Чип на ABF. Има ли смисъл? Има!
Re: Чип на ABF. Има ли смисъл? Има!
Абе с 114кс на гумите, загубите трябва да са над 30% за да достигнем заводската мощност или се бъркам?
- grandvizitor
- Автомобил:
- Двигател:
sk. написа:Абе с 114кс на гумите, загубите трябва да са над 30% за да достигнем заводската мощност или се бъркам?
24% е загубата. И според мен би трябвало да е още 10-ина коня нагоре.
Последна промяна от grandvizitor на Нед 06 юни 2010 20:20, променено общо 1 път.
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
неслучайно ти писах да си вземеш оригиналния чип
, дано да не съм прав
хубав AFR..... ама за турбо
ако не си пипал нищо по мотора, няма смисъл да пипаш софтуера. Оригинален софтуер управлява перфектно оригинален мотор(да ме прощават колегите от "платени")
ако все пак си решил да го оптимизираш- на дино и човек дато знае какво прави. Но резултата ще е малък и не си струва парите.
Само информативно- само спортни валове с подходящата настройка за твоята кола качват до към 10 истински коня
п.п и аз съм си слагал чип на абф-а навремето

хубав AFR..... ама за турбо
ако не си пипал нищо по мотора, няма смисъл да пипаш софтуера. Оригинален софтуер управлява перфектно оригинален мотор(да ме прощават колегите от "платени")
ако все пак си решил да го оптимизираш- на дино и човек дато знае какво прави. Но резултата ще е малък и не си струва парите.
Само информативно- само спортни валове с подходящата настройка за твоята кола качват до към 10 истински коня

п.п и аз съм си слагал чип на абф-а навремето

- Tishku
- Автомобил:
- Двигател:
Vizor написа:Ами според мен може още ако види от къде му идва проблема с повечкото бензин.
И при мен е много бензина, ама няма проблеми.. Сигурно ли е, че само това е проблема?
- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тиши ..то е хубаво да е една идея повече ...някъде около 12,5:1 мисля беше максимална мощност ама не съм сигурен....... сиреч ..ни бедно е добре ...ни прекалено богато ... 

- grandvizitor
- Автомобил:
- Двигател:
Tishku написа:Vizor написа:Ами според мен може още ако види от къде му идва проблема с повечкото бензин.
И при мен е много бензина, ама няма проблеми.. Сигурно ли е, че само това е проблема?
Не мога да се сетя от какво друго може да е. Най-вероятно средното гърне може да е запушено, но не знам това може ли да има чак такова значение...
- kav4o
- Автомобил: VW Golf MK2
- Двигател: ABF 1988
grandvizitor написа:Tishku написа:Vizor написа:Ами според мен може още ако види от къде му идва проблема с повечкото бензин.
Не мога да се сетя от какво друго може да е. Най-вероятно средното гърне може да е запушено, но не знам това може ли да има чак такова значение...
Кабели,свещи,капачки сменял ли си...има ли стабилен празен ход
- grandvizitor
- Автомобил:
- Двигател:
Само свещи. Не мога да се похваля с идеален празен ход, но е що годе добре.
- crime_evil
- Автомобил:
- Двигател:
единственият проблем на панелния филтър при АБФ е КУТИЯТА...или по точно една малка тръбичка преди самата кутия която за стоков мотор може да не пречи много(макар че и тогава не се знае) но за чипове генераций и т.н. според мен се си е тежест...аз я махнах и веднага се усети разлика.Не е нещо фрапиращо но за сместа по всяка вероятност оказва значение 

- crime_evil
- Автомобил:
- Двигател:
ето как е от другата страна
- grandvizitor
- Автомобил:
- Двигател:
А защо мислиш, че има толкова негативно влияние и как според теб може да се оправи (изключвам възможността за конусен филтър
)?

-
- Автомобил:
- Двигател:

Един въпрос от детските ни години... къде в една река водата тече най-бързо. А.Покрай брега, Б. В средата.

Въздуха какво е ,

Ако ти е интересно продължаваме.

- grandvizitor
- Автомобил:
- Двигател:
Подхващаме съвсем друга тема, иначе стана интересно.. 

- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
А защо се изключва вероятността чипа да не е както трябва?
Според мен той дава голямото количество бензин...за жалост.
Има ли развитие? Пробва ли с оригиналния чип колко коня ще даде колата, защото според мен ще е интересно
Според мен той дава голямото количество бензин...за жалост.
Има ли развитие? Пробва ли с оригиналния чип колко коня ще даде колата, защото според мен ще е интересно

- grandvizitor
- Автомобил:
- Двигател:
Оригиналният чип още не съм го тествал, но направих малка промяна по кутията за въздушния филтър. Давам и няколко снимки на някой ако му допадне идеята да пробва.

Забравих да снимам долният край на тръбата, но той отива точно под мястото, където влиза оригиналната тръба в калника. Идеята е да смуче повече въздух, студен и чист.

Забравих да снимам долният край на тръбата, но той отива точно под мястото, където влиза оригиналната тръба в калника. Идеята е да смуче повече въздух, студен и чист.