Къде и кой може да направи хибридно турбо за 1.8т?
- nuri_3556
- Автомобил: Golf 3+golf 4
- Двигател: AEK 1995+AGU 250+
- Контакти:
Re: Къде и кой може да направи хибридно турбо за 1.8т?
Защото ми се слага к03s колега,кажи ми каква турбина ще сложиш ти за 600лв да стане 250-260 коня?Повече от тия коне няма смисъл на предно по за мен е така,оставаш със същия даунпайп,магистралите там за водата и маслото и малко по голям TIP.К04 търсих доста и няма и няма или някои с доста пукнатини и луфтове 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Интересно какво ще стане ускорението до 100 и как ще се вдигне разхода при нормално и при спортно каране. Ако може като направиш всичко сподели.
- nuri_3556
- Контакти:
При нормално каране няма как да се вдигне разхода колега
- vili_gti
- Автомобил: Golf 2 RWD 1.8T NOS
- Двигател: 1.8T
nuri_3556 написа:Защото ми се слага к03s колега,кажи ми каква турбина ще сложиш ти за 600лв да стане 250-260 коня?Повече от тия коне няма смисъл на предно по за мен е така,оставаш със същия даунпайп,магистралите там за водата и маслото и малко по голям TIP.К04 търсих доста и няма и няма или някои с доста пукнатини и луфтове
За 600лв може да се сложи турбина за 600 коня от камион (левче на кон дет се вика), може и да се сложи някоя т3-ка за около 350-60 коня има и още доста вариянти. А за това че няма смисъл повече от 250 коня на предно не съм съгласен или поне не се сещам какво имаш предвид.
К03 и К03 s са със доста малка топла част и хибрида не е оптималния вариант, да не говорим ,че аз специално хибридна турбина никога повече не бих сложил, независимо дали е бензин или дизел
Разхода при нормално и при спортно каране няма как да остане същия поради факта, че за да извади тези коне, на колата и трябва гориво но това е друга тема.
Колега ако имаш излишна К03 s и искаш да я хибридизираш ОК но ако тепърва ще я купуваш е добре да знаеш , че за хибрида няма никакво значение дали си с К03 или К03 s

Колега ако имаш излишна К03 s и искаш да я хибридизираш ОК но ако тепърва ще я купуваш е добре да знаеш , че за хибрида няма никакво значение дали си с К03 или К03 s

- nuri_3556
- Контакти:
Колега пак казвам че ако съм с к03s няма преправяния като цяло освен T.I.P-а,повече от 250 коня не искам поради тая причина че от0 до 100-120 км/ч ще върти гуми (с нормални гуми).За 300 ++ коня трябва и биели + бензинова помпа(което пак е пари макар че са малко),а и с голямата турбина ще имам фул бууст около 3000-3200 оборота най малко.Друго си е на 2000+ оборота да ми тръгва колата все пак е ежедневка!
Да сега съм с к03s турбина колега и мисля да я правя хибрид.Ок предложете тогава за 250-260 коня какво да правя и да сменя,тъй като няма свястна к04-ка.Иии ще кажа че при нормално каране няма как разхода да е повече от преди
Да сега съм с к03s турбина колега и мисля да я правя хибрид.Ок предложете тогава за 250-260 коня какво да правя и да сменя,тъй като няма свястна к04-ка.Иии ще кажа че при нормално каране няма как разхода да е повече от преди
- vili_gti
- Автомобил: Golf 2 RWD 1.8T NOS
- Двигател: 1.8T
nuri_3556 написа:За 300 ++ коня трябва и биели
Това не е така
Освен това с к03с можеш да я вкараш спокойно в кръгла 14-ка, дори и малко над средна 13-ка. Затова се чудех защо ти хибрид и какво време целиш на 400м
- nuri_3556
- Контакти:
Кръгла 14-ка бих се радвал мноого колега
,дай някакви жокери може и на лични 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Тука много глупости прочетох.Много мисъл ама на теория и в форумите всички са силни.
Разбира се че има разлика между k03 i k03s.И щом сме дали че хибрида ще изкара определени коне -значи ще ги изкара.Няма какво да му разсъждавате толкова.Отделно че някои от хората които коментират са ме занимавали по няколко часа да им обяснявам по телефона а сега се изкарават много учени... :)
Разбира се че има разлика между k03 i k03s.И щом сме дали че хибрида ще изкара определени коне -значи ще ги изкара.Няма какво да му разсъждавате толкова.Отделно че някои от хората които коментират са ме занимавали по няколко часа да им обяснявам по телефона а сега се изкарават много учени... :)
- nuri_3556
- Контакти:
Глупости има навсякъде колега,не се обиждай.Това е форум и всеки си казва мнението,гледах вашия сайт и наистина сте напреднали с материала.Един въпрос само което ме интересува -к03s сток който го дават като таван 220-230 коня при хибрид го давате поне 290++,но без да се сменя топлата част толкова изгорели газове как ще преминат?Говорил съм с доста мапери и ми казват че няма как да се изкарат тия коне без да се пипа топлата част.Иначе има доста к03 хибрид-и по чуждите сайтове https://www.youtube.com/watch?v=TWa0YvfCu0s https://www.youtube.com/watch?v=t0UZogvc5Vo https://www.youtube.com/watch?v=1xVgGRTfEWU
- MK4
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARY 2003
Специално на К03 колектора му е голям рестриктор, и със стоковия колектор според мен няма как да изкараш такива коне...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Кое ,как, и защо и ноу-хау не смятам да разяснявам.300 коня от хибрид на k03s са напълно нормални.Сменете си маперите.
До сега каквито коне сме дали като достижими сме ги изкарали.По добра реклама от това -здраве му кажи.
До сега каквито коне сме дали като достижими сме ги изкарали.По добра реклама от това -здраве му кажи.
- muckata_9090
- Автомобил:
- Двигател:
ОК,кажете че 250-260 коня ще изкарам ок к03s и ще съм аз първият ви клиент .Повече няма да говорим 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Разбира се че ще ги изкара.И незнам какво имаш предвид под Първия ни клиент?? Първия ни клент като се замисля беше от Тексас преди 6-7 години.
За колектори кой е говорил?? Все едно да кажем че ще ги изкара и със стоковите дюзи и така нататък....
MK4 написа:Специално на К03 колектора му е голям рестриктор, и със стоковия колектор според мен няма как да изкараш такива коне...
За колектори кой е говорил?? Все едно да кажем че ще ги изкара и със стоковите дюзи и така нататък....
- MK4
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARY 2003
doktorec написа:MK4 написа:Специално на К03 колектора му е голям рестриктор, и със стоковия колектор според мен няма как да изкараш такива коне...
Именно, просто повечето хора четат и си мислят че ще вземат хибрида, ще го пляснат на стоковия колектор и хоп 300 коня.
Затова изкоментирах да е по-ясно за хората не толкова добре запознати с 1.8Т мотора.