Смяна на дискове голф3

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
G60

Мнениеот G60 » Чет 21 фев 2008 0:38

Самите дискове не са толкова скъпи може и да са истински за тези пари :roll: Но цените за апаратите на БРЕМБО са..... :shock

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Чет 21 фев 2008 10:13

bbboiko2004 написа:аз до колкото знам само ауто 1 или плус (не съм 100% сигурен кое беше) са единствените лицензирани дистрибутори на брембо за България. И ако искаш истинско брембо отиваш там :wink:
Ауто 1 е и струват по 90лв/бр без отстъпка ... аз съм със такива и съм супер доволен

Потребителски аватар
stancorotax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stancorotax » Чет 21 фев 2008 10:43

ауто 1, ауто + и манимпекс бачкат с брембо, за мойта 239 брембо макс са по 51-52 лв/брой

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 22 фев 2008 10:54

Обади се на Ицо от Хеед'91
Дисковете му марка National са хубави и не толкова скъпи (в зависимост от модела).
А и ще ти даде отстъпка.

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Пет 22 фев 2008 12:48

Brembo Мax вентилирани 239мм са по 50 лева бройката в Манимпекс. В Ауто1 са по 80 лева бройката.
Днеска си сложих такива при vaskoto1...до сега колата беше с плътни, а от днес е с венитилирани. Разлика има и се усеща още в началото въпреки, че не са напаснати.
Изображение

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Пет 22 фев 2008 18:35

[quote="CRX Racing"]Brembo Мax вентилирани 239мм са по 50 лева бройката в Манимпекс. В Ауто1 са по 80 лева бройката.
Днеска си сложих такива при vaskoto1...до сега колата беше с плътни, а от днес е с венитилирани. Разлика има и се усеща още в началото въпреки, че не са напаснати.
От къде идва разликата, от произхода или от надценката ? Аз лятото купувах Брембо Макс и помня, че имаше някаква черна украска, тия на снимката нямат :?:
П.П. Четох много статии за пърформънс спирачни дискове и имаше няколко негативни мнения, но това извън България, а тук като че ли няма много преки впечатления от тази марка :roll:

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Пет 22 фев 2008 22:26

NovobranecGT написа:
CRX Racing написа:Brembo Мax вентилирани 239мм са по 50 лева бройката в Манимпекс. В Ауто1 са по 80 лева бройката.
От къде идва разликата, от произхода или от надценката ? Аз лятото купувах Брембо Макс и помня, че имаше някаква черна украска, тия на снимката нямат :?:
П.П. Четох много статии за пърформънс спирачни дискове и имаше няколко негативни мнения, но това извън България, а тук като че ли няма много преки впечатления от тази марка :roll:

Тия на снимката не са моите. За сега съм супер доволен 8)

Bobby_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobby_ » Съб 23 фев 2008 0:48

айде и аз да се изкажа :)

На пистата (преди да се запаля :() карах с брембо макс и с ТРВ накладки.... при положение че пробвах 10ина пъти гнусно грозно късно спиране нищо не се случи нито на дисковете нито на накладките!!!!

Дисковете бяха менте!!!!!!!!!! Просто нарезите не са еднакви по цялата площ на диска и ...... тука има тука нема.....

Може и менте да са но вършеха работа!!!!!

При Ваското 1 има един мой диск оригинален Цимерман (стои на стената на един пирон....) и до последно го карах ....... а състоянието му бе плачевно!!!!! и опасно за мен!!!!! ама мизерия братче!!!! Васко не искаше да ме пуска да си ходя без да сме сменили дисковете!!!!той ме научи колко важно е да спираш особено в екстремни ситуации каквито постоянно причинявам на пистата.....

та по темата..... Много е деликатен момента с какви дискове ще карате..... Пазара е наводнен с ментета и боклуци за никакви пари и ..... Брембо било..... кое кутията ли? :)

Взимайте си маркови дискове и накладки!!!!!!!!!!! Това ви е живота все пак!!!! Като ви гледам всеки един от вас поне 3 пъти на ден дава сериозна газ на колата си и при положение че сте накарали 1тон да се засили с 150км/ч накарайте го да се спре за минимално разстояние без да има последствия за никого !!!!!! на всеки от нас му се случва поне веднъж на ден д асе метне на спирачките истински, ако няма хубави накладки най малко колата няма да спре и ще блокират колелата.... да не говориме че ако карате с гнусни дискове при първото по-агресивно спиране и ше се кривнат ..... и т.н.

