Голф 1.4 ABD тунинг с цел икономия на гориво
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Re: Голф 1.4 ABD тунинг с цел икономия на гориво
Т'ва с филтъра не е точно така. Малко по-сложно се настройва при изпарител с плочка, но при газов инжекцион драма няма никаква
.

- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
Някой има ли възможност да снима глава на АБД отдолу от към клапаните и ако има възможност да премери колко е горивната камера, и размера на клапаните 

-
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ABD 1994
Да и също може някой да каже, самото бутало колко кубични сантиметра побира. Нали при нашите двигатели горивната камера(не знам дали така се казваше) е разделена между буталото и главата. Ако сложим глава както тук - viewtopic.php?f=52&t=151085&hilit=kasapina+rot&start=0 на първа страница е снимката на новата глава - колко ли ще стане степента на сгъстяване? И дали въобще има някаква такава глава за АБД?
- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
Пасва главата. Ами ако някой измери колко е кубика горивната в горна мъртва точка на АБД-то ще разберем и колко ще му е степента с тази глава 

-
Според мен, колкото и да е ще става за газ и 98 бензин, защото АБД-то по дефолт е направено за бензин 92(ниска степен на сгъстяване). С тази глава става чук и баница, аз ще си търся такава!
- abbaa
- Low rider
- Автомобил:
- Двигател:
Колега смени си въздушния филтър, с такъв на марката filltron и ще разбереш голямата разлика.
Тази марка специално за газовите автомобили намаля разхода на гориво с до 1/100 км. 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
abbaa написа:Колега смени си въздушния филтър, с такъв на марката filltron и ще разбереш голямата разлика.Тази марка специално за газовите автомобили намаля разхода на гориво с до 1/100 км.
Сериозно ли?

-
stefan4o написа:abbaa написа:Колега смени си въздушния филтър, с такъв на марката filltron и ще разбереш голямата разлика.Тази марка специално за газовите автомобили намаля разхода на гориво с до 1/100 км.
Сериозно ли?
Да, аз съм с филтрон, обаче да ти кажа попринцип новия въздушен сваля разхода, защото като настроиш газована на един дебит въздух, след като се задръсти филтъра, почва по голям разход да има. На газ въздушния филтър се сменя по често! Най-добре на 2-3000, но аз го сменям някъде на 5000+ Става и да не го сменяш, но врътваш някое кранче и колата върви по малко за същия разход.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Аз много добре знам за новия филтър. Ама така, както го е написал, ако сложа МАНН примерно няма да ми падне разхода, колкото с Филтрон 

-
Аз трябваше да цитирам него, не теб. Иначе го казах за колегите които те първа влизат в материята. Нека се учат, а не да четат как някой иронизира друг.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
abbaa написа:Колега смени си въздушния филтър, с такъв на марката filltron и ще разбереш голямата разлика.Тази марка специално за газовите автомобили намаля разхода на гориво с до 1/100 км.
Това след колко

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Много е трудно, с малък спрямо купето мотор, да се постигне голяма икономия на гориво на "дълго" шосе . Когато се изчерпат всички възможности, като настройки по мотора ( газовата уредба) - остава това което и колеги казват , а именно тесни гуми "наджаскани" с повече въздух ( с 0.3 до 0.5 горница). Всяко едно "излишно" нещо - няма място в колата и се маха.Стил на каране - също от голямо значение. Аз...не мога издържа на такъв "тормоз"
Интересно ми стана и на мен докъде ще се "докара" разхода на гориво.

- Vankata_84
- Автомобил: Polo TDI 9N3
- Двигател: BMS 2008 DPF
Моята представа за тунинг за икономия е: След привеждане на мотора във заводски вид, ако още не ни радва разхода или сменяме колата! Или монтираме турбо с което правим колата по-мощна а при грамотно каране запазваме същия и по-нисък разход. Ясно е че с повишена мощност може да докара и по-голям разход. Нищо общо няма идеята ми с драг настройки, каране, и гонки. Тука вече идва момента какво се търси. А щом е икономия с малък буст и вървене на колата с галене на педала на газта не виждам как ще гори повече.
ПП - Винаги ми е било интересно как гори да кажем АБФ с турбо на каране само в атмосфрерния режим...След свалената степен на сгъстяване мотора е разтоварен, ама пък няма сила...Не мога сам да си отговоря
ПП - Винаги ми е било интересно как гори да кажем АБФ с турбо на каране само в атмосфрерния режим...След свалената степен на сгъстяване мотора е разтоварен, ама пък няма сила...Не мога сам да си отговоря

-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Свалиш ли степента на сгъстяване пада и икономията. За икономия ти трябва правилно сгъстен мотор за горивото с което ще караш.
- Vankata_84
- Автомобил: Polo TDI 9N3
- Двигател: BMS 2008 DPF
Хм е щом е така да го сгъстява колегата. Дето се вика да му спестим турбото, но сгъстяването е не лоша идея