Въпрос за колектори с термо лента

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
VeilSide
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VeilSide » Пон 14 май 2007 9:01

rusiq_24 написа:
VeilSide написа:колко? 1400?
Значи колектора е RACELAND и на мен целия масраф с термолентата ми излиза на около 600лв. :wink:

това направо си е без пари. Предвид цената на Суперспринта

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Пон 14 май 2007 12:44

VeilSide написа:
rusiq_24 написа:
Значи колектора е RACELAND и на мен целия масраф с термолентата ми излиза на около 600лв. :wink:

Ами те са абсолютно идентични,разликата е само в цената и марката ама и аз за доставка почти не съм плащал :wink:

Потребителски аватар
VeilSide
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VeilSide » Пон 14 май 2007 13:49

е сега ако издадеш и от къде си го взел :-P

Потребителски аватар
vipra
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vipra » Пон 14 май 2007 14:59

e bay

Потребителски аватар
emmko
Автомобил: BMW E92 330d
Двигател: 2007
Контакти:

Мнениеот emmko » Пон 14 май 2007 15:06

rusiq_24 написа:
VeilSide написа:
rusiq_24 написа:

Ами те са абсолютно идентични,разликата е само в цената и марката ама и аз за доставка почти не съм плащал :wink:

Абе виждам запален си ,и гледам в продава има добра кутия за ABF-а по-къса рот 9А 6то не я грабва6 :roll: ,4е да полудее съвсем колата :twisted: там според мен 6те се усети най добре разликата във вървенето,4е с таз куцата кутия.....и аз бая нерви съм сабрал ,като карах АБФ

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Пон 14 май 2007 16:45

Да наистина дразни тази кутия CDA ама сега като съм вече без прекъсвач е по добро превключването на предавките като отиде до 7500об/мин пада на по високи и се изтегля доста по добре защото дупката която всички знаем от 1ва на 2ра е отврат като сменяш на 7000об/мин.Иначе и този вариант бях замислил с кутия AYK и олекотяване на маховика да стане от едно сваляне ама засега се отлага че вече няма $ :oops: п.п А и ми е много хубава кутията (засега) казвам засега понеже едно нещо като го похвалиш то се разваля и не се знае на какъв боклук може да попадна и да си набия колчето от една прищявка :wink:

Потребителски аватар
Бай ти Митьо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Бай ти Митьо » Пон 14 май 2007 23:50

rusiq_24 написа:Батка аз и сега се гавря със сток ХЕта :wink:

Хмм, хайде като сложиш тази термолента и колектора и се засечем, да видим тази работа за ХЕ-тата... Наистина ще ми е интересно...
Колектора иначе изглежда зловещ. Дано да успееш скоро да се МАПнеш за него, защото иначе не знам какъв ще е резултата. Браво за ентусиазма. :roll:

devil_vas
Автомобил: BMW 330Cd 261hp 591nm
Двигател:

Мнениеот devil_vas » Вто 15 май 2007 0:31

Бай ти Митьо написа:

Хмм, хайде като сложиш тази термолента и колектора и се засечем, да видим тази работа за ХЕ-тата... Наистина ще ми е интересно...
Колектора иначе изглежда зловещ. Дано да успееш скоро да се МАПнеш за него, защото иначе не знам какъв ще е резултата. Браво за ентусиазма. :roll:

:072:
и аз искам да се пробвам с този АБФ :D

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Вто 15 май 2007 1:40

VeilSide написа:
rusiq_24 написа:

И те са толкова, но без термолентата ;)

@rusiq_24 - ако непобързаш може и да те изпреваря :P :wink:
Евала за ентусиазма. Той е най-важен във всеки спорт ;)

p.s. ще мерим сили на есен :wink: :beer

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Вто 15 май 2007 23:24

Последни приготовления преди монтажа http://www.molia-polzvaite-drug-host-za-snimki/u/37/9113_275.JPG Ето какво постигнах днес за 25лв. общо.Който иска да се смее но така реших така направих.Не ми се давах толкова много пари за термо лента и намерих керамичен плат който издържа до 1000градуса 2мм дебелина.Казват за него че имал много добри термоизаолационни качества а и цената му е добра. :wink

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Вто 15 май 2007 23:31

Бай ти Митьо написа:

Ами колега взимай един хронометър и в гаража ми съм пуснал клипче и засичай:wink: Отсечката съм правил по равен участък и единствената хитрина която съм използвал е че не е напулно загряла колата а както знаем всички тогава е малко по бърза.Ако едно стоково ХЕ върви повече значи съм се объркал.Всички знаем че в сток състояние ХЕ е по бързо от АБФа но какво пречи на леко барнат АБФ да бие сток ХЕ,мисля че е логично а и все пак VW не са чак толкова лоши автомобили и с малко доработки и те стават.Иначе както казах за ХЕто че е по бързо в сток състояние никой не спори това е на теория и на практика :wink:

devil_vas
Автомобил: BMW 330Cd 261hp 591nm
Двигател:

Мнениеот devil_vas » Сря 16 май 2007 0:26

колега, никой не спори, че можеш да биеш сток ХЕ. просто споделихме интерес да замериме колите :wink:

Потребителски аватар
Бай ти Митьо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Бай ти Митьо » Сря 16 май 2007 10:43

rusiq_24 написа:...Ами колега взимай един хронометър и в гаража ми съм пуснал клипче ...

Не споря, просто ми е интересно да замерим колите.
Така като гледам по часовника, правиш от 0-100 за около 8 секунди (засичам с клипчето, тръгваш около 6тата секунда и около 14тата си на 100). Само един коментар от мен - защо тръгваш от толкова високи обороти? Ще ми направиш ли услуга да тръгнеш от 2000 без да пилиш гуми, да видим тогава резултата. Мисля, че ще е по-добър. Браво за голфчето.

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Сря 16 май 2007 12:23

Бай ти Митьо написа:
rusiq_24 написа:...Ами колега взимай един хронометър и в гаража ми съм пуснал клипче ...

Не споря, просто ми е интересно да замерим колите.
Така като гледам по часовника, правиш от 0-100 за около 8 секунди (засичам с клипчето, тръгваш около 6тата секунда и около 14тата си на 100). Само един коментар от мен - защо тръгваш от толкова високи обороти? Ще ми направиш ли услуга да тръгнеш от 2000 без да пилиш гуми, да видим тогава резултата. Мисля, че ще е по-добър. Браво за голфчето.
Ако тръгна от по ниски е по зле,забива и наема по бавно.Под 4000об/мин е мъртва :wink: п.п Надявам се колектора да ми даде и малко сила в ниски че там е много зле :wink:

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Пон 21 май 2007 13:47

Вчера благодарение на колегата Driver :beer сложихме колектора в неговия гараж.Мислех че ще е по трудно и всичко ще е запекано но се оказаха всички гайки свежи и всичко стана много лесно.Като го запалихме така пушеше тази вата че се изплаших да не се запали нещо и с колегата седяхме и дебнахме с едно шише вода и пожарогасител но след като си обгоря всечко се оправи.Разликата с колектора се оказа малка,явно очакванията са ми били по големи но на по високите предавки се осеща доста по голяма тяга от преди на 3та 4та и 5та а на 1ва и 2ра разликата е малка но като цяло съм доволен все пак от тук малко от там малко :wink:

Върни се в “Силов тунинг”