КОЛАТА ОСВЕН ДА СЕ ЗАСИЛВА ТРЯБВА И ДА СПИРА!!!!!!! (и то по-добре от колкото върви...)

вие преценете колко ви е мил живота а и на другите покрай вас!.....затова първото нещо което смених в корадото бяха дисковете.... сега и на кабриото ще подобрявам спирането....
Живота ми е по-ценен от 100лв икономия!!!!

Потребителски аватар
stancorotax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stancorotax » Съб 23 фев 2008 11:06

така е, мноого си прав - safety first :wink:
ето това са моите:
Изображение
имат черна (антикорозионна) окраска, но само от външната страна, затова на предишната снимка не се вижда
50.40 лв/бр в манимпекс, в ауто 1 са 52 - уж и двете фирми официални представители, би трябвало да са 'оригинални', дано :lol:

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Съб 23 фев 2008 13:18

stancorotax написа:...

Изображение
Тия са от Ауто+, снимката не е ясна, но изглеждаха 1 към 1 с тия на твоята снимка.Мисля че ги бях вземал на 60лв бройката или нещо такова :roll: В крайна сметка се замислям, дали да не наблегна на обикновени вентилирани дискове, ама с добро качество.Bobby_, кажи нещо повече за Zimmerman и за Brembo-то менте :?:

Bobby_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobby_ » Съб 23 фев 2008 18:31

както вече казах по-горе.... С Брембото въпреки че беше менте нямах ядове..... а Цимерман...... засега само добри отзиви чувам! Вярно е че са 2,5 (т.е. 120лв брембо => 250лв Цимерман ) пъти по скъпи но само това знам че им е кусура :) Това говориме за 239мм диск....

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Съб 23 фев 2008 19:46

еги мойте цимерманки , обаче тука в германия много не ги хвалят. Ако ше сe ползват на кола за писта е добре да бъдат дисковете от две части (проверете Zimmermann Formula Z) или калявани на Sandler (Wärmebehandelt) ама са по 160-200 евро на диск

Абе хора кви са тия BREMBO за по 60 лева бе. Аз като видях помислих че сам се преебал с мойте. Те съвсем нормални оригинални дискове тука струват повече

Тука търсих надупчени брембо и са по 300 евро на диск

http://forum.vwclub.bg/garage.php?mode=view_gallery_item&image_id=16428

още не съм ги сложил ма понатам ще говорим.

Тъпото е че Ferodo DS Performance нямат накладки за 288 мм и ше взимам EBC Redstuff

Потребителски аватар
stancorotax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stancorotax » Съб 23 фев 2008 20:46

надупчени! не нарязани, разликата в диска е голяма, а най-вече се различават по матриала ;)
относно качеството, за всичко е така - известните фирми си правят стоката в завода, първо качество - за германия (примерно), второ, трето - за турция, българия ;) това го знам със сигурност за тфт матриците на дисплеите, и как ниското качество отива в acer, hanson (тъй ли беше? :)) и други no name
между другото завода до враца за чугун правеше страшни заготовки, центробежно леене, изнасяха се директно за германия! чугуна им беше наистина МНОГО добър, лично изпитан!

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Съб 23 фев 2008 20:57

stancorotax написа:...изнасяха се директно за германия!

ufffff....щото ако се оптат да ги продават в БГ ше им се смеят че цената им висока. Проблема в БГ с качеството е не че неоже да се намира каествена стока , а че няма кой да я купи!

Нали всички сме тарикати ако някой каже че примерно оригинален диск (съвсем нрмален) струва 100-120 лева веднага се намира някой който да предложи 3 пъти по ефтин МАРКОВ диск. И ние се хващаме какво д аправим.

:D

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Съб 23 фев 2008 23:36

Мойте дискове имат същата черна лента.. Цимерман при Pav4o комплекта надупчени е 270 лева ако не се лъжа. За 3 дена съм доволен от Брембото...Имат черна лента от двете страни и са с прави нарези.
А диска на Боби седи още при vaskoto1, изглежда като изсъхнал геврек.

Върни се в “Силов тунинг”