Jouzev94 написа:Днес свалих картера( и без това трябваше за щуцера за отичане на маслото) свалих помпата, прегледах пръстена на соната всичко точно.
Сложих в един съд масло и потопих сондата в него, взех бормашината сложих маркуч за накрайник свързах го към пръта на помпата завъртях на бавни обороти и след около 3-4 сек. качи масло. Промених оборотите с по-високи и си имаше дебит според мен.
Качих я отново пак потопих сондата в съда с маслото, баща ми завъртя на стартер и за около 3-4 сек. качи масло до конзолата.
Казах си всичко точно, сложих водния маслен охладител,сложих си масления адаптер, накачих всички датчици.
Събрах всичко, но не сложих филтъра и реших да направя пак процедурата с маслото, но този път не се получи...
Това ме навежда на мисълта,че когато е под товар дори и малък не качва масло.
Мнение по въпроса ?
Според мен една нова помпа и всичко е точно, без излишни глупости ....
Другото което ме интересува е, при на дигифант-а имам 2 букси за датчици на охладителна течност едната е на охладителната течност другата е на мотора до колкото знам.
В момента имам датчик за едната букса,тази която е за охладителната течност нея си я свързвам, но остава тази за температурата на мотора.
Въпроса е, трябва ми още един такъв датчик за темп. на охладителна течност към който да свържа другата букса или да ползвам този за студения старт който отчита дали мотора е по 35 градуса ?
Моята я въртях на ръка и качва веднага