а става турбо. Всеки сам преценява коя пътечка да хване. Все пак пак ще има тампони мотор, турбо пътища, инсталация, и други не приятни неща. Но винаги според мен крайната цел определя цената
Иначе си прав, ако се сменя и колата е така
С коя турбина АБФ-а става най-еластичен и приятен за каране в диапазона 2500-6000 оборота? Нали като се вземе предвид разреден на 9.5:1 и налягане 0.8 - 1 бар

С коя турбина АБФ-а става най-еластичен и приятен за каране в диапазона 2500-6000 оборота? Нали като се вземе предвид разреден на 9.5:1 и налягане 0.8 - 1 бар
- neiki4a
- Автомобил: polo 6n1
- Двигател: 1.4 16V
- Контакти:
Vankata_84 написа:Ако 1300лв за AJL са добра цена и евтина(за двигател с турбо, без електроника, водни съединения), за толкова горе/долу и АБФ-а става турбо. Всеки сам преценява коя пътечка да хване. Все пак пак ще има тампони мотор, турбо пътища, инсталация, и други не приятни неща. Но винаги според мен крайната цел определя ценатаИначе си прав, ако се сменя и колата е така
![]()
ако за 1300 лв ми направиш турбиниран абф ще дойда и ще ти стисна ръката

- Vizor
- Изгубена душа
- Двигател:
- Контакти:
ще чакам след 10-тина дена да дойдеш да ми я стиснеш.. в момента прекарвам инсталацията да я паля.. ще пусна всички снимки след като мина през диното и колко пари и как се прави и колко е излязло всичко 

- Vankata_84
- Автомобил: Polo TDI 9N3
- Двигател: BMS 2008 DPF
Начини има. Всеки сам решава, как, и колко??? Аз искам приятна ежедневка, със "палав" характер. Не знам как да ви кажа колко коня, след като не ми пука за цифрата. Ако може да върви като 3.0д на БМВ 186коня... но моята А6 4х4(1600кг)
Кажете коя турбина би отговаряла на около и под 1 бар, диапазон 2500-6000 оборота???
neiki4a - Ако е рекъл господ и кръгче ще ти дам
Събирам си сега едно по едно. След някой ден почвам...ама уж всеки прави, пък на прост въпрос няма кой да отговори(изразявам се общо, не към теб)? Не че нямам вариант да пробвам няколко турбини, но ако трябва да е така ще си купя готова, или 4.2 в8
Vizor - Ти какво си спретнал? Със сток карантия ли ще сте, или??? Кое турбо ще ползвате, и какви са зададените цели? Ако сметнеш, че не трябва не отговаряй
Кажете коя турбина би отговаряла на около и под 1 бар, диапазон 2500-6000 оборота???

neiki4a - Ако е рекъл господ и кръгче ще ти дам

Vizor - Ти какво си спретнал? Със сток карантия ли ще сте, или??? Кое турбо ще ползвате, и какви са зададените цели? Ако сметнеш, че не трябва не отговаряй

- neiki4a
- Автомобил: polo 6n1
- Двигател: 1.4 16V
- Контакти:
Vizor написа:ще чакам след 10-тина дена да дойдеш да ми я стиснеш.. в момента прекарвам инсталацията да я паля.. ще пусна всички снимки след като мина през диното и колко пари и как се прави и колко е излязло всичко
еми ще дойда самоче аз както и да я суча и да я въртя неми излиза сметката ама може при теб частите да са по евтини или да ги имаш както и да е успех ти желая и на теб и на колегата

- Vizor
- Изгубена душа
- Двигател:
- Контакти:
Благодаря. Когато мине през диното с резултат (и след като счупим 2Y-то) ще има повече снимки и обяснения. Ще пусна абсолютно всичко кое как е направено до последното обяснение така, че дори да не разбираш да можеш да си сглобиш една
Има време за всичко, но имаме още не малко работа по колата. Важното е, че всички части са налични. След 10-тина минути слизам в гаража да донавържа електрониката и може да има първо бръм...

- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Vankata_84 написа:Ако 1300лв за AJL са добра цена и евтина(за двигател с турбо, без електроника, водни съединения), за толкова горе/долу и АБФ-а става турбо. Всеки сам преценява коя пътечка да хване. Все пак пак ще има тампони мотор, турбо пътища, инсталация, и други не приятни неща. Но винаги според мен крайната цел определя ценатаИначе си прав, ако се сменя и колата е така
![]()
Тия пари дето си написал стигат само за мапване съединител и от някъде ако намериш МАП сензор.

Ами ново истинско турбо нисък клас е 1300лв. китайски чугунен колектор 300лв. гейт истински 450-500лв. е то ти ги 2бона.
Това без инжектори, генерация, кулер, пътища, блоуофф, ревизия на мотора и отваряне за разреждане (ако е атмосферен) щото не може да го надуеш ей така на 10.5 степен ако искаш да караш, а като го отвориш идва ревизия на глава, сегменти лагери, масла, свещи (читави само те са 120лв), маслени линии, водни линии, маслен радиатор (ако се наложи)
ДА обощим да стане нещо читаво (скормен сетъп) дето да може да се движи без да се разпадне 7-8хил.лв.
Да направиш скрапер с части от моргата може и да стане да се изсереш за 1300лв. в/у мотора с турбо/кулер втора употреба гумени маркучи от някой дизел

Ако ставаше на парите на газоинжекцион всеки втори квартален дришльо щеше да кара що годе прилично силна турбо кола 250-320к.с.

- GOLF 2 GTI16v
- Автомобил:
- Двигател:
Vankata_84 написа:
всякакви излишни глупости св изписаха но не и одговора на това