спомням си че сме говорили за тази кутия преди време...
много кутии от този тип имам наредени. Просто няма такива части оригинално, които да ти дадат тази скорост при тези обороти. Отделно и че си разчитал на показанието на нещо, на което неможе да му се вярва много.
Най дългата 3-ра е 1.31 и се ползва на немного кутии- абф, вр6, тди и рядко в некое моно
диф 3.15 само и единствено на тди. Това е най-дългата конфигурация. Има един вариант при 4-степенна кутия от пасат б3 02а, но такава все още не съм срещал. Тя има много по-дълги предавки, включително 3 и 4-та.
Реални 260 пак е невъзможно за кола със 170 коня. На километраж може.
Другото- няма такова положение, при което с толкова фрапиращо дълга кутия да ускоряваш по-добре от варианта с къса. Аналогично е да кажеш че колата ти ускорява по-добре на 4-та, отколкото на 3-та предавка, няма как
Неможе разбира се да е ултра къса, но ако е за 400м се реди къса, като се съобразява изключително с мотора и колата на която се реди, да няма дупки, мотора да стои в най-силните за него режими и т.н
Моето корадо доскоро бе с много дълги скорости- 1-2-3 и диф от вр6 (3.38) и 4 и 5-та по-дълги. Даваше терминална 156-157км/ч финиширайки на 3-та. Кутията я бях нардил за магистрално.
В момента съм му наредил кутия на базата на голф4 1.8Т специално за драг, същите 1-2-3, 4леко по-къса . 5-та дълга, но при 3.94 диф. По мотора нищо не е пипано. 400-ния метър сега го минавам на прекъсвач на 4-та (205/45/16, 3.94 диф, 4-та 1.03 което дава над 170 терминална, 1100кг без мен на 1-1.1бара с пикове до 1.4 някъде) Разликата с тази кутия е фрапантна, спрямо старата дълга. Много бързо влизам и в прекъсвач на 5-та (0.756)- преди ми подминаваше 250, сега съм на 235, времето за достигането им намяля драстично
Говорим за реални скорости, не по скоростомер.
Вр-а на колегата му трябва кутия, с която да финишира на 4-та в по-високите обороти. По-назад в темата бях писал